嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
- F+ _: @4 w. n1 x; k我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!$ h; b& [) W7 \/ t+ K
女面比較貼面,所以比較焗$ T& x# l! ^; b& q" j  l

4 h1 j; W2 ~/ x+ w9 l, C以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。0 i1 o$ |. N% u9 o& Q9 r$ A0 Y
$ h3 _, v6 L# R. C) y
可以隨時pm我玩女面啊∼
* w; O  \  Z5 J3 @
$ y5 ?& w) q! E3 Q( v' f  h' R
+ {: _( ]# l. u. R: Q, C
8 e( ]  s' l: S3 F呢個? 咩價錢? 7 U" q2 V* m1 e$ l$ c
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   0 b- }& m- C* |/ O3 R% d

8 ?! v* f! D# \  }, s3 {$ s
' e) g. D9 s$ G4 q' G6 @$ z$ o& G# b5 T:large
: T3 a3 ~* m) F$ D" b5 ^) b
* I5 x) l* U% D3 w& v  w0 ]呢個? 咩價錢?
2 {* z+ q+ W2 e/ T( Q鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
# u+ `: p5 _: x; |6 E! N9 B
. ~/ z/ n0 ^7 \+ K9 j. W5 O呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。7 n  Z! [" ?4 N  F1 m2 e
0 J+ T$ C9 a' m
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。  ]; [, Z0 W) g0 J

2 F- B/ S/ s  Q) s[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
: G6 D- g6 [% p
" J, V. {* e( T: h( {' Z/ K4 g& e1 i1 O3 P, V) A
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。! W9 Y" w8 H) f

& q9 x1 m. i2 t6 okig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
5 w6 ?$ ?& M. `' V* T. X1 j
# b3 b, L# y0 i; [+ h/ G1 _
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
7 l3 x3 i9 w1 S4 _
  r8 t3 X! ~9 y! A0 w" d
+ X' |5 s0 O& p  U多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
' ~# i; {5 ?( ]

7 G) P) h+ ?" @+ S4 Y5 I你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
! a! R  H4 ]0 A! O9 P- u1 {% S9 o
4 q8 M0 B# ^$ h3 b' K
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
3 J4 }7 l6 a( ~8 G+ S7 {! P

+ J4 q' E1 q- L/ _1 g% T我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
1 I% Q  J9 ~; T# `) X& o我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
: K" y4 H! y5 }, U2 O5 ?6 H# D) K6 m* D- a4 ^* e
' G3 z4 V9 ?- ^/ B6 K% Y
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
( i% m$ I. n8 g" ?3 f我見晴4算係比較好
0 L  {6 P7 f% L! w

# q; T/ m& X6 }8 e$ _都係睇下你想點玩,係房玩定出街。# F% Q  ~6 _$ n: M% s
* ~' O6 ]' u4 ]' c" G
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   
; L1 |! L/ B+ v. b+ C! n" w. L# t, V, ]  u. D* ~! W
. U7 o2 x+ a) a. ?, X$ g7 S2 J
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
* F4 M1 Z+ a4 u
6 \+ j9 a# e. a我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
1 t9 f, r* ~! U$ `- Z* I7 z1 s& C% Y7 {4 T- _
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱( L% i1 j5 l" ^) _3 k7 B7 S( O
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
% S8 E, `  y- u4 H8 A, S6 k$ M: i, X
1 k6 r' \0 {  J; \$ H9 F. ~# t& S1 l
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
. K9 \7 |  o; U; ?% f4 z你有著出街玩?
! Z1 i- w5 {3 D3 w; E2 J9 L4 U. ?4 R. g8 F! e; ~8 V
有,但有人陪先會出去
* u+ u6 x& f7 m6 I. g! t, o通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!2 X: g1 M, h! |" d
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。8 P2 ^& A  |9 a- y! h2 \2 ?# i

' i5 [& |& k4 j) O- H' m7 M, h3 r; {0 N
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   
. Y' [: k9 B* s& z# X( S+ Q/ b
5 f* h0 X$ J, \) ]
% X5 ]4 d% e' f* G但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
2 M' C! E1 P3 i6 m% K& G不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯1 {- `; U5 l( a8 n
1)每次用前用後必須清洗及曬乾! y# r2 B8 @# ]+ K0 @% h1 X* C
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
4 T- ^$ X/ b0 [" t, {3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)9 @: Q) [7 w8 W5 }0 c- ]
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
6 g: x- g9 [0 D! I9 J7 I; p. k5)視野受限,不過問題不大
/ R2 P- {7 Y% c. z6 m1 f- s# l2 Z6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
4 I3 d' Y" @& O& z% t: b7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉3 h/ Z* [! _/ ?% \3 Z! b! e4 L
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套