嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
5 x" A* t: z* H) a我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   1 J: M8 V9 C9 {+ q! v) |
我穿不了4吋高根
! `9 z- l6 X7 |( ]4 O5 I
% H7 Y- ~+ Z9 H. d; S8 f6 s' a
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行, ?: |* z+ v3 V, K2 C+ g

4 y" c7 ?2 `6 s  @! [" W[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
8 W" ]  b7 Z/ o8 \/ e我8至10cm都OK。再高好難行。
8 Z$ P9 f+ e$ I2 y/ J
1 I# i9 y, f" k' P% E4 l4 b我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   ! _( y& z& B3 Y) J$ X5 c7 O
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
8 V0 Q. N& r% H( I2 ^

8 @* G9 v* o* i2 \比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   $ Z' a  R, t1 B. H! t/ c& v
我25X,穿40-41。
5 m1 s8 w; C4 H
/ W+ Q; B/ |# U2 d5 N咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
* C6 Q2 K! V- u* j+ `0 {' X9 d  N

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表     {" s, j5 z9 c) m2 y
再高好難行,企一陣已經好攰......
+ d8 J- D$ f; ?0 a5 o1 K( X
: Q- d3 B( l* S# G: X
, I# ?2 b7 f! U9 J+ e- L我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   ) [/ l" Q5 i- {2 Q" q
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
/ U2 t  O* k) M

c( w6 _+ O+ |- O防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   ( `1 Z5 [! `! }& _0 h- k. f( ]
4 u0 i1 d2 e9 s3 v/ D9 J4 d/ @: _' [
! E) [4 a. v; l: s正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)- @) r: v6 K* i; y& m* }
6 G5 q& l% }3 u) W
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得* T9 p8 j$ ?+ I* ~
( w( v$ {3 x2 a  t: ~2 R

! B( D  o  Q! ^" j" T: l
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   
: h3 n9 h" Q" K: `/ m$ j7 @2 \" y3 C# I% J- O
4 n: k2 v( r3 ]# M, \6 B. s' d, X
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
9 d6 H. l) X7 T, Z0 v2 l5 Q! J

7 H" d- k: O0 N+ p: k6 I有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」* O. e( k9 f, ?8 a- i
% t1 v; ~* `" S$ M2 z2 d6 b
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
" ?9 O) q* \' S7 Q( ~
6 A9 N1 k' Z/ N3 I  l0 T所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
# w; i' g0 T6 o: t5 z5 }2 a0 l; j
: \7 z* v' c5 p[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
1 C. t+ _$ o* k. @( k6 ?: O+ A5 _/ i* w3 C+ G' ?/ D. {. s( E/ y
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
3 |9 Q2 V! G: h1 h0 f. J如果245,11cm比較適合。
/ A0 D- V  C' O6 H( c
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   1 f) a# U8 H: v$ @6 O/ f7 \0 e8 S
' B$ I; P2 R* p3 c
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
) \: B. C5 y( }# U! j- c/ v7 T' H
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。' R/ ]9 p( s; H' {
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
) }- L2 \5 I) o3 B( r' b" p$ R4 z正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
% x  W, ^- ~( y* F3 C" _
6 W9 d0 u) R8 ]. r8 E! l而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得4 C1 [, W5 K: `( o7 o

' A$ y6 r) h7 D有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」7 ~/ b/ b6 ~* ~+ Q; i5 u9 E
; z; ]1 v9 Y0 T3 n( ?
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
; n! i) p) v+ H4 Q1 m, O; d7 N: i: w1 e* r# b
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
, G) \5 |) x$ s, j/ u# |5 bHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   * i: [1 S  c% W9 i/ |

& B5 M) w8 w* [2 O* n如果245,11cm比較適合。 , M- H$ N# C  G' r
& r, h9 H! |9 C1 T* I* V+ _
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
5 s+ d' W2 \  E- J' `/ [* k" D3 z, F+ l
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上