嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
- e. s% v2 A- }. p1 G6 V我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
7 y6 b- ^( G" i0 R0 |我穿不了4吋高根
7 j$ v3 s7 O% {$ b$ E  D7 H4 N0 U% X) N1 P
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行# \9 N* g. y2 N: `$ T) V

% R+ ~; Y; w; r! L3 h[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   ' N3 x6 r# j- B$ X+ Y% i
我8至10cm都OK。再高好難行。
' ]1 N8 a1 F( B7 K! `5 Z: @9 r/ L
  m: l8 I$ a: w我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   - @5 N' o+ A1 {* N. A
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
5 c+ ^% @# ~& ^' f
1 P. N* l' w; W- ^& V- u5 Y比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   $ o! R% [/ d% v8 \8 z) _- a
我25X,穿40-41。
  y: @* U: x* p* p7 Q5 ?" @
& y& A4 w9 [2 l9 E& V8 _- k% s咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......" [; \6 ]* z; b- a+ F: B

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   * c* x5 y7 |0 x& w
再高好難行,企一陣已經好攰......
( _! f* [1 E5 r  o3 ~
8 i. M# q4 ~3 h5 P3 O/ P! \+ P: n

, q! Q6 @" {5 y! u+ O我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   & O- A0 d$ ~- Z1 w$ Z7 o
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
* G. D! r' h: e0 U  {: T0 x) j
0 M; b3 j# U: x; k3 u! q防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   1 j2 g' Q0 g: Y) P- M  R1 h
5 X% L& ?6 I" y) W% }1 }7 [! d  _9 L1 g. d. A4 [
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)& X% g3 }  \) a

. M* Y0 D3 k7 I, T, B3 {7 G而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
7 ]: s) a# _% V, B
" I% t$ c2 B  I$ }& g* |: |9 K3 I6 {/ n  R/ F8 h
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   
6 ]/ S8 c- q) }) {  G+ d& a7 E* D% k2 q4 m* K1 U
! d" N. v1 {8 \( E
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
. d- K4 \8 N" w: {7 |& I9 j: u
' P" b: i! v5 i: g" }0 H有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
1 g% W6 f8 l: D1 l
7 C# B  c, L% U/ D. ^1 N% A6 E同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
2 Y7 m# Q, l+ Z6 w
  h6 ~3 X9 X5 z3 S5 k1 e所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
9 _5 X1 e. o3 K1 l
: I, d( Z9 t1 v' X* q[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   . C# K3 c( w& [. a
3 |5 Q  o. H3 P/ Y: z  d
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
3 O0 U1 a( g* R) z- m( v' o如果245,11cm比較適合。
/ }+ Z+ u4 `1 m( Y
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   & ?5 i  X9 p" w- L! b% G

/ l0 t, v- Q' Z) J9 i/ k比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
2 ?; \! w; n0 V* g0 Y' u" A
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。5 k! X* w8 r7 Z, @9 ?/ B0 R* O
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   4 S8 q! s, d% w  W8 |
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
9 V, r# V/ f" G* X1 \& t, S) K' v" K$ i
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
1 d! Z( @% T$ H( u/ X. Y
7 t- `: W- M, p& K有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
4 `+ y6 Q( p6 X) K! s4 D4 a2 F$ H8 a8 z0 R& y; m
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
* C4 m5 {# t$ l- O
$ a: q; p; m* I/ i8 {所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
% ^+ v. K8 v0 @2 o
HKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
4 P& a6 |4 Q% I9 |- o- S- U
4 T) |% k, x; A7 j% j) h' G  C如果245,11cm比較適合。 2 g. b- G2 Q4 _* E6 }

. M! a8 A8 N0 A" x, w; `站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
9 l3 Q6 J% K" H3 p, f% A0 H# G" N& E& S& h' U$ ]0 @( K
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上