嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?
4 z: @" K1 v- l5 P  S4 j& Y我個人比較懶好少化妝1 {1 ~  x5 ^$ `# B$ I7 H- ?, A
同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝
4 T6 R( W2 w/ H/ B  S唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定  }+ F' p- ]4 g( [  ]7 N' I
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)% w* `. k4 R3 K+ Z+ q( l
唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
6 s9 k9 l' M, d/ ]- g! _; u同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
1 V, ~2 |8 j) `7 o, k. N) I! J出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d0 m; ?' L1 Q# x
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字; C! W! Q' }  h  s7 x
1 x. a9 \* d. k; |4 S: p  D2 E* x

睇來係個"文"字出唔到
' C5 u) Y0 Z+ s; t去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人
) C6 L+ z% s6 P3 V+ p* g! {" f0 ?" [! I9 U  K
: r" R% r) C' H6 D, U

8 {1 b( T# [3 |7 Z" h) ~3 H[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   1 v4 m/ }3 |1 ~- `
睇出席既場合而定
7 @  F9 @, c, y! P5 z& \) J大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)6 N. H4 [- o) b, [: T' h. c0 o# Y: l
唔化妝既時間佔絕大多數
( d5 V$ G, o% E& ]& k2 |  L& X
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 8 ?0 }) e+ {4 L, N1 V" f
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   0 ]* e2 b! {/ m3 l  {
' H( J9 \: R9 b, b4 k+ ?6 s
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦
  R3 x  E/ R/ b5 o我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
% z! I9 `' o5 A% ?0 ]7 O9 q5 t3 ?* S' K2 v3 ?
我,男生樣,
$ ?9 O, @0 }1 ^" c7 y6 G7 @" k2 b8 ]化了,都吾似女' R! V0 e. M/ R) |4 o% x  R
5 }# s, m7 U& q, a$ H) M
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
& g7 ^, U! A( H3 L' s% g出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
# q/ l& O& g6 F4 O4 V9 B; ]同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
4 ~6 l8 B, W, Y; G9 L
我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   % l+ K9 s  D. s6 k
唔化妝點見人啊?
1 _4 N# }' K, \+ |! h% k) ]% v0 f我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。 % K4 ~" G, ~( I) a- {* K, @
# e2 c3 F/ R' f7 v+ o
露娜覺得TS的話~% x& o2 J/ C1 X) a
無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w< " O$ P/ A' F4 u( Z# L
好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~ $ i, l; c8 b' f  O. t  D+ x5 S
說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢
( S" \0 ^! w4 w* v! d# B1 F
/ ]; n  \/ Q0 D2 j5 L: Y7 T當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆