嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。( q! ^! ~& Y* D: m3 o1 L" l3 n8 i1 E
# {/ }4 H& X. e# ]1 S4 S8 Y, ?
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。( ^1 |; o8 e' \
! F. K0 J; ]9 S4 i9 j; o
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。# `, a# |: \% H3 V$ X
. o! n. c* t& ^$ h4 y) K! f, K( ^
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
8 ?+ i: i" H4 `
8 L' E$ w# c' ?7 j8 J, V  A我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。' B& p# u3 w" z

4 a6 R2 t# w* |4 ^  X) O不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   ; h* x# J# x4 s& n* t
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
& a) k; t: o; N$ A  p' z- z: y
* H+ t% y6 j5 {+ G9 W想來很美好。我也有同感。
4 U/ R1 _+ p; V. J- T  x6 ?9 s( \# Z. _1 n

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   $ F1 ?) a$ Z/ h3 O
9 p+ e- A$ V7 I* M. i( o$ L- B
2 q7 c: W1 ]% p# a我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 : j  d/ A$ i6 i) j* Y( b9 ^6 I/ v
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.% T, V4 L9 M) S+ {) a

; {0 n" f# r# D係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
' i- U6 r0 R1 G7 A  w- M  e( B6 k, x" K4 d5 ]
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
3 U' u: N1 L+ ~; m9 \籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。/ f+ y; {+ f3 H/ B

$ |5 I! L! x- M- R  C2 t對上一次買絲襪穿絲襪 ...
4 w0 A0 V0 w# H$ s
! B! Z. A* A7 [3 _" ^% r0 m
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
) D+ X3 [" a8 l" Q. \8 l* F+ t8 H/ z2 Q( k7 n' @
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,! F  I8 R+ ]" G' ]

; X  s% S5 b$ u所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
: W6 a! v9 h  I) Y6 a# r* t  L9 \6 S; ], m- D1 a
+ n) q% N8 P4 l8 u$ u/ [  X) z
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
# a4 W( q$ [. L/ n+ U1 y. U( q( n, ^/ H) M$ j' ?
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
# |5 r9 M& R1 w/ E1 B' q) @
; P' w* K4 d/ ^. p所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
& S, x% R6 d  s" Z" J0 I8 N6 Q$ `1 b# `9 b9 V
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
! c$ z3 J; P  e, r$ e好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇8 _- W9 X9 v4 a  f+ x" e9 h
. Z" A1 C5 i" U" q
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
1 b% Q3 C$ _  s" ^- x+ l
& T1 q% Z5 l  Y+ Y
3 o% g8 H+ l5 V) Z8 a' G  I絲襪超過100D, 已經好似legging質地,, o) m6 p+ g1 S" G# q+ y2 E& x
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
% x, @& C+ J- b& k* ]6 ^
; V3 N' r. N% A3 [6 ~% S肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
5 a% |" J* u5 p. Q要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買& G1 b! S8 V5 Y: m0 Z
$ J, h$ C6 [! x% O1 J9 p
同埋我大部份都係黑絲多,+ ^4 u- R4 E, G
# }6 F( p1 a0 M8 x. a" h
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等  j# j3 {# z, F7 E
0 N) E( \8 L( O- k( A9 Y
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
- a( V, x$ {* s( U同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
, ]! C  j% U( n; {% u0 W

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   " r- R( p4 J6 o+ n3 v4 v
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 / Z1 F: V6 N* s9 U. \& O* L
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
7 h2 e0 i% e% _( T( x  Q3 q- S - Z( }' K0 k$ O+ h7 |
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...3 c# U  D0 M. C% P1 g; z/ V) a
: `- [6 Q! M; U3 s, @, O/ }* z2 e
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
+ d  Y' K2 ]9 d- g) j3 |6 h. T' I8 |6 {% K( t! Y) x
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 8 ?  Z3 E* b$ g: q7 S- _. N
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
4 a4 f3 L: K+ d3 ^7 d我知他們好排斥我CD的,唉。
9 A5 O- ?6 o& Y* q% D8 v, p; h3 J6 |' A! V
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?. |; k- U/ t& F, A

. O: ]5 R2 }0 p( Y0 t8 k0 v我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   " {' B1 t# W1 j& x# q: p0 S

6 p1 D: v% f4 I
9 P  u3 N$ ]# \6 ~8 b7 j. ^我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
6 m# C+ e8 b& m% i8 e: i+ p2 l1 O- m
- T8 e% ^: z$ R0 x3 G咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
5 B! g) X+ @4 V! k% X+ @. z
4 ^: @1 C4 }7 ?) A" H9 j' U所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
5 }5 F- t) X  s
! e, U# h3 A0 {6 C我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
/ J$ O  i7 B& p* o$ Y( N3 j6 ?6 D" Q) [% `4 I5 N8 s

0 `, @8 J& k) m! \我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
2 @. P& Z* _* k3 a* S) j  s# q* d5 H* }( ?# e3 Z7 R
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
9 C+ v" j8 B4 C+ H& W+ Q! {& d1 D1 t/ o+ ^* {$ A0 ]5 v- p4 s: E
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
( n$ d" i" m% |

9 i# r0 \4 T; x3 f' Z' G! I- A今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。+ i, e8 G2 @9 D
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
5 o) Z( {' z4 P' k/ A: U對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   4 Y8 m& s4 w& P5 j( i9 \, ]
: j/ l  C0 a. d0 t5 N9 K

- ~3 l  [+ {8 j" i# y; D. R絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
# s- V5 B; C% ?( |5 U& v: f好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
. T( W- c6 a0 c. z. ]/ s0 g6 t( T# \6 E$ Y
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
3 h+ x8 Q0 ~! C2 ^6 R  c1 }
7 t- M) ^1 |9 ]% t/ J0 d收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。