即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒
# f/ O. v3 B1 e- E$ k3 K8 x
) e6 o  E8 m0 p; Y4 e3 w那就是5分鐘了呢
: I! u- n: e0 G  E5 }! t( @: J, Q: I3 ^* f  i& ^0 p9 d% m
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   ) t! J9 d, X) G3 z5 p
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
6 l4 X) k& x% l- x/ P/ Y' |
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!+ N4 g9 V* a! G" G0 f, R
每次想回都不能回!" d. [* l7 h8 b& |' I
可否考慮定在1分鐘左右呢?- T9 {0 f0 b1 g" f: ~, k; B3 b! s+ a
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
; S3 n2 |# \& k5 i( h$ v9 F% a; C- H8 q+ m9 w
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............9 n5 x/ [+ n! b

; G! o2 \1 G- h1 E) U原來, 我已好幾天沒有上來了...................
" ~7 ^# M% l9 \; X) u' o. u, X: P2 A
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
( B; O0 P/ V$ l) D/ [$ m2 \# a反正有建設性既回覆1%都冇# q7 D2 g$ F+ U5 S
都係灌水為主; b3 X6 r2 [  M' k' {/ A6 e

" X: }$ T& V: L8 B, S) T- K/ w
; u, o" }1 B4 R. y
( G. o  w) ?- s) @2 Z6 i) [[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀
; O' ~; R+ |: a6 w6 a2 _# R; ]3 l返工同灌水一樣
0 }" g3 G% z4 V" q
9 {; E5 Z. {8 b! l叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
) }8 ^# D* H1 D爽丫丫
6 ]# M  `5 m5 w8 l$ B4 B
6 d, O) T7 L2 {[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... 7 G6 U/ R7 Z; b4 I2 y6 f6 W

- B& `1 n& Q. F: y建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝3 [& H% a/ ?2 d" u/ T( Y
# Z" O, f  k7 n/ j+ @

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
" H% a( Z- a. l) p% L' D基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
% {8 N5 ^* s' ^% [: \# u8 C( D
  d+ o% J- J' L! K, [5 ?5 R建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
4 k9 {3 g: u. l9 [+ A

1 |; m1 F% p3 x) G% `- l8 n, C論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
* M6 m7 j3 i3 `但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
5 @9 b+ g  Z. d6 M& U我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!
# Q) {5 T) g' [* b" z8 D所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
3 j/ p9 J1 P  `+ N" V2 q又要鼓勵又唔比灌水$ U+ f! B+ g  y: Y4 N; C) m
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢' h' _* ^  p$ X7 n  y7 R+ l/ S+ F
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢. P7 t# i/ a' K- e
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦: V8 y7 h/ w+ }6 N3 s+ s- K
最終自取滅亡, 人類真on 9
' |! ^3 h. A( w" P5 v% j& ]
2 M3 c6 N- d/ o$ y+ X9 G- K7 \[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
8 `+ C, P" f% H$ i8 J有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
8 c7 @" z& u2 j/ A& |/ W' K有人食免費野仲要挑挑剔剔
" h; @$ g  W* n) H& D6 @4 w多一個唔多...小一個唔小  T7 \( @3 m( i6 F
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
1 z) t! c8 @. D" Y% b! r7 u戀物佔既都係Forum既大多數響到自High1 E# }0 D* `, g6 |' d; ^

6 O) E7 ]0 C' F& ?# a- l8 E
9 a: x- o) S5 f- j
) e( n$ h. X' k[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?
1 h0 W- L. F( g1 C) [
& z+ Z( E. u& k# l/ X) G6 t5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
! `* e9 Z$ Z1 X% w: _* t% F要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^