嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   % _0 v# Q2 u% Z7 _& `
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!- \. [" J) U) q/ E5 y6 v8 ?
女面比較貼面,所以比較焗" Y5 p$ R8 P3 y+ q+ ]9 h" C) u; I

7 R- C" v" o2 G  \7 w以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。9 A& x+ a! o1 r
' z0 t) s, D4 o4 Z
可以隨時pm我玩女面啊∼
. W9 P) x# M  r
9 [9 w8 {# k# \* s& B8 q. S& k2 o6 d# Z0 d2 w  n
+ g- U4 i1 D1 d8 t5 p
呢個? 咩價錢?
( _* _9 a, T5 k; b# V( v  ?2 p鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   2 O# s' _7 B  @6 A6 C
, s9 w& K* P# [" J- s9 `' Z
# E5 l& T( k# o* B. r
:large: v" U* F) l4 `0 k

: K* ?: G0 O5 p( S/ `" H2 ^0 Y呢個? 咩價錢?
# E% E$ p8 u, ]0 i) v7 _9 `鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
, f! j& P3 s5 q9 }9 W; Q5 P
3 o2 R/ S0 ^2 C! c  q
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。. e4 z' s2 L$ W5 @. A

% k+ i: U9 y9 h4 ^kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
; u( l; {8 E/ E8 g. \5 v4 F+ r) u. }" `3 f& M+ K6 F2 o

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
- v" c% J! e, O$ U8 M9 s, y/ O1 Q: o! b, `1 }: Q
, G" t/ [  P' o2 K$ a. @: o
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。! `2 M6 |8 G# N7 K2 g

i& V4 e1 p# u: bkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
% x0 h/ C1 C9 e7 u3 _
+ }( J  [' N/ v) D/ @7 `- m
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
5 {7 t# D7 a: f7 w0 M
2 \; @# C  N4 ~" Z# U+ u; M; F5 M  o$ L5 a: A! u9 i! O& ]& x
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
) n/ h; e, R$ H8 \4 m% V
% q5 {. J4 I: G' y, r) o8 d
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   : O, d6 I" ^( Y9 C' W2 _, o
6 p; S6 b9 `. I6 T8 ^9 {
9 @$ |  W  k) {6 `, t1 }
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
6 m1 d& l* X0 S% u/ n7 l+ E7 ?
9 _1 d- I+ I3 r! h. i$ C  t我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具) N- Z( ^; h. m" f/ m
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   % F& L; K1 D: s: n! P
9 Y) F* N, s, m" U

5 y+ O% \6 X# ]" N% N  Y我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
: E: T6 W; V) R& N9 y8 H我見晴4算係比較好
$ y9 _+ v, }& L$ [" b0 s5 J/ o4 V8 H% v$ o
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
4 i& k" _7 |7 |' a9 r" t% `1 ?7 J
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   $ L& p% |) n; q9 N% g# v  r

9 f6 c; T! \% j9 z$ |
& \6 x$ \0 z! |, v都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
- \: }1 u1 @; f1 m+ t+ z6 Z
( Y4 I+ h  k4 Z3 N我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
* }* X; b! X! P. P% u; _% i- K) B  F& I$ Y4 M
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱5 |; H9 a- `. t& R
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   - _/ U9 I" Z* S
6 a2 f% T$ s4 U- i9 c6 t

" [( z& F6 Z+ T1 X' e( o! h' C3 V- _講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱/ T0 v- z8 G2 l/ s5 Q0 ]
你有著出街玩?
% |# x: g) ?3 \! r: x0 ?% C" J8 I$ q( K; q$ N0 _
有,但有人陪先會出去
( ]1 F6 w# v2 ?. u' m通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!/ F9 ]. W( T8 z( L7 ]: `2 I- n
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。8 X8 T( J8 }! W, M/ S) w

! ?3 Q- b" p: I' C! K8 i0 ]4 W# R
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   
$ t( z, x2 r+ j) l% D$ J7 L! E# q6 z% Z# ]* n7 s0 U$ A
5 y' P* c- ]9 R; }
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
' x: O% L/ n7 M0 W1 ^9 Z; ^不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯  h& y5 n9 [* A: p3 b
1)每次用前用後必須清洗及曬乾
( `, q5 t- N4 F$ L. ?2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭5 b2 `1 M2 I" h' s4 i8 \
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
+ S5 T4 a! l1 r, \3 J+ @+ r4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
* v" J! ]: m7 ?% D% Y5)視野受限,不過問題不大
6 K* j$ z# |" f# ?/ q6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
3 E' R% C; @! M2 r. s% k: P7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉/ k8 ^9 }% N$ K, u, ~! p  E
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套