即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒4 [8 A! u% l" _- X. V7 p; o
: N5 {: t) x3 e8 J
那就是5分鐘了呢9 _( v- O, _8 g

7 ^2 L& n) r6 B. K15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   - c* R' O$ ]; L: {- V- }2 V
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
* r  _! R- z( T& C4 fhkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!1 q: |- }, c, w' Z' j
每次想回都不能回!; V" a2 s# W% S
可否考慮定在1分鐘左右呢?7 A7 t) y8 P+ S' E
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........+ i* ?9 Z7 e4 j' W( }1 i8 M* G+ S$ K

0 Z- a3 Q0 q. E1 k* s4 i. B突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
% ~+ a& Y" T3 l/ W  F" q6 b5 ]: S  N2 [3 m5 L5 m
原來, 我已好幾天沒有上來了...................% [! Q8 E( ~8 U/ n' l: {

, K$ \2 z$ R  y% B4 s遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
( K' ]0 j6 V8 e1 c# |( U反正有建設性既回覆1%都冇
& Q! j7 c) B1 o7 G$ W都係灌水為主% ^1 a$ U, U* W2 e: a+ Q7 ]& ~9 q

- }% s: y) Y2 g, w* R
3 D3 T/ S( Z" H! \; y
, L' m0 ]  l* m1 |[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀' z: j6 R+ {: ~- J' Z
返工同灌水一樣
. q, b# l/ w, J
8 `) y% H( Y( [- u- g6 W叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
+ L$ d! F: v2 _# g& I爽丫丫
$ v) }$ z# x+ A2 c% \  Z% a8 i2 P) }& d+ p1 l, [! H, S0 l, w4 M

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... # Q! I4 |4 h+ H* Y& i% C3 [  e' d

( s- N, h5 d- X3 U% \( v; i建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
- j) d3 }4 I1 C. U0 a+ g: a* R' y# A% S3 O( P* ?1 V& G

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   * b6 h- w3 k) K- s, z
基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
# _# h7 M0 H4 ^, T8 Y
+ _# M, t8 R: g+ A0 V; Y建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
8 p1 z5 ^. q% X$ F* t5 }; O9 S4 e; ?: k- c/ W
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
  }0 r% u: D$ ?+ o4 ?4 X# u8 B但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!# s3 d( u( i+ h/ K) x! L
我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!( i, ~, j) Z  {
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環4 K, y& A8 G0 y; {9 z
又要鼓勵又唔比灌水
6 P9 @6 ^% Z% O+ E$ B又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
8 b/ `4 y* }" {3 C6 R3 P+ c* l又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
. T5 `0 @$ G. ^! F+ j更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦) h* Z: |$ W- F
最終自取滅亡, 人類真on 9
) P, H3 D* k( I0 q1 X0 e, Z. o: M: h" c& ~/ P8 P1 b# B

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明8 P' |; E" N9 ^, K4 q# E8 f
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
3 f9 M9 c$ l- {0 x# j, Q* l有人食免費野仲要挑挑剔剔( d7 m- |! W6 Z  |6 ]) ]5 q5 I
多一個唔多...小一個唔小7 L# Z5 i0 W8 g( t* V( W0 b1 d9 j
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
3 ^; ]; K( ?" ]2 l, A戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
3 t; b$ z' t7 N( j( W  c0 b& w4 s9 H2 D
$ l; ~! t2 {8 \: Z! e7 q% P

; j  x$ H* q- Y8 {, p1 b5 C0 H: W[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?
2 G4 Y5 C( a! f& c9 }% s! T( A& p+ w* ?; U: b3 w
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
) f- S5 N( Q- F* R7 X5 ~. |2 M% `  f要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^