嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。, `9 [: K7 `5 ^7 F$ L. y

% a- ~- n0 `- Q$ D& W: x6 i7 r對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。9 S- ?2 {- N9 e  l1 r7 w: H
8 e) T) F  z6 i+ K
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
* ~+ a$ `3 s* S
; c/ X7 D# t9 R我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
% S9 `) \/ r) q: C- _4 m: J; R4 \# Z" r5 X. C. P0 j
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。0 Y/ P. D: K) ^

0 o" Q2 i# T4 K; q9 N+ J不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   0 Y4 M4 S! r4 {
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
; W; D( [$ f" F& D3 a, h

* [" _2 Q- X# _想來很美好。我也有同感。, A  k9 l+ X  g- d

T" |! D/ `5 E4 T[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   7 [  U+ v9 I3 c* u7 ~7 ^
1 W4 c# _" E. D8 K

( _; F: K/ |+ O  a- l/ o% m我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
% S& t) y& V0 ^% j: C- C同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
4 x6 m+ d/ {7 s5 u1 ^9 T  w
0 _" z$ Z4 Q  D6 Y( L係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...  v- [, F8 c2 e4 Q0 V, _

2 E# o& X; l# ~2 h8 d( U我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
; a! s. v5 r, B/ ^9 p" K3 D5 \籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。4 a4 Z' N7 P. C2 e

4 `. O; I5 D2 X對上一次買絲襪穿絲襪 ...
9 B3 s) y( V7 }1 J7 v" A& H. m6 D& ^  p$ R) P2 o6 z! V
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚," Z! H# n' d# B# l: J. Z7 e$ p

" h& ^2 K3 @2 d- t% E咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
2 P, b6 R8 R3 [9 v; ^, c9 @/ ?4 Z- ]
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
9 J1 i9 d+ B7 n; Z1 y- B$ e* [, h7 T. g! ~

, ]) r, t' {# P) z我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
% `& f6 d' S0 w' A
  C8 J% N$ @6 Y咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,5 j% b& q# U' `; j

, X/ b9 Q6 }/ t- n: j所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
! S4 V3 s& I+ o
6 B9 T/ ~3 R3 N& |2 u% A絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
- w3 j# F+ x8 j% d) X- z0 |好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
7 a, E- j$ w! A* M8 [' L8 [' L( j/ y
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ; U0 W/ R" T$ J
" q. c& m9 W# ]3 Y0 J4 X% x3 B3 |

% P5 g4 v7 r3 `3 c) c( x絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
( l) O' M* R# ?5 Z- p3 q% Q6 E好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇, z, r0 D% P. f% `  V+ y- h
) @2 u% v4 n+ A3 s6 P$ U5 J) L) ~+ j
; E2 P% w/ N7 E! n  l- B
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
# a) g! b- O9 a7 g+ a. c8 E5 n8 Q& V1 s5 H  e
同埋我大部份都係黑絲多,
- }& K, Q+ ^% {" W
9 Q' V. Z6 [  _7 e2 E當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等% K- p( r, H) K* u

) {6 R; g: V# ^' r" F0 s; k至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀  I9 n! r7 @& H5 u: T
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始- [; w/ u' v& u3 X7 H4 B: ]# b

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   , L& @) W- i  k' ?7 G( K, N' h
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 0 t! {- @) n) f0 U8 h
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.& x- Y/ i: k0 J/ v
5 m% |5 t3 v; E3 Z' n& j, i
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...+ n5 G, e+ w# r- b" l- Y: ^, r
8 R: d/ y4 P' c
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
$ A% O* H- n( V+ p; z9 w4 q

0 ?3 ?8 d  ^3 L1 a/ a$ k你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻
+ T: r7 m3 h( _/ y  p: {9 _- t我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 % \' }* x8 b% V7 {
我知他們好排斥我CD的,唉。3 v1 M$ w6 J3 y4 H* Z
1 b; H/ ^5 ~% H- C9 e* B& W
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?5 O: Q9 `) K7 y. L! [: G
* u- t9 o4 _; T0 L) U$ K
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
& l1 ]) k- c! p& ~; F  _3 v: D, {' J! Y5 X- N

" S  w2 k! ?6 ^. M我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,1 \" j% e- A8 g# t7 U! s

* P" J( w. ^& M( o0 r" a3 ^" i4 k/ f咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
; z2 N: a5 S# E5 u, D! _2 Q, j0 b
5 s$ l" J$ n- G" ?+ @6 [/ e所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
7 O8 P" Q( d# |( a

) w7 x& ?9 _  I9 |4 j) x我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   : O9 x% p& A3 {, w; T5 T
  `' U' x$ A/ L+ m6 s
8 ]- l7 H8 G  o4 P
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,% Y8 W8 S% O) _: S" d1 _

" B8 Q* g$ n6 G8 b- J5 D/ M+ Q咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
0 y6 G5 R2 \  b4 g+ O2 p% p* K5 ]5 x  c
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
+ W# ^$ }2 |2 g( @4 j# P
2 Y- x! q1 e3 s( h5 Y. {/ J& a今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。2 G+ v' I' {4 a% ?7 W' L! x
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?1 |) p/ `/ r. t) N! N- H
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   " F6 u: H+ V# ^" l! a1 {

3 H2 N& b2 c. t' z9 u. E7 d' n7 h/ G- v- B( ~
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,: R3 b( B/ C; U
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇* d# C0 g6 i& g
& G- ?# W& B; j. L3 x+ O
% N' O! Y* r0 ]7 m# m" s$ N* s

9 b2 n/ i1 }, H5 [3 d0 C收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。