嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
* W4 f3 J; b$ ^% j- K: Q1 \( @% O: J. [3 O3 y
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。8 k. \3 N$ W$ ~

4 D& Q  N  U' }, K4 @: \6 o" e[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。7 E/ v' p! I: U- C
& C7 [$ m+ |5 y  [6 B9 k
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
/ S; _$ }$ x9 u( i5 b0 l
! q; s) o! @+ F- I我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
' d8 ^# K" K% ~( z' e; b) l: j5 t- i% e' j: `, I  ?
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   & F- J3 ?) u$ M1 k, e$ }) N: F# H  z# E
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
, p  f9 q5 K+ N2 s
7 f2 m# N; p) V- ~/ m0 r
想來很美好。我也有同感。* X$ s5 X; @4 f9 v+ r: A

. v9 {. K$ B6 _5 {3 h[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
, a8 Z% ^' r0 y$ H: h" X深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
) k* N0 Q9 D5 e( `% X, k

5 h" g# |8 P# k  q  k我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
, [- Z$ v' ?/ h$ h同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
, }, ^6 T4 o7 ?- }. Q+ ` + L) ~, q- `, m4 f% U1 J9 j
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...8 R( R- u, |2 \7 l  s+ h. f

' F6 I* S) }% L# x5 c6 h我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   ' e9 h* h# S6 E* n- V  i( U
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。6 ~8 u4 B9 w! a) [1 g

) L3 X; ~5 _  y  }( ]對上一次買絲襪穿絲襪 ...
' y3 T* [3 L- p0 K6 ~
& g5 |! T5 q% t/ L& _" q4 N我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,! C/ d- v8 X( H8 X

* X5 l3 U4 O  R* p咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
8 T6 `- f; v# k( ~/ J8 W& w' [9 g
2 m5 H2 m; p+ g7 I/ c' N* m所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
/ q! A' Z  w7 ]8 n/ s7 I9 p6 B. l6 N9 s% I2 a2 g
0 A3 }( i* y6 j! d/ g$ t
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
" G& x8 P8 ^# @; Y# a) D; V7 ~2 {! q0 y+ r2 e1 \3 H
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,* s' D  B+ t9 O6 R9 H

% o( `) P) _* z9 M, G6 |: ^所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
; O) K$ U2 K- H, }! E- b5 @/ V
- J3 O' n' ~. z7 T+ }5 V9 g絲襪超過100D, 已經好似legging質地,) \* H+ b& W- j8 u/ t8 R4 y
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
) X: P' i+ o) p1 l' j3 ]
% }' v9 X$ |6 F, W肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   . J+ `( Z1 [1 H. |- ?- e3 Y5 \

, A9 E9 H, q, U. p7 E
* j  ]5 Y8 p( z7 u絲襪超過100D, 已經好似legging質地,* {0 c4 i& n2 a8 p/ W
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇: J; \" C% X! t5 m7 N$ k

' p8 V6 M) j/ t: j) ^/ M肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
! M; t$ Q( r' S- I; F9 l9 H* ?5 o8 {要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
  [8 d: a+ b7 }% d2 @& r$ P/ |- e+ Z$ O7 c$ B+ z
同埋我大部份都係黑絲多,( a9 U( s9 b. D2 D* C; {
" f! g, n9 h) k. O4 @
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等2 @) G& A2 J8 f# k
: X+ v9 P8 O4 |$ C$ }% p
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
0 C+ w) Q# o1 ?同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
$ D& J% [) r9 C/ P

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   8 \3 w3 m1 S* M3 V5 E2 V
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
9 g+ |3 {- H" ?同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
" {1 b& g$ V; C: Y- \" _8 v
  ]( t5 {( v$ c) p係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...$ A* K, J; V- X( m, S$ I- i

/ Z: e- O5 l* O我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
: R/ w' B3 z% I) b. q+ l% O

9 D/ h. L: X0 f: W4 H6 \你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 ! \" Z& F; H, f' I3 w0 j
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 9 m* s2 \- {0 j! A3 Y4 Q0 i  j
我知他們好排斥我CD的,唉。) p6 N/ E8 e+ d( N

0 v% a+ s- p" N. B4 g" d. j1 Y+ p2 d# r/ v如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?2 v( L4 m* l* n4 x! `5 S9 H- ~
$ ^6 c0 W% Y: p6 U( d) \
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   / N$ X  i; Y7 U6 l% A5 w( }7 Q- }
2 E" j+ t' p: O1 A: g6 L6 v

3 T1 d3 b2 t' }" K' [/ X我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,0 ^* U: v( A  ?! L

5 O' j+ H: g" A5 n  r! V咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,9 ~# |# K& y8 S
# |* a# `# `! m$ p8 }) P
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
3 d) L- m6 C( U- l

5 L- U. F- a4 F  w0 Y我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
& b3 {5 F0 Z2 {5 i4 h- d$ g! f
+ C0 @6 e- L. j' ?1 Z6 ^$ d6 @: @0 C8 r# V. }9 t
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
4 b) y% x* B1 s* p
9 o, e3 A2 a9 G咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,' D- R- T( s4 N. E4 z8 X" M0 w

0 |6 N" r; J& j, H8 o8 S所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
% s  A. N, q/ T' T

' b; X% v6 L, P! s" C$ ?今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。5 N6 b! F( C$ K# D
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?9 b7 W& @1 R& o, p7 W* {
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
7 g& [* o" @$ y) K6 \% ]1 h3 z9 p6 R$ ?/ t9 R6 a$ C
2 |( t0 O. W8 i9 X% u, X) m
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
/ v  p* k* G$ `好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
& ?6 D! K5 c, _; Z$ [: O, Q8 N% X9 F, b5 q" K* y/ Y
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
2 _5 n& k1 ?  i
' R9 o) q5 l* r7 b; F/ [收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。