即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
4 ^) U! M  M8 g1 l# u4 U4 g. r而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
+ x( Q0 E( n* O' M2 b+ `其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
4 t$ O) O3 y& Y9 N但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂) o$ _- N! t* C; |8 c4 P
唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   
& X9 A1 r+ B. }5 g* ^Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼/ x) q: m$ w( H; k4 \
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒, V( \! W; c" u8 N
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖9 Q* D  R3 j8 S9 B7 @6 X! Q" b" x
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂& M' e# l+ i( m* h+ p, ^2 Q+ j  _" e, n
唔知呢到 ...
9 @2 }/ D1 V* m$ }0 X. V6 Z7 C
% R) z& |8 r( w
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
! a# S  m) \, @+ J- s% w兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   ) O. ?. A* b$ ?
! W2 q5 j/ L; ^$ w3 c' H
, Y% K& ]( ]+ B! Z( G+ I
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
4 u& E# E; b5 J# {: j& {- H+ o兩睇....
" H* a3 }* N8 {
; O* R% o% r% Q
冰山一角其中一個例子1 T  N3 S; N7 c/ a7 r
* \6 T  [% n2 |
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   6 B9 _1 g' Z+ Y, ^0 E, ~

. s) Y( d; u3 Z+ x
4 r- t& Q1 Y' y, e2 h  n冰山一角其中一個例子6 h( {% G9 A: q. o
/ Q. L7 N' ?1 i- v
) C! N9 B! v% ?6 W; i+ v1 j/ l; Q. L肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
. N, E2 b4 @" `9 I  M+ Y強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
5 M7 C) [5 I" Z- A- y3 t! N
依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢+ N$ G, I) g8 L6 l4 ]
9 r* F" m2 o% _: q

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
2 h. t$ e; T/ i% h5 w% M, K我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....6 _% j5 O6 U1 }1 F, l1 B: `! t
. ^5 V7 _: Y% \6 \4 {, t
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X7 l* h+ ]* A4 E+ ]7 a! |

9 z0 m! S: g( L) G: N. f/ L- e: q[ 本帖最後由 ant 於 2020-4-1 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
4 o1 h; R8 p, ^( I- v1 m2 Y' J/ _本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
, `2 {  F2 U/ i我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....3 E* d/ b; l2 [1 v  r1 V

" L6 f. z4 w# U8 S" `我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
! N$ j$ m9 p* ~/ dhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? . H+ E+ o$ b: w
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html2 b$ n, F% h2 f
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
/ ?( U' h" s. u+ s& Z8 _0 d6 V求教 $ ~4 s. u$ J- ^- r# t" |2 S% p
% ~# n2 s+ C1 N% L

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
. P; ]3 \6 ?9 i( ^5 A* }要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 / Y" Y" c" B; V: ?3 t, e1 ^  D: f
/ {" I/ R8 N4 P1 x, ^* O
管理統計 - 全體管理人員: ?+ o8 F* Y' ^* J4 h/ o- ^
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律
7 k% @; r5 ?# h4 O7 c% n4 C9 f. c/ R$ l可惜某D人唔識自律
1 n/ G) ]' i2 @& V  ?無公德心 , 鐘意做缺德野
  ?6 S  Z2 u" G$ ?& d+ C3 t: K5 b% g- I" ^8 g& w; Q+ E8 [
( d3 b  |+ X. t! K( x

. {/ c5 x1 U; A- _3 Q[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.) y* Q! _2 s6 B, T; X4 J
好勤力辛苦晒!! 6 A+ ^2 N8 X# m# W* w
( X, O; u6 f3 H2 V
* l" r& D- ?5 s4 S# O4 f& L9 @
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   / T: s  }7 @6 z, r9 B0 B7 `2 x
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 % J8 t# S. j9 z
! n: {! F+ Q# q$ D4 Y5 E
管理統計 - 全體管理人員  ~" ]) u; [2 p: p
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
' h# H  Z: j1 p+ X& x& D/ O" R4 W& R一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
" u9 q  v! t3 e- ~* J5 C有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。6 i$ r- ^9 r; L, M

. F, d  ?  o5 R+ T$ Y; Y4 r$ }5 A; p求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.4 a  C" b0 T" M$ P  j" K+ i1 n! j7 c
時間許可的話就可以幫大家.
  V% U" X; j- a7 u* L, S. d/ k
, w# X& A+ y# Z: L
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   ( C) q5 p  C. r: i: e4 l* K# Z6 e
+ n* e' ]) e5 `* @$ l6 K  n
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? ( t5 p* H: J" N, C
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
" h4 }( G2 x1 l0 a定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
5 S2 P$ g2 L$ c' s/ V+ B: v0 M ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
7 p: b1 y/ d/ i* {8 \4 ?; _4 B- o$ B1 }' ~% m6 y
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? : G9 d8 T- ?- n3 K( e" X
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
( D- A$ U. O5 X) z3 w8 T& L定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 ; w0 |) ^9 Y+ X5 |3 q- B
...
8 Z1 [  I4 a. o" g: L/ u5 b5 Q* b1 x# {+ X( B! N. [
姐姐妳好,我沒有惡意0 c) S1 I  t3 J$ p
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能; E8 }% ?2 Y7 _2 A$ D& A1 V
版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
$ ^! d! z1 @# F5 J" W. V& q* k用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。. N$ k8 \0 U0 t' ^0 S; j

# e0 {; B% |3 P; b
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   3 Z% M. ?4 x5 Y& b
好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
# p% m/ R/ d- f一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
% n+ W& s) l: Q- ]5 A. R' I有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
1 U* ~  ]; K+ P9 y# h9 w ...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   " Y, ~& l9 @/ M% L3 H

! p& r5 U( l/ f0 W
% L% H2 Y5 V$ }7 X, q0 H我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見# f9 _' o% C9 g" R
兩睇....
5 a, i) U! P& M- l" ?: ?& y0 @( C. h3 [4 w# {  h3 v* C( T; n, p
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
8 p9 L& b# h2 B$ ?/ E好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
- i" p* q6 m6 [; M, ]* U, k- {/ G一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。$ `( A* |* ?( c& f
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
- K1 i& [# D: f( `! ^- m ...
; V* ~" T( x& M) Z5 m. @( c我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶