嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   ( M$ F. ~& G; `3 Q4 }5 [' B
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!8 ?! d- i3 |5 C* q
女面比較貼面,所以比較焗1 I2 |& a0 a, N9 [1 \/ J4 w& |% }' ~
* [& T: g5 x( s  d$ ]. O
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。
3 E8 p" F, ~5 n. ?% l0 i' N# @+ t' M3 j3 @: Y- w, C+ b: l  z
可以隨時pm我玩女面啊∼
& t" ~% J3 ^  P7 t% R8 D- _. [) a) b5 R9 k! }. s

3 @! X3 I) v" }3 j- P5 `) Z) ~% w+ |' {* a1 A& r( N+ c8 Z5 C
呢個? 咩價錢? # w% ]# K, r8 F8 B* x0 i
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   ) ~' E: f( s2 v# e" O7 k$ i8 x% K
+ ^9 r8 R0 l0 N
$ ^, Q" d5 @6 Y3 o
:large( d* U  R9 }) ]. |
% q( ?# X+ n/ S' i/ C
呢個? 咩價錢?
" j' h+ @$ |9 p& s! e8 i9 w鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
. X, Q) w( b/ C( I1 c+ V
" B3 K) s4 P) V* ^5 x
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。9 x. q& O1 r* P2 G- \* c
. E+ }. d9 U" G4 c$ f+ B
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。6 l. m0 a( m" C  r6 R
8 M' Z7 D, {% R% b5 P

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   - \+ T% e$ D+ f. T

% `8 j7 e+ p$ ~# U) y, z9 B% u- |0 O) p# v
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
( U9 w8 ~. p) O5 ]' S9 \; k: T4 Q. P4 ?8 {
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
3 N9 h/ G- D1 m# U3 N5 P. {; l' {: N* `0 X1 I" F
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表     u" j% V2 f* R: }! C
* V6 b: K- K+ o4 T1 \0 I( Y
; j) H+ W1 ?' {3 v1 ~% j0 z/ h
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
: I7 f5 R; f9 U: R' |# g( S4 ^7 |: b- T, K! M4 B+ i
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   * h7 `. M1 s: C; @
% S0 b5 }3 r6 m( r0 [6 h

" F' w0 `  ~( I$ ~+ Z) x. K你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
7 S, G  P6 I4 Q6 X" k" L
) p# n* C6 \5 q; o/ q( N
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具# ]: G  @9 E1 D/ N6 U% q/ i
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
; \3 z) e* x. b- Z! m" t( Y9 c6 N# I/ ~7 X( g* C& H+ J

* N0 ~( v" ?9 I  {3 z# l; ^1 D我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
# y5 H& F" t! X1 Q+ ]8 Z. p我見晴4算係比較好
  P" s7 S$ l1 p4 c  A1 v$ v" p: R
$ ^2 I6 i, ?8 R" Q! J# H  J) a! S; J
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。, w5 c# Z* x+ M; U* _
- t' d/ H5 N, K) m
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   ! w, t+ c, P. M0 H1 \' p
0 ^; a7 h6 y2 g/ ~1 M( q1 N
' P7 \: v% ?8 K5 j6 o
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。$ g& `5 A8 }: Q/ _
6 s8 e7 ]6 [' A, q. Z
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
! A3 s) l' w  S8 z4 k1 z: H3 ?9 X; D* ]) q+ \, `  I4 h3 F( c1 J( S
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
4 M; v1 j$ \, N3 Z$ d; N1 `& c2 i6 r你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   ; T9 ~+ g7 X6 U. e
- ?5 [1 g- S6 i0 o- n

% R0 p4 J# I$ G. Y9 ~講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱( f, p- P3 l% [* ^% P
你有著出街玩?
3 B1 N. n' L% o9 s8 h

- Q! i! g& t& }4 J) ~8 e有,但有人陪先會出去
! D( L% k5 F  |! a; ~$ N- [通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
3 T- S9 _1 y+ f& h而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
% _5 L1 i2 b; S- J: E1 D/ H. C, X6 l6 I
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   8 b- Q7 D& s' E
5 K* L7 s5 n: M/ }2 ^/ c, U( r

$ D1 v+ Z0 V$ P/ |, i6 Y9 e) K. s但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
' k( G0 ?7 `4 X" c$ e不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
( G- t4 e' ]. H: A1)每次用前用後必須清洗及曬乾: y6 j3 U5 ]3 F$ @! w9 G# v
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
% E  m* o# o: [' `# i0 c, X3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
% z1 Y: T9 N" M7 u" k4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險/ A9 ^! I# d9 V" ^- _
5)視野受限,不過問題不大
3 Y0 J0 w4 J2 t% m: J; `& X& x6 O6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)7 `/ H) Z' O% i' H8 K) l
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
' ?! L7 m' V$ [  y: Z* H8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套