嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。+ ^: f$ g8 c% j6 v' C- b

% k! C' |6 B9 L5 u2 b5 g! @: h. b: W對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
* z' o/ \, F+ \3 w/ o  \* J# f, v
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。4 T+ ?2 Y. d2 _: ~( }
1 e0 O" ?- |6 `% U
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
- a" T2 }5 H) x0 e2 x; |7 J% v" o+ y0 u' }1 ?
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
5 p" ~, x2 o. I3 u1 A) K6 M+ i: f; q% w& M2 b) F' u
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表     x% I+ U; s7 M
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
0 Y& y/ Q+ S0 Y1 g' J" a
! z% l) t/ z- Y" E2 L  r想來很美好。我也有同感。
. y$ \# h* b' W, d
$ y/ O) p. }" r[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
0 L" d% \( ^+ U0 s- M" _深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
2 E5 d4 W2 Y* n8 C. m! J
4 A" @, Y/ _0 @- c3 d5 s7 K" i我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
9 n; x+ {- X) h5 ~7 _- e5 i同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
5 u9 K% ?2 z7 h 4 _" G) x' _- T
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
6 R6 E; `: U* y. J
" \% n  G) U, n! x. u  C+ [我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
$ U: X/ o  I( D. o籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
& J3 f: q3 y! {) E1 {5 c1 m/ F# f/ E' L
  _, l0 w% z4 J! _9 I對上一次買絲襪穿絲襪 ...
. v3 N8 p0 e. g$ i" `
/ \5 u7 m4 H' `+ |# a
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
& l5 q2 B: V4 P+ U$ c  T8 v* g0 Z; {: K# c& r& k" Z# B
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
( q, Q! T1 F" i* o( M
- r( G# A, H+ x8 H. S  M; |所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   1 [) ?  ~/ F+ c) q/ [) t
" X; O2 |, B; C/ l" K! z3 ^8 u! F
) Y' ?( Q! \' v9 l# L
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
) l6 f9 y" N9 J+ [  ^8 M
7 E5 a7 k7 l# T8 r) J7 j5 }' S咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,+ j6 A4 s+ M2 }/ \

+ l/ H) U" l: }: G7 p) q所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
4 h1 W! P' {; D2 y
/ X9 W5 q0 o9 y& j絲襪超過100D, 已經好似legging質地,' r+ R1 A2 T1 p
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇# c) c4 `5 x" g1 ^9 B* q$ P" n
: z  O$ i) ]: b4 k0 A) A: ~5 f) \
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   - L+ s' B7 A: @" |: U% T8 u
! z, E5 P! o( O7 k1 }" ~
, |/ w1 i7 Q  S$ z3 R$ ~% j) J# K+ ]
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,* h/ I( L2 t8 \+ v7 ~
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
' ^% s  f) j# j  N, A* n/ R$ F7 ~: T* [; W
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
7 h: T1 W4 b/ _/ Q7 F6 N. K3 J要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買2 E* @2 y% x9 l& U1 h! W  |) X

$ L& J' i  y! ~: _  @同埋我大部份都係黑絲多,
' f8 w6 C$ `# x+ W4 A
# H8 z" _. |" a/ N. W4 O4 ?% \/ g當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
7 Y+ i$ B6 h7 S" \- V  z
3 A& \; X2 @4 U# T7 W& |- R' B5 l至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀1 |% I" x4 `8 {( J( N4 Q
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
. U! r7 @% W, \8 a' g7 I

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   ; L( c; ?, N# c& N- h1 W$ z- z
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
& L( s3 l& g5 [3 K, o3 z同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
7 w/ r/ S$ ]2 c+ e- u4 H% {! T
8 B+ _9 z7 C6 x' w係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...1 z1 \4 A1 o3 c* j" D
. L% V+ @3 y2 r( o4 w7 n! `+ U
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
( v- T3 k& x( c8 t9 X
0 V* F; g  k/ e% M$ \
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 , G' @- ~3 V' ^+ w/ u
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
) q- _( D* O9 Q5 ^3 _我知他們好排斥我CD的,唉。
* {* {8 e% Q- q5 `* H  }. M
- I2 c6 H6 @4 J. C' I如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?& l; K" U! |# j& c* e0 y  n) a

5 U' |' T! A' N8 G我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   7 o8 p2 @! v$ p: L1 P" u
$ n/ o( F& p/ `; W
% B8 k4 q% M5 Y5 j- {  F" ?6 P+ u
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,1 I, N) `' \/ j. x

1 ~: U  ^) l% w7 T咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,9 _& z! P" u& j( d

# A* l" a% Z$ R$ w5 q所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
9 `( ~. A. P( [$ E( D& {) q% `& n
9 ^; Y- Y. h( H  u8 [+ R% A我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
4 H; b/ P% b9 Y4 S) b9 J3 X
# m& z7 Q0 A# O
3 B; t/ V( q/ L% P( |, Y8 Q" H# D1 j我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
4 `! l1 E; ^) D( G3 r$ K% b
. g0 W3 I# x$ j5 B咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# s: ~1 I6 U6 |3 Y7 N  V7 n* N
& Q* t. n7 Z% C( K1 a
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
' D3 @4 g9 H- ~( [3 ^
) y! j+ Y+ |3 S1 P
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。2 U+ d  _1 O8 \2 }8 _& A! P
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
5 k1 c; l2 p4 ], T對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
6 W6 h' D3 M* y) f2 l
. z8 F; f1 j. B) m& G( \. M! f
1 k; t) d/ ~: s. U( Z, v絲襪超過100D, 已經好似legging質地,3 X  c5 }+ u" b  I* Q, ?% v
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇/ S: [0 [( v2 Z7 @( G

. R* Y, r: e8 E肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
& C' Q. k: j) |& E  r3 C
, i# O% U2 b" l. {5 F! S0 Z5 z% Q
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。