嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?
5 }, Z- C. ^; R% M我個人比較懶好少化妝
' f* N4 u" F  c3 A& `同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝' [, k% d2 F6 N% J' Q9 m. R4 \3 D8 ]
唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定6 T2 r  X8 C% S
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
( z) A* b$ T: b9 w唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d+ ^7 ^2 X* I( w) [6 a) g3 u
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   7 `% L( h; _9 [  `; \+ k
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
1 C: n4 h9 `4 ]; P同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字! p/ o" D! _4 g5 T$ Z* F

& X$ f$ G6 F! e  f  E  m1 ]

睇來係個"文"字出唔到
' u- I0 j. }# m& j: \+ E- x去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人1 Z4 z5 E, f- D

' {  H: S* v0 K1 @( z' x1 ]3 }# o5 X; Q: X- ~. I" @

4 z4 N4 P2 f  u[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   
4 ~; {' c. l# m2 V$ ]5 i) g, L7 N睇出席既場合而定
$ d$ @: q: V  B+ M# b- Y大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
& P" Y* h3 s# W. c唔化妝既時間佔絕大多數
' v1 c+ I9 J+ R7 a/ z7 x- o
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 ! ^7 ^$ r. C6 U
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   # a$ U# F! i( E. q0 }1 s8 U
  h, V) z; d/ ]- W9 z% C
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 " E5 L) }& M6 v9 R2 }0 `$ D: i
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
4 x$ R, B, B3 ]  M* r# g6 N; n, K$ P4 e$ z! v: E
我,男生樣,2 r3 R3 _! _( V
化了,都吾似女  w& t+ t% [0 B' U6 H, Y

; Q9 P; k" a  m(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   
  h; ?6 q, ?; i, E! O9 w+ p, l出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
: ?; S2 Y2 G# [/ x同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
3 O( ~: Z! X& `5 K我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   
. i8 O! q9 k9 |; b0 v唔化妝點見人啊?
' T( {6 T. j2 V1 W/ v) `4 D! U8 ?
我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。
" |9 k% w4 V) q% z( a) K2 ]% a, q: |3 U. s, @
露娜覺得TS的話~1 l  u# [7 d2 v; _0 [4 }& U2 ]. {
無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w<
3 H/ g1 e; D6 z4 ?0 W* y) E好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~
% C9 X. h  \2 K7 ^" p說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢, P6 i3 H( y/ n! z

6 e8 P( M5 q1 J) [1 L當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆