嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
& w  Q8 H$ q3 P: I( [0 M- R+ F- l我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   9 v$ Y7 a$ I7 s% H2 n6 S, X: w
我穿不了4吋高根
5 d* p7 z6 g8 [' r* ]3 U$ H% ?/ C9 Y% j
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行5 W7 U7 P, C6 |4 @  u4 l% f

) A+ a. l0 B) N[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
1 r2 x- T4 z. j* {& n% ^; c% [我8至10cm都OK。再高好難行。
: @5 c* [% l' ?% v, [

7 |6 V: D2 A5 o0 w. \我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   % A- f1 v; B% ]; ~# V, |8 j+ m- l
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
% q# X1 a# u) b. E4 u; f
% {* n# p8 y/ X# M  ]% _* @
比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
5 ?0 @' e$ {8 x- l' G" N% o我25X,穿40-41。
) Z+ \% O7 L; b: z

0 P8 G: [( G& R7 i9 O咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
* H6 R$ K( O: V' v. n

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
2 |5 {. g6 f# s) [再高好難行,企一陣已經好攰......
9 X4 s8 w0 I) Q4 @' @  E
' V6 Y" a/ U" _
7 `3 a- y' U4 y9 R2 T. Q, c我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
: m5 h; u3 T4 l; o$ _) c個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
7 u0 m( B9 z" r8 ~* }* B" M
9 n: A/ O3 A, c
防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   3 I5 d" c4 a& S( _: B% \  O/ X
; ?# X; L5 z& d0 Q: E
* Q8 k% W; D2 d/ q0 `正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
& f' w2 M; l. c5 A/ D2 y8 H& L
! U/ b* Q, X1 A8 y$ S而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
* }* ^# k, L6 p" j" [. f9 |2 Z8 T
! x. M+ L6 D1 n. W5 v8 U7 g; x7 o% a( F
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   0 ~$ \$ t8 z. [! U" Z( k
, C3 A( Y$ j& d2 ~' a2 k- M
! g1 C6 N9 s7 h1 [: r/ X4 u* b
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
1 y2 b& ?' Y: D
6 ?8 |% j) g0 E* F6 S有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」8 L$ I( g# t2 o2 ^/ j

! }; G1 h& p7 o6 L0 @! D同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
4 B2 N* S/ g% C# G; a
- r6 R1 d/ q& ~8 z9 }6 b所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)1 P' X: J0 `  ?8 o1 C9 R9 z
8 T7 ^; U& {. ?

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   + V' I$ K) d$ J5 v

" B4 |0 b6 X2 v我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
8 d/ I2 J5 Y2 ]/ H6 E如果245,11cm比較適合。 & v9 v" C! l6 `8 P9 {/ s# v9 b
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   " x/ Z+ D$ ^9 x7 S7 _6 \

! \$ v. M" J. w9 q) f比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
$ U, B0 O# h4 J- c
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。: ?* E! L" n1 a* N) L5 \& ]/ g8 _5 v
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
- p% a& ?+ @- T( d正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)  u4 B2 ^+ J" W: w# B3 ?" `

7 ?* B2 H' P6 I& F/ y' z而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得3 G5 |! p  B" I- H+ t8 }: u

- y5 v0 ?' B- k3 n- a2 a有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
4 {$ R) {! X1 y; b* e$ C6 z0 A
3 F# r, Z4 W+ c同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」  R# d, G5 Z6 y

& R$ u# i) s' i2 w所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
: s# M! x+ v2 n. W( JHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   : U0 q; E1 m; q% i& A
- ~) `( [$ ^$ h0 F- S( ~8 t! O
如果245,11cm比較適合。
; {- v; Y$ b3 j* d% X8 @
6 p, x) x0 H. N) q  B4 Y3 J站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
) a# o4 G% d, B5 E: ~3 h
( g2 m# U0 A/ Z) n1 Q  o+ q* X$ p/ m
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上