嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 + E! C5 q) ?6 j  w3 I
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   $ [% J# |' s( Q1 E
我穿不了4吋高根
& g: e3 x- ]1 L/ }: |6 ?( F

: R% P) a3 F, T9 p$ w2 }# y% F& W有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
- Y( D6 Z5 G- E$ s# o. f1 F1 X) @1 T$ I

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
3 j& {. J! d, P- b我8至10cm都OK。再高好難行。
" M- s" F" _  \4 `& x8 A

$ V5 e, J2 [$ A* p$ ]  |' k我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   & B$ a- [" N. P& n
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
) l6 u: W; Q( g- i- G) W1 u
! E4 z" y. I0 ^$ p
比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   + S. S- A$ n5 e2 D7 r
我25X,穿40-41。
: t% N; I0 ^$ {' _1 W* n! M. s% K/ y) _% b: ^9 a# W# F
咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
! |) a0 j, b6 M0 {, k

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
2 p  G) w# L, e再高好難行,企一陣已經好攰......
* x) a8 H  g8 `
3 Y* m- A  `1 I5 H$ g9 C3 j3 A% q4 O' H* ~9 A0 ^$ S5 h
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   6 c( s6 h* J+ k. E* c& C
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
( O. j, A: g% G2 w
+ |8 ~6 [) ^, b  W防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   & J+ b5 I* ]7 p0 }# C0 G
& [. F5 D: _, o" f; j- o  C! I) c3 d6 Z: b, n9 {! k# J# U7 x
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)$ O$ y+ a. d9 `
6 x: @, y; n) ]/ W1 @- {
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得/ q/ R9 \4 M; [+ k
8 p9 |3 ]' C6 D" y( \

8 m. p# }3 ?' S6 ?& F: @& k! e% ^
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   
" H$ q4 {$ h# ?  x- o* V) S! _$ C* z7 F  w- ]
: U4 g$ S1 x' Q7 l
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
: o* g$ c: b# b

; `3 ?& t6 J* p0 \8 g有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
/ @, L! Y: W6 A& R5 M
2 i0 _" u" k+ F, V$ i* C4 [同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」7 S) u5 `; g# R* e

" T% e' K0 s! T所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
+ {6 P4 h8 O- `6 ^' o! N  i) S; z) [% F

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
9 D2 M1 _) G7 K, K- o" R2 T& a+ E: ~! s% _* J( O6 ?
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
& c* Y$ r/ d& R, l7 v% e2 ]  T如果245,11cm比較適合。 # [. f  y# A# h0 k/ x
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   / ]7 ]- R( _3 F6 T( i
8 u2 [" ~5 t& U" |; u6 c. {: U, w
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
# b& v# E  A- B* u% S站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
- |: h) e8 }& Q+ y% v! Y
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
' @; c  z2 x- U& Z. I正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)$ R4 e% L% l. n  d" n- Y5 j; Q* T( a" J

9 a0 C( N$ S. D2 S7 g而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
: y" \* `& ~, _: v4 a
0 ~( B/ c7 ~3 [8 O5 e有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」) p% c5 M2 I: M7 G3 A

* x! t6 o9 a" w5 I  r6 E2 s  h同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
' Y2 V$ Z. P9 N; _& i3 I
& _* ]. u2 v& J; W+ e8 r& E) b) N所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
2 [" d# |( m8 e  _8 s  jHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
# @& y) W4 A2 B6 \0 k/ t
3 B& C/ @3 q0 x, D如果245,11cm比較適合。
) S' m$ \* {  g; L% U0 h0 R
# R: d( C& q% ]站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
' ^! s% A- s" ~& a0 A
6 ]- f3 {7 z, h: e9 G( Y2 R  ~" B謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上