嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

化妝?唔化妝?

化妝?唔化妝?

你地覺得TS應唔應該日日化妝?
/ z4 e( I8 \$ g/ U我個人比較懶好少化妝7 E- t( N1 P1 E8 b8 V7 A
同埋好似學極都唔識咁..
覺得好的就按一下感謝吧~~
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
Twitter : MiaMia9115
歡迎加我傾計 性事免問

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得未必要識化妝. p6 Z/ w( ?0 L. @6 i6 ?
唔通平日落街食早餐都化咩

睇出席既場合而定7 L  r: B' P3 l% P' O0 q0 i
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
, w& k! y: R) B唔化妝既時間佔絕大多數

出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
3 \3 r% u6 p$ q. j- z, F" c同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦

[quote]原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表   : e% I$ f& d$ K; L0 k, u
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d0 J0 n$ |6 C* W7 {* a, f, \
同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘

頂...又食字4 H$ Q: [8 `8 d# n$ Q! V% N
& @' p% R$ k/ W% \

睇來係個"文"字出唔到
( B: ?6 v$ E3 [( s0 i: R' l7 ?去"文"眼線啦 , "文"完就可以做懶人0 U2 w5 j, s/ |+ F: I  t7 t  W& `

% m1 Q+ x8 Z# |/ o# }2 L5 p  U; i; j. L$ }) E0 _

7 P' U2 `1 O+ R[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-6 20:25 編輯 ]

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-6 12:33 發表   / R  m5 o; ]5 w* ~& s9 e' ]% j
睇出席既場合而定; ~) X0 S% [" a. j9 p! q. i$ P
大多數只會簡單只搽下潤唇膏(有色)
" U  q6 J5 c8 l" E. h唔化妝既時間佔絕大多數
& h# y% _- s4 s0 b+ g- w
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 ; u8 P5 z/ q% S6 F4 d; ^7 u! i+ r
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得

引用:
原帖由 松鼠狗狗 於 2020-4-7 00:29 發表   . H" P5 E/ {8 m6 w
- X. ^  L: b; w) p. g0 |
你地條件好緊係話唔洗點化妝就出得街啦 2 s9 r. |+ p8 v  d& s4 q: `
我呢啲唔化妝成個男人樣咁,自己見到都唔開胃, 出街唔化妝唔得
" y- n/ {5 _: D
/ n7 ?5 B/ J5 c
我,男生樣,0 ]' @0 M  @& F4 G
化了,都吾似女0 C4 u% w( c% i2 G" B
3 {+ `& j) M6 Q% L* x, E
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

識化妝係女仔基本能力。平時淡妝,水乳防曬打底畫眉眼線口紅定妝10分鐘搞定;重要約會就加眼妝(眼影,睫毛)修容(陰影➕高光)腮紅,最後定妝,如果有必要需要遮瑕平衡膚色(頸部要過度好)。最重要都係平時注意護膚,唔好熬夜,護膚品好有必要,皮膚問題比較嚴重可以考慮醫美產品,皮膚好妝先會服貼。我上妝之前鍾意先敷面膜,較易上妝。

回復 1# 晞文 的帖子

唔化妝點見人啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-4-6 19:21 發表     ~1 I) ^4 W. R7 V0 j
出街畫眼線係必須,幾懶都好,畫左眼線隻眼睇落會有神同大d
5 ?& W% T. P/ \" \3 r* Q. E( S8 q4 V  N同埋而家用左口罩都已經唔使化全妝,畫眼線加茶防曬都係2-3分鐘嘅事,唔好咁懶啦
, o9 O3 L" a  N+ x) S" r# k
我畫極都畫唔到
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-4-8 07:41 發表   ; i: O. g, e# O# U4 ~6 ^
唔化妝點見人啊?
% L; q6 J, Y, g
我成日都唔化妝返工
我叫 晞文
29歲TS 唔識化妝
歡迎加我傾計 性事免問

回復 12# 晞文 的帖子

你用咩牌子邊隻先?鉛筆款定油筆款先?上youtube大把教學,想靚真係要花心機學嫁。

回復 10# ba拉拉 的帖子

識化妝同化唔化妝係倆回事。。
$ b, _2 d2 q5 l; ^  F: b9 ^- y8 b, i6 M  l" U, {+ X
露娜覺得TS的話~
, G! @! I% ]7 M  u! P無心情就> 唔化
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆

回復 13# 晞文 的帖子

沒猜錯的話~晞文的皮膚根基不錯吧>w<
7 F1 `% @& T9 ?& F) K好皮膚的話,露娜覺得不化問題也不大~
- j; ?* [$ S6 g; \0 y, V) n說錯了QAQ,不但不是問題,反而會顯得自然呢
1 v% M* p( C5 w! b! Z/ F
6 b( K8 j/ \. n當然啦,有時候化一些調整心情也是不錯的說
露娜~輕輕的飄過 (o?▽?)o☆