嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?
5 S& @2 O# F. n" l我個人比較懶好少化妝$ h% I  @# m  ]$ t' z$ e+ R( i
同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝1 N/ F" P: Q/ ?- }1 x8 q
唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定4 I( z3 Q4 z" D
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)# n. w. k. J$ l- n
唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d; G- y- t5 W& {& r6 Q; F& h. C6 P
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
: p% m5 M) J8 K5 _0 E' F& u" P5 S出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d" p2 _0 K! s' Q  N- m# j; P
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字
5 D6 m; q1 v% u; h! r. Z% X1 ]5 K* z/ P( a3 G' `

睇來係個"文"字出唔到- _% |6 v% D* l, w
去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人
4 b$ i/ V( H6 [, Q9 g7 ^
1 _& H; Y" T6 |+ V' P7 ~: o& _+ T$ _( R! `

: `& g2 p) t, a; o$ ]. h/ c- O[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   # j4 @/ W1 X0 M3 ~
睇出席既場合而定
# v2 B. D- g) R! k大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
( {4 Z+ ^6 ~: c( R4 [$ q唔化妝既時間佔絕大多數
- s* h4 M7 V: T7 J) v
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 & X, y- E1 e5 _( b
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   
, L7 q& @& B. ]# W5 }) @9 w; _. m) B! T+ K: I- m# ]' j& c
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 # R0 J) o# X1 ?) q6 e' X& y+ [0 ?
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
  a# w) C# L% h0 r. O* v' B. r' Q; N% K( j* o. z/ H) M
我,男生樣,+ S! A7 _# [, I" X$ i$ q
化了,都吾似女# S+ H/ C! m$ {" W( I
0 g5 B% D1 r: }- K6 F
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表     o- x5 {1 y$ B, {' I. i/ J5 A
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d8 {6 [# e9 u% |' x# A) h
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
4 W2 h1 V, h3 o, C$ A0 G, j0 N我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   - F0 j9 x: K, y. j% T, a( w' Q
唔化妝點見人啊?
% N5 A4 `& C$ o( V) l  L
我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。 8 ]+ @7 m8 Z3 u) J8 [

) g* B0 U0 O) y# T- v$ S露娜覺得TS的話~& X! S% K$ i' _4 k8 h( s% {8 K
無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w< - O+ l2 ]: J" `1 E2 n
好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~ ) z! C" [3 m3 j, g6 i2 ?& Q) A
說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢/ C7 {6 e& s. `9 Q6 ~

4 H# N: T2 M9 `+ z: E/ ?% X; s當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆