嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Wolford 一問

回復 20# CYT 的帖子

唔太鐘意,我比較鍾意著Sheer 15或者Individual 107 V* N0 m% W6 m8 ~, |6 [

% a3 s  T) L7 M. e, i& p其實唔係差既!
. a( Z% J" a! ]0 w6 y" }' y- B' w" n9 H6 E. u

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。

回復 19# CYT 的帖子

我好多時間都會穿羊毛襪褲出街。穿慣了不會覺得好熱8 z2 U5 l/ ?) W0 h: B  [: A
0 t- Y! x& G. }4 N

推薦經典款 Individual 10、Satin Opaque 50 , Satin Touch。8 q7 `7 C; J. h5 S# `( `3 a, _
個人推薦買Stay-ups,因為新手既話,size買錯都著到。
+ [" [/ w2 X4 I% n3 {海港城個間已經搬左去圓方.。
$ W. O3 Q# A5 n$ P- D" l) r# O! y! W1 m4 G! J3 w% V- K
預~$2xx-$5xx一對普通款。; l8 i$ K; {; ^4 x+ G
其他特別d既,甚至Body (衫)等等$1000~$2000…再高d都有…1 t7 D0 Z2 `# c% z3 G
/ r: C9 i' m! V3 }8 S+ a: y
不過,我記得香港d Wolford專店無乜大size。
: k5 r  o& ~- H- Z% S" A我以前係直接由奧地利/歐洲Wolford網店買既。
6 A* _: H7 B2 m+ m1 h齊d,新d…而且網店我以前買有d Wolford非賣品送。8 m9 t1 A* i2 o9 d7 B' M

# _; p2 p4 v7 l& L) @Wolford盒、Wolford香水/袋、手套等等…$ v. J$ j" V  g9 M
不過,我以前住外國。  v/ @/ a9 _9 c- [' h" i
計埋運費,可能店買會好d…3 `8 h2 G4 ~$ D  |5 j  J. S- @

. s' D# o) s( I$ R, C; V5 A[ 本帖最後由 gmomo 於 2022-3-15 17:57 編輯 ]
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

回復 21# Yoshihk 的帖子

都可以試下

回復 22# cottonsan072 的帖子

羊毛真係太熱啦

回復 23# gmomo 的帖子

M碼會唔會冇?

引用:
原帖由 CYT 於 2022-3-15 18:04 發表   
; @' [5 A5 y0 e6 QM碼會唔會冇?
* p8 D. c* ?  \5 u+ i) [/ `; ]" ?+ V: i" R8 r
基本款,M 通常實有。
9 n2 z+ i$ h" J$ A2 @# C' k不過,新款/特別款就會少d。
! B% ~# F, |' z/ l; |2 E# ]4 [, W3 ?( d& ~: N7 A* m
講開Wolford,令我想起好多野添…' ]8 V6 C# y! N" ~& N0 D
) [5 G5 O2 F( L! _- m  d
基本上而家你見到市面上好多特別款既絲襪,其實通通抄自Wolford…
( g7 `) R% O1 G; b$ E0 m$ |. I問題係抄邊年,邊個款咁解,而且抄得個款,但抄唔到個品質。
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

我有對 silk cashmere 襪褲我喜歡夏天著,不過真係好貴, 外國病就算有折頭都要1300。

回復 23# gmomo 的帖子

宜家疫情就難講d,近幾年都係online買,計埋運費都平好多.- a* ~/ y, [9 G; w
歐洲d店就一定齊,我去London Wolford Shop買基本上要咩有咩.6 @% ^7 Q) d: p+ `) q2 J' p
香港店就一定唔多貨,新款分分鐘好快無要既size.基本款泠門色都會無

我比較喜歡穿厚身絲襪,所以wolford 最愛是velvet 66,薄絲就會揀sheer 15,如果想平少少入手,可以趁一D外國節日,去D歐美網站買,多數有折扣code,我既絲襪blog 有D網站推介同絲襪評測,可以參考下5 F8 v3 I2 b8 o4 E3 H9 A; `$ G7 a
https://phworldofnoel.wordpress.com/. c, W' @% t' {5 E3 L

2 z' X6 Y" v! Z[ 本帖最後由 noel 於 2022-3-15 23:03 編輯 ]
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

香港專門店有海港城, 圓方, Sogo......
1 U4 p, j6 h' p1 z( L價錢HK$2xx up, 視乎款式, 至$6XX不等......

回復 27# gmomo 的帖子

第一次買都係諗住買基本款先

回復 28# cottonsan072 的帖子

Cashmere 夏天著唔熱咩?

我就不會太熱! 只係250D可以接受. 我其他羊毛襪大部分都400D 以上。
3 J0 Z) ]6 J9 C6 F. s- ^9 R3 d' }. F

回復 29# Yoshihk 的帖子

基本款黑色肉色應該有掛

回復 30# noel 的帖子

Velvet 66舒唔舒服? 我見喺呢度的討論度唔高

回復 31# heidiqueen 的帖子

基本款係咪會冇咁貴?

回復 34# cottonsan072 的帖子

唔中意薄的絲襪?

回復 36# CYT 的帖子

舒服,最近才著過出街拍照
1 [8 D! I& M! w1 h# `( s$ H' D/ J% j, r- Y
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

回復 39# noel 的帖子

睇落都ok