即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
8 F4 U* c( M# c' D  o而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒8 M! x9 e' g4 Z. T; r% J
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖' J# D" C& f9 D7 C$ C
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂/ v6 h- G' J  t) s: q
唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   
( a  k7 q+ C0 r. kCdtv一直都有人喜歡覆舊貼
: C, [2 g. [9 `& s而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒% J# W' t, s1 j: v
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖& F. b4 D- w# N$ V
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
: ^8 Z$ U1 S/ l! _( b/ I5 d- h唔知呢到 ...
# _, m( o9 W4 o4 s  t
, J6 m. h% U; j9 F我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見0 [7 E5 `! @2 ~+ [! n% l1 `: `
兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
& N0 X: u' [# h, e* B7 W1 T- y
% b+ u2 \) u: T8 R1 L1 X$ L; @, |& y& T& d
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
! V# k7 `. Y' w0 K; j7 Q兩睇....
  s+ i0 j: ~" P4 T" n' n: s$ j+ G1 V! i9 J5 o8 h' I
冰山一角其中一個例子
1 o+ }- j& S: w4 {. y8 V7 K1 b- h2 |2 F: p
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
' L! W, _+ W" H+ N: E( e0 Y) _: d+ @) @9 @

& D6 Z$ ~! K# V/ x1 E, z7 r: y冰山一角其中一個例子
% Z0 h7 z$ \9 c( ?9 n- N
2 R8 m. w1 j* U$ t232748
  v7 `2 P* \9 S) {8 q肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   + o7 r$ j* m% k, Z7 v* j
強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
; {3 k7 H3 r8 w* F! }依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢% k" d5 d4 c3 J  M. P) ?5 A6 n
, Q' X- i) u- I) n  Y1 q8 C+ W# ?

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
+ z! ?" \9 Z7 z7 e3 v8 o, j2 l我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
& ^+ I" |! v' w. m( R1 _. @5 ?* w' x% E6 E/ _
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X2 Z& O1 o+ ^% B+ n: I+ W9 n! T% Z
6 O% ^( ^. x/ l  t+ @0 ~9 E1 z# Q$ q

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
8 R4 n6 b9 \0 W7 q( l* z* g; m本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
8 n+ g$ \& W4 y) z) f我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
2 z/ p3 w. f: [# z0 h! e0 @$ }+ T$ t
( `; k& M% i/ U我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
6 A: c" q5 h* n, U$ d' ~& zhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 3 r) u# o% S6 [; v, F0 O0 R$ \# @
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
0 I, z6 t! M5 y8 E: h4 ^" Q1 l定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 7 y- J# |$ T, ^0 T* E: v
求教
7 q  W: `2 `+ K& ]2 ~, f* G
$ n& Q/ L4 Q+ j# f" [[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-4-1 23:34 編輯 ]

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   ; v( [' [2 F) y; x
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
- S0 v! K' d; R& t! u) I/ A  f) A+ C3 B0 e% G3 Q% `* n
管理統計 - 全體管理人員
$ ~2 q: n* n+ v+ X: d, phttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律
6 T+ W2 o4 t$ `/ [: e. T可惜某D人唔識自律6 w9 A0 s% P; H' {. g" n% l0 i
無公德心 , 鐘意做缺德野
3 `! Y( {7 W6 P9 H8 W& O  c) s! m* D* q

2 B7 h; j  \/ q% L
  d6 H: S, M) @4 ?- v9 A( b" r[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.; C4 M7 c3 r. B7 y+ y' [
好勤力辛苦晒!!
/ o5 Q' J. ^. Q$ K  e' a# c7 q
& S. j& e9 M3 O; u9 t& j/ D) d
6 e% c' x& c' m8 |
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   
  ~3 X; A" I! P, v呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 1 [- j$ g$ w$ y$ v5 \
  F' y: ^/ F0 M( X9 w6 }  Z
管理統計 - 全體管理人員
. @6 \. e3 @. ^4 {5 G7 C4 mhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
  r8 k. N; N; P3 A5 Z8 J2 s一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
& b' ~$ G- Q& z6 \* C& X: z5 r有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。% j  j$ e0 _; w' O
% b  G# f, y3 ]4 v) D
求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得., d# t* c, S: p, [) K6 ~3 Z; \
時間許可的話就可以幫大家., z- z: I0 e( k% t0 X4 }
! }+ Y6 }5 H6 r/ j7 S+ y
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   % ?5 R/ Z  l1 A: x5 w
6 b$ q$ s. ]% w6 |
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
9 O8 U; A  |/ Q: L$ {6 thttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html# l1 {, }+ _+ A4 H, U
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
+ ]6 l" g) S1 q  e" m: b ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
) b* @# o* Q; H7 a
8 h; C9 O4 ?; i; r- a1 rhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
' P9 ~4 r8 K' G6 m0 h: chttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html) Z% W1 \- G$ o/ o/ B1 a. L+ `
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 & v, Z9 P! L% c6 o& I9 L
...
/ n7 A) E! w4 o8 ]/ u
% }: F: e$ ^+ q
姐姐妳好,我沒有惡意  B; c7 I# z+ M1 P& z
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
( h! R! v5 ?- E: I9 R版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例 0 n( G+ n: N" F9 A" @/ I
用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。% }7 y! g$ y6 \* O8 c( p
1 R) b$ n2 |& [% N
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
) q- k$ f. C: j1 w. x  j& l好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
1 N) o0 \+ X6 h/ z, h, ]1 C一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。. |2 x0 y) \+ n; z8 `  W7 n
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
" s/ Q0 n( @8 o% k/ k  a8 h ...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   ; p3 S# Z2 i# k8 }7 R
$ d7 d  d* O# ]1 V$ Z. R0 A

* [! ]0 E. j& t6 ^  \$ H/ K我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
2 W- J& X# L) D* o6 j' n! r兩睇....
+ O) T; X' A" l5 g) m4 }5 m

+ m$ D& s4 J9 F
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
3 X. X1 [: Q( |7 H* q$ v8 M5 Q0 d好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
/ w8 x& Q& @4 y0 ~一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
& n; z" y3 R9 D) n6 e7 P+ s9 P! y有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
  ~, F  g& E0 W1 U ...
& s1 W0 H4 v4 E0 M我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶