即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒! M! c+ `. e+ A2 R6 f
$ u6 ]. B; @% c1 G  C$ v' w
那就是5分鐘了呢2 T, @* x5 t9 Y3 T- B4 v
0 g4 I! x% Z5 z& p; r
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   5 @* G/ m% g  c2 _+ Q: O
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
) k4 B1 `% h& ^) w" v( F5 ^# s
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!
. P+ y' R5 G9 W& C% W每次想回都不能回!. k2 K1 j" W7 V( ?5 J+ i5 h
可否考慮定在1分鐘左右呢?% d7 H" {) }) r6 X8 [6 w; ]
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........7 X5 \$ q  x3 [
3 I, E; `3 \5 J5 T3 t2 z* G8 M/ H
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回.............." f5 Q* x+ \  Q  d
1 y, i6 z/ ^0 t" U% v
原來, 我已好幾天沒有上來了...................
8 Y9 k+ z- I" V/ e* }! M' g3 N5 \4 }8 |- f
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
4 E# H% w; l, [, N反正有建設性既回覆1%都冇9 U' B" D& |; D# g( M* ~2 @
都係灌水為主. e: ]  ]0 V1 R
; s1 P4 o! w0 Q
* S/ b3 z6 l8 F5 u
9 s* R: L3 _/ e! O0 |4 i

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀- m0 H$ H" u# x3 [, L8 m! D
返工同灌水一樣
# i* g3 y0 u3 }' \1 A+ z  G' ~1 V
/ w1 [3 N* f# }  m叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
$ \$ A, q! \$ O! t0 j爽丫丫8 L* p" h( j3 W- A/ s) {' [7 Y
* m' j) r# i( c- Q# s

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
; w8 e3 e& }1 T' |- [8 [; o; j5 }6 G$ F& B, C/ {1 K
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝5 e2 \( n9 r. X

% A& ~! G* T" Z[ 本帖最後由 judy 於 2017-1-23 20:57 編輯 ]

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
. P3 V5 m2 [% _$ a; \$ F' c/ v基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
1 w" g% L4 Y, H$ B( I2 D7 \( F0 `6 O) r% S5 v. N7 ?
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
# P1 `; F/ X- V+ f
" T5 x% Y* v% b8 S8 t6 G論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!# X; P+ M# N7 T* J6 C# Z9 Y
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
6 g" e: C0 S4 x% j. S, y( T9 b我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!. j6 n/ B+ k3 r/ \# Q( \
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
. _4 c4 o3 j# V% A  q又要鼓勵又唔比灌水' ~6 S5 Y& K! D' C5 j* Z5 \
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
+ X( ?3 U7 p  T+ g9 z* |又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
( W0 h+ f( a' n8 r) V) e更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
  e4 p  x2 ^% R1 L# F% P) @2 `) O最終自取滅亡, 人類真on 9
  l9 T/ u& F: c) B# D- C$ E* v& C; v7 T8 W' ~3 @' Z

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
  p  _" g4 x5 C9 D有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
7 b! Q* U8 c) U& S4 K+ J" J有人食免費野仲要挑挑剔剔) X, v8 p# q4 R" z% ^* A
多一個唔多...小一個唔小
/ Z, l% z* I- ]# cForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
6 u& G& c5 o% S7 g2 Y戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
2 u- f+ _8 i4 S6 b, x* y) t& F9 `  o% ]/ I
3 T/ Q/ ]8 ^9 m. Y* n( u8 D) v3 b3 h

: {. }6 O! c' P4 T% o9 [# Q$ n+ c[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?
" r) w, \, V& u6 Y) \# D7 {
% c3 e- e* q3 }! r! }5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
$ \2 H1 m/ \7 V要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^