嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
/ K' f. Y& Y3 ~我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
, O7 I: Q2 c% D& G/ b+ Y女面比較貼面,所以比較焗
! ^+ M( H- w9 G3 i0 `5 L% z9 m' q% G* }' F; w
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。& e. r9 F7 K2 v3 M) a% n" w

% ]" @" k' b) N$ G+ @* @# O9 u3 w可以隨時pm我玩女面啊∼
* E" h- J; C: S! D* V5 |
- J+ q1 k7 [1 j% \0 F* \! [5 d( ]) I) t! m. i/ Q6 f  X

. e, f  S. N+ E6 f0 P# i( M* K呢個? 咩價錢? 0 e/ S5 C- C! f- Y6 \& `, c
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   1 K2 D$ ]( p* a3 t+ W

6 N) F$ {" d8 t3 l& }
1 |! i0 J7 F0 h% M+ i* T! Y' n:large
5 k# V8 A1 c/ q+ P. M1 J
% [" r1 |$ _+ c- [6 `呢個? 咩價錢? : m8 U. P% Q. K( H6 Y
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
, U; ~! u7 o, @+ v4 R! |. H5 h0 h
* i% D% s* G( w- V( q' h呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
; x: G* W) A; ^7 k
- {, J% Q' F: q) \2 k$ pkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。" p7 H8 O7 H  V8 W

9 O9 J9 a5 ]8 E. v' b, b[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   4 p  S' v3 Z1 ]. d9 _" L2 B1 c

$ g2 K* G3 r8 F% _' ]1 r  r2 _7 q. }! w
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
' U" L8 ?! e! `7 j4 ~+ {! }
  R% ^$ `& _! K" Q5 L* e% X$ q) Y! mkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
3 v5 b* Z; K  [, ?
  K9 y9 V6 U8 h# v% A$ d' W多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   3 M  X9 t& L' x- o/ s3 }6 m

* s" |+ ]# y6 [: C  h2 v! L) s* M" t+ K! _
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
! Y2 [+ C. n) D0 c* d+ B6 v$ L. i
/ g( K( k/ O/ Z+ N: j' B, M: d你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
) ~$ R; k% X# x- ?& w1 S& \4 x% a2 E- ?- V9 m6 v8 n2 R
5 b- u5 y7 r9 f  G/ W( v: D- W
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
+ k$ k7 X5 ~! a

% y$ q3 q4 W3 s* v: L8 O我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具8 T* ?$ e0 A9 Y0 n$ u5 e
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   9 P8 {+ w/ p9 l( c

, U- K5 l/ ]. R5 n4 z: {- R6 g- P4 E; v2 b& Q& t
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具' Q& h9 I9 [( _( F
我見晴4算係比較好
8 k& O; b$ l1 |
5 Y& M; {0 C; E) @; X2 h
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
9 X( b- G' G3 E* y0 v
& v' s! ]! ^% ~  R5 q我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   * b1 a6 `3 ]2 D% I) p" V
4 Q$ o7 _3 W% j4 Y  ^8 @2 k( L: t
- {$ ]9 A2 p( V7 @! D
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。: |; R5 R* p6 E
/ C2 a) O/ |( y
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
$ i8 ~( L* e" Q1 J5 x' X- F! {  \5 G: `# H
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱* X) ~! f, X* C3 R6 K
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   & {9 e0 K8 t# O6 e6 V1 h
) p$ a* b( E) ?2 P, `: [
, m& n  I/ S6 Z+ r
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
5 c$ B& l' ], d/ d/ X! m/ g* g你有著出街玩?
5 g# \1 I2 v1 F; g; e' B  S4 e2 O0 \: q
有,但有人陪先會出去
: c& D; r8 d+ r* \通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
; O( J5 Z7 k( ]$ e4 K9 B而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
1 b) d# J) t! U: C
) B3 Q: n( R; q! \
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   % r0 f' o# C4 p- n% P1 f  j
0 M2 |  `$ W5 K3 w4 V( d

6 a2 a# g1 @# p* [( `但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
0 Y3 N! Y, G  b/ t: I: |) R8 O不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯0 }2 X* r8 x2 D3 g, w  q6 T) K2 S
1)每次用前用後必須清洗及曬乾
1 K* R% x% w# H$ Q- v1 Y% i' z2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭. M4 F, T/ K$ m
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
) B/ `3 u# G' S4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險& d% v  I3 R0 q& V. V, d6 a
5)視野受限,不過問題不大
, ], \8 @7 g& {+ C. J! ]6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
% A  x; e9 k7 g& B7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
) I1 R7 Q) M) g  c# h/ V5 V. i+ \8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套