嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。" t5 l" D% ~) V9 t

0 i3 c, x/ K, [5 A  f' I對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。- U6 w9 \" o: Q; n( G
" i5 V( Q2 E' }  M: K3 l
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。- O  M$ b4 h* O+ W7 p

- l% h5 y  R1 r' Q我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍7 @. E. A. g) E& @

0 U) g) u, V- L! @) E  T3 |我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
9 P, |7 L& p- Q3 }( U, e+ \! q( {9 f& c: z1 \1 U8 h: }; v
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   8 z7 [0 ~6 I# S5 H+ J
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
: F* k/ `2 Q' C% J& ?5 A6 V6 q4 j! }" {' f" j4 T1 u" l$ l
想來很美好。我也有同感。- N8 {" m) c) V, p% i& E& y! @2 w
! u7 d4 N0 k6 S- E' g

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   : E) h( T! w( L: V1 W% b& E
8 c# [7 N2 m' \$ V
7 L. j5 ^! s4 C/ |, c* o我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
  b5 a. u& ]0 }8 r5 `) z同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
5 B5 a* n: g$ x- O5 I+ ^ / s+ S/ T) p, T8 |7 N' l/ I# |
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
  x9 l% |4 X2 x3 c
3 E' J; m$ X  Y9 J0 M' o我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   2 r* n4 S9 g* _- ^6 t
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
+ l4 G# O& O7 G9 K9 w- u: p; ]- I7 N( ?' p* G- u
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
2 s6 l7 o: O  g6 t7 y* K

" z: N* _7 x! [; N0 ~我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,0 M: h7 x" }- E+ [

3 J7 x, Z6 t+ M" X) z咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,: j0 B, e2 b8 `# Y! E" |

G# {0 B! t8 ~5 t' W6 L0 p所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
  D8 c; l0 c* X% M: d& E2 m8 _6 d; ?0 \6 w; n4 C9 u
3 c3 q' ~' K& K% u. E
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
. N3 x- U. Y. A1 v% p
: W$ s) {) d4 |$ D( ~1 l- L咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,9 o9 F9 i: D7 z; K5 W- t) L2 e: q& X

4 [. e' R6 a' s0 f所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
: d: j3 {' r% S% T; y
1 O' E9 I2 D7 G& g( ]0 d6 a" Z絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
" s5 I+ Y8 F2 g3 x好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇% n' H7 T" Q+ N" T0 Z! w! {+ n6 `+ S

) W) G4 U* b) g5 K& D( a2 a: L' [肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表     O% d+ z2 R8 ~

9 Q; a, w# i; Q2 J
: K" ~+ ~3 Z* J1 k5 y, ]絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
6 S6 f  c: V, P6 s- r) u好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇8 n  A! Z6 h' B6 D
% }% q1 D2 a- F# Q* @9 m/ e
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
# [3 n  h5 a( \: S
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
9 z$ r" R" O2 H6 R# d4 C. t. |
同埋我大部份都係黑絲多,
  V. U; C# J1 o2 v  Q/ _5 S8 y, I4 B1 d2 T, _
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等* x5 Z0 [9 t/ N: Z0 r0 _

2 k! [4 @( \' V( O7 {至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
. L, u- d, v* v5 X同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始& l. P* u! @& [# I$ R

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   * b9 B6 Y2 \* @# S
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 6 W* }& V+ c3 c
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
$ t, x! K0 e2 r1 `* [ 5 e' N8 V8 x* ~7 k' Z# J2 C
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...3 W% I7 }1 u) a" G' ?; w) P1 S6 L
; O" d# t. m0 Z0 u
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
* L3 [4 H/ n- I% h6 {  Y
. C* X1 O7 [4 I
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 3 o% H* J2 f9 ?- y0 ?/ s
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 ; ?0 J+ ~% \: m  T2 i& L
我知他們好排斥我CD的,唉。
4 W( q- _! u$ P, Z3 |
8 S9 Q  F$ e, ]- x如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
5 f# k; C8 y/ v, `6 s- e' N: H& |7 Z' O1 E0 B
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   3 u. e# L0 Z, |) R0 G7 `5 Z% o

/ F- w, {9 Q4 N! z, Z. |
: ^' ]- r, f8 L6 A  N1 q& _# G我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
% R8 p6 z+ }9 x; Z3 B
; @) \* B2 v1 o' L1 o咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
# i, b* I* ]$ l$ @+ }5 L- L7 W) r& @( w5 X1 B7 E; z% ?9 m$ G
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
# D  m5 b) R; D' O: n( u- y  X6 R' C! @: ~- X
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   9 C, c( S2 y4 n( n  L+ G0 J
4 M$ W0 ^  N- d/ S

% }1 o4 G# a& S) z! S我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,( K; O8 Q9 }) D8 \

0 n- }7 t- Y. N2 h# @& F; F咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
' I0 x8 c, K7 T9 }2 L
0 G$ B; z4 @" }所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
) @& i: d0 i6 b1 d6 l# |/ Z% t; m" I" |& }
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
7 R$ q7 J  v5 G2 |( S# @2 h想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
' N/ f- |* }9 n0 A對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表     W7 Y8 w9 X- C1 @, M0 [# c

2 n& m2 ^! ^4 E( p  c
9 N; v; _+ d) {, v: e4 q3 j0 x絲襪超過100D, 已經好似legging質地,! W; m+ q7 _+ x+ J+ X& N2 d$ M
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
: x( p3 l8 X$ S* x/ X/ N( [. C) b9 x$ o5 F: q
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
" D( `+ h+ Q$ `* P& m
' @1 z$ }" c/ k! @- J( ]收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。