嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?% \- l0 K2 s% ]+ ]
我個人比較懶好少化妝
6 p: D  o& q) ~  f$ Q0 B& n同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝% w! U3 F* y- M4 m/ X9 K( u
唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定
* z' S7 {5 `! w$ ~' A2 n& ~- C0 F& \大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
! S  X  z8 e) }0 V唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
/ y% |" O( G, L) s# U9 \同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   ( p! d" l* I8 O
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d- H: S, m9 ^9 G, g6 d4 e
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字
2 t) B. i- @% U' U7 o. t4 w4 |
7 h) w# [0 m- ?; `( N1 u, ]* M

睇來係個"文"字出唔到( o) {( H1 y9 y0 Y8 @: N- V
去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人
& Y4 x/ Y; E% b+ }# v5 P3 }1 o5 [2 B" @4 F
5 r- O+ |( L  ~* G1 d4 j
* Q0 ~- l8 l. `! H' C" I& S  `8 R

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   6 E9 }. }7 r4 W1 a% |8 k
睇出席既場合而定. b) q/ e& L) Y' y5 y2 G
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
: ]$ j1 w) }1 i7 R% q, m( q唔化妝既時間佔絕大多數
" v& f9 e; \; a+ A$ N你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦
2 n. `$ Q2 O/ K4 q* h2 A) ~我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   ! ~1 P+ k  s& u& Q
, |( R0 s: J* `
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦
: b# F% Q" H, W. U( K1 ?我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
2 z  l1 S6 g  `. z; ?

, B7 Q: h4 L8 m( [; b1 p) Z我,男生樣,
: v* |& v1 U3 Q$ v/ X. \化了,都吾似女
: E0 o' h. d! G3 S
. Y4 H, b* K- }- U# r(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表     I5 M: D  z) @7 _
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d7 |2 p; l/ l- q: N! T  P5 q* S) \
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
, Y9 d" N. X, X8 C  y& ~6 t9 d我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   # B' v$ }0 h1 q* e4 w3 c
唔化妝點見人啊?
+ e, }9 M5 a: |; H. i我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。 , j. V: K# `+ k

6 U# v' K$ E) s6 t0 s6 E露娜覺得TS的話~
3 n7 ~- v. Y) b3 ?" I. t" `無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w< " s, r$ y* `0 b  D# ^3 r6 z1 v
好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~ 7 |. P* w+ J* y
說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢
+ {$ d/ c3 Z, k
( H  }' T! a4 O; u當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆