嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?: W; R* d+ J- ^# M: b
我個人比較懶好少化妝3 E9 U- L# J, ~
同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝
/ d& b0 i/ n- c1 D) T唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定
9 N* f, Y9 O6 ], x0 u大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色). Q  g+ a# n- h( ]! ~+ [5 g  E- a
唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d( m$ K  O* f0 o
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   7 |/ N6 _% ?1 W7 Z/ r
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d4 H  u  N0 n* M2 c% V* t
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字4 W4 Q; c+ l! U! D
9 ?7 |: Z9 J- B* r) b/ `0 I1 F

睇來係個"文"字出唔到
. v; E3 p4 L! t0 ~. v去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人
7 b( l! ?; T9 Q: m) c: x& `
7 M& V& F, q: o' A
# G7 T, i  Y( F" z. f* {
( ~. ]1 r2 s/ b5 a( i! V) q4 n; `[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   ' A$ b8 n# e3 ~
睇出席既場合而定: h$ Y; m9 \; i8 F" C5 M
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色); Q4 t* ~* k" t, W
唔化妝既時間佔絕大多數
- ~0 Z9 I- P3 P9 j0 d/ O% Y
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 1 G+ j( H; ^( n5 n$ ~
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表     f# s2 z' Q4 G6 }4 l- I
1 Q* l' E9 U1 c
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦
7 E( U8 F2 R9 ~' t- q我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
/ {1 \1 D/ k; S, g8 Z
' p. {3 r0 I3 i3 U( h我,男生樣,) c3 s6 X. ^' D
化了,都吾似女' B4 W- e# m% m3 l8 t

J6 y- j- Y5 ~0 v; @/ X(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
5 `- H# C( ?+ m- u2 B% L出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
0 Y- J8 m: O) Y& q! L2 l9 O同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
+ C& p# D3 L9 T6 ~
我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   : c5 B' {! l2 b+ a* A0 }
唔化妝點見人啊?
( O  J+ D; y, Q" J3 X+ k
我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。 % ~$ S, a$ r9 i

8 S' l( j" n8 g* X# e  e露娜覺得TS的話~
$ C: k* }+ d& b  z( Z0 g# g: Z無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w< . y6 w5 L2 H( S5 G- L
好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~ $ f/ t" N9 W; U6 C! G
說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢
* b1 k+ G) X( K* ~* @- ~+ E! V% t2 z6 y( C2 L4 k
當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆