即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒5 v6 n& \8 U( o' M4 A  [5 c& O
' \' P7 s) G) S# {, d) p
那就是5分鐘了呢" m$ h* D( |5 z6 F7 Z

) m5 G5 _% e4 }4 x( U  g15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   
7 F& a3 S) Q7 H+ ?- m: h# C: n個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
7 w1 b/ ?' q) k+ I- ^/ J8 m' U
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!$ z; g5 k2 `, N4 ^7 x7 X9 ^
每次想回都不能回!8 s# }! G& g$ m. _4 B' N
可否考慮定在1分鐘左右呢?  ]6 k! r# ]0 b! X* O! }
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........+ N: B  ?( _: R1 B. x
; ]) h& }- S; M1 ~' e- Q  D
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
. x" {$ T- U$ q/ @0 b/ L8 y. W0 v( G  @
原來, 我已好幾天沒有上來了...................& g/ k% V2 D" I1 R

& {/ c$ B: H9 \" B遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
$ @" t9 z1 U( G! B反正有建設性既回覆1%都冇
1 ]- J1 F' l1 T; ^1 b- g都係灌水為主
. n" B; _4 ~$ ?( {  b4 H6 @4 ]7 h+ }2 N* m

6 X' H8 P+ Q3 A1 m2 M
0 O+ a! t* o# T2 m, N5 I[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀
( a1 M# ~9 ^2 A& u8 b3 I% R1 [返工同灌水一樣
3 B7 X' k1 I* p. B! k+ k! ?
: c! g/ `* c% \* \叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
  ^/ `" d- n7 B: _爽丫丫
8 a" n$ A" W: O4 |# a& K. S" N: y" N: H, C

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... * r% M0 L, ?- g9 Q! J6 x

% P8 Q7 C, c' c6 B- p2 @7 x建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
" w3 Q  J+ _! D5 C( M+ x5 Z
9 y2 W+ l' I: o[ 本帖最後由 judy 於 2017-1-23 20:57 編輯 ]

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
# p3 R) [* |7 A+ A1 g8 Z! ^+ l1 k( s. f基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... 7 G' y1 K: X; v8 }6 J) ]

9 Z# S* Y: p) |建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
5 N4 n/ s5 A0 h5 x' {

& a  F5 d) P. R" l3 T# g3 ^論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!, j3 O/ ~7 m& a
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!5 T# E7 W& b9 B" I  c( D5 j, p% K" \
我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!8 G% I$ Z. j# H
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環# C$ R" C& P" }7 U, P: G
又要鼓勵又唔比灌水" B( r0 b3 d' l* S4 I' n
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
3 r. X: Q, s5 W/ {: K. t* L+ S' h2 B又有人唔想搵錢又想物質唔使錢" u- q6 h! L* @  L; I
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
3 f5 L4 X( g9 P+ W# [6 {最終自取滅亡, 人類真on 9
7 s+ n! K7 \! g4 c7 T0 t
; x& S  h! a# A[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
8 K; e' o' T" I" W+ V有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的! `9 X+ z3 O7 d) g- U* @
有人食免費野仲要挑挑剔剔& R2 U! v8 A: n# I0 q
多一個唔多...小一個唔小
$ X0 a# E8 Y* g) P/ F  I# MForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
; x# ?) X$ ]6 e  p' H戀物佔既都係Forum既大多數響到自High- G/ _: ?7 a2 d7 M
/ Z7 A5 j1 V' L7 O6 l
3 ?9 ~, b, T+ Q: h

5 E+ Q6 g) g/ {0 q6 \5 i[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?8 H1 d% b* B* ?# ^& F) g

! b% b/ V% Z& x% \* n& O3 s2 m5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
0 l) s. M! b# R3 M2 Y要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^