嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   ( S0 g- ^6 S+ B8 v, U3 D
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!8 z! A2 n% g: y  a; ]
女面比較貼面,所以比較焗
" A5 k3 B( a) e$ J' Z/ Y9 J+ F6 i
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。$ s6 A$ r0 X# V) s0 ]" p2 a$ J

: ~8 |: J+ E1 r可以隨時pm我玩女面啊∼
" p" `1 N* p8 Z

8 i7 d- W2 e! ]/ K4 ^* e( f
/ p8 O( R% e8 A9 Y4 a' L2 m! C6 J- j, c' r" E+ G7 p3 W. j
呢個? 咩價錢?
0 t1 w+ o# c5 B  R/ u3 I/ T0 f鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
/ l' {: g+ J3 v( H; p
# g. g5 V  m1 F2 Z4 C
" A5 m! N4 {+ `/ k  B8 M* s# ~:large
$ m6 G) B9 ~" [  D! L, F9 Z) J9 V& z# A" ~# d/ A
呢個? 咩價錢? / w: ]- S: g( `! r
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
" c: H4 _% ^% ^7 p/ @1 e) Y& X

+ N  r" S+ b. O4 ~) ?/ d3 O' G呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。; ^3 ]; t; d$ }  u- X0 x% |

8 |  b& @/ Y' W/ F: L, E) wkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
! r/ M6 P7 {' l  Z* e3 f, J6 Y0 N' }7 y8 v: i

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   6 {/ ~; {1 r( e, [/ Q( A7 r9 B

) H! v" g/ e/ U
7 h( l1 l  b/ G, I, d7 [7 a4 n呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。9 e( Z- N8 C( I8 _% W$ C* n, |, j$ ^
; L& J3 h  p8 S1 O& Z
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
) M- y# m/ D5 A% s& v3 a% N- t( K

% Z9 Z; H3 Y- h. A! J( I多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
; {9 r* b6 T) s- `; ^3 j( U/ X3 L
5 I3 V; i! E6 K/ B; X  @! K7 ?1 R; N$ J7 J  Z3 W6 T
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
" }# a; \1 n& ]2 r4 n6 G2 z5 b1 b  S9 l) B9 c" K1 G
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
5 [" |- Q. r. a! c2 N9 [4 a: v& x
3 L, T' l: H0 Q4 o3 g& K% v; i  F; `2 S8 c. u1 l. r( @
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
. N3 O, ]$ c- l; J, z9 O
, q3 }; z1 ]) ~# L8 Z
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具1 c; g9 q; j4 e# Y
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
$ u1 t6 r, {: r7 `5 K
) P" O( V( x# x' g9 s0 ^1 J, o7 c* |7 n
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
) N* k) p+ w* R. v+ D( ~我見晴4算係比較好
6 u& _5 B, r: E( J) P( K

2 a+ A0 q. G( M# P! |/ Z都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
! f  [5 s( i( u2 }( R! e2 s" G1 v+ D
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   , f5 @8 w; ^2 I# _- C6 W
' |7 {" R+ x( Q& b$ w: I
0 q/ V; Z: |8 c# _
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。/ N" @: Z* ^2 ]( `; H! _

: E/ I3 s/ T: j2 |* S7 a8 Q我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
1 q( H) _& e8 K6 q1 `) l( }' v7 J2 x9 C# w- Z3 I5 G) r8 j
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱. R! U1 s$ B. E& F2 a: _# S5 k9 V
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   / w- ?8 P8 H' {  J! v+ W
9 }- G: U  Q! ^3 O4 b' E
2 W& |& p# m0 f9 y  |& b
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
( o$ {8 J$ t( f+ Q9 L你有著出街玩?
3 C5 P) T# d6 R2 v* {3 i# Y. ]9 O& d' i! a% G! q* c6 l
有,但有人陪先會出去/ @1 i$ d) A" R8 |* O5 b+ D
通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!, A- Y/ A/ l# t4 a4 H
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。1 M' H: X" N' Y  k/ z
  J5 U8 V$ v6 J) K5 e( P: u! c
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   1 O9 l8 @; z; i) L6 G' C

' l, \; X) n  R2 a6 K  w: [+ R% v+ ?6 n1 ~$ G# M7 r* B
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
4 Z) }+ C+ X' D$ ^不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯, ^( t6 b( {5 G* h" b9 z
1)每次用前用後必須清洗及曬乾
" G* M2 r8 n. h3 }6 x' t2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
* U0 }+ r1 a- T3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
3 B" q) R0 ?" ~$ B" c! K' y4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險9 v% Z+ l- C. Q  v' h0 x2 L
5)視野受限,不過問題不大- t* _& K. G* {; v7 {; M6 X
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)/ t* s& G2 c7 O$ n1 a( U3 L
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
/ p; W' D/ p1 Y; g/ a8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套