嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
6 ?/ v8 s+ l6 g0 `; s) t我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
. T' Q& D# a# f/ X: F& y' \* j0 `, I1 S- t我穿不了4吋高根
7 k; G7 \9 T, P/ t5 b
5 ^+ ?4 J# P4 K, r* y% j有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
. m/ O! Z0 z$ k1 i6 B& b7 b% ]0 `$ E2 c8 l4 a6 q- j/ H# Z

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   5 y# K" S, o9 H, d
我8至10cm都OK。再高好難行。
5 P- P. M$ Q% w0 j, E
4 E9 {" o1 k6 ?" m* v* \8 a我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   9 n- K( b0 W/ F4 F" S7 n/ F  A" D
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
2 _; S. B9 c. ^8 Y; x6 x
# j5 f! z- U6 ^! O
比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   + [7 l' M* e. u- I+ P' ]
我25X,穿40-41。
0 {  I/ t) b3 k4 X
, r& L# X" r: O5 K) e咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
9 _/ k% p4 E; N0 h- {. o1 I

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
; h4 L; d0 g1 u% |( |' G5 `6 ]再高好難行,企一陣已經好攰......" @5 o8 Q& t, l% @5 d. A  b$ Y
' x( b6 K6 B4 e2 S7 h3 R, K
, E) q9 y) j4 D; Z' K0 ?
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
" L& w; [7 q' S+ }7 T8 k個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
5 V% H1 _) J/ U( G; R- g* \" s( X

) ]0 X! d% S8 H( Z防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   7 |* a6 g' u: s. V
4 x& {, u' [8 v& @9 ~0 ?
+ S! b  p- F  V/ w! t' t) X9 D9 N
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)9 J4 q3 x' a$ G: p$ I
) Q9 ^9 z0 P5 V1 E$ j' h
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得4 t6 E* l3 J! U& w6 H8 e7 _

* |! N3 f: `  Q# F- ]3 W; s0 F& j- ^% ?
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   ! S6 w6 v. t' k. v+ ~
0 f9 N7 |" D1 c
0 f; y% H/ ]- N3 |  l- i# _
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
4 i! t" z5 V# ~2 f- C& @2 L- X( K' u% [4 F
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」) I/ g) |  Y+ d) E5 ?# Q
3 f0 [( i: n5 p( Z
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」% W6 H, u( J* U' x4 ^& E2 m1 m0 V+ r
7 b3 S# m% z! U' U. j3 h, c
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
+ `% a/ i* k" }9 B$ E1 j3 H. e, ], R$ c

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
2 l4 {6 O  L. l! {: P+ ?
1 P  R6 w3 a- C* W我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
3 K- b# u  O; [" O  L
如果245,11cm比較適合。
! ^" ^# o. t3 ~3 ~) ]: @7 N8 O
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   " Y4 m+ N! R0 Q$ s
) J' O4 n- ~1 I4 r/ i
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
2 W6 x, G5 s4 d5 V* L8 ~
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
1 Q& Y- q* M" b, \
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
/ H. ~$ a' R+ T& s% u/ q( j1 K9 p8 M正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)) J; b/ m  j+ [1 p* J# \1 _
+ P$ X% t0 G. I6 _: b0 {
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得) Z& A  {2 {# s; @1 Q9 f5 p8 F/ t2 @
0 e- v6 n+ c! M% v0 A6 L
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
- ^2 d. W, @7 l: R* z! i
5 c  h1 I8 g% I: \: r同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
# C3 U" m& L. C+ R
# P) o7 x9 O. L7 E所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
$ N$ W- {) y- @2 v( t8 Q# k$ dHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
% N. g8 [, q) r3 h! H' B
7 K& t5 ?7 t' t, h; Y+ ^! E( ~3 @如果245,11cm比較適合。
; D! ^7 k: ?' r1 N" l  F
( B. J" G: q" x站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
* p! {  t) i5 }) D& ~! k1 ^! o8 b' c$ }2 [" r6 `' ^
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上