嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
5 S" u9 l# }2 y! t1 e5 W2 ^
2 {4 O, a- p" h7 T* T雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
5 W  g- E: U+ L8 ?
" k. \5 I$ f  @/ K4 F各位CD認為對妳有什麼影響?; h  w$ q; _" v- \% c  K* F4 j+ p% @
5 d9 e* V) X5 U6 B  ~
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
* U( o# g# O* N) B5 _% ~' R$ c

1 T* i. S1 @) U- r, u' ^- w) h[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪0 z9 I# e6 p3 K! X7 b& R
但香港女仕普遍不穿) I) O" U0 ], N2 d2 T. U
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
1 I! G- l5 P) m% ~2 K因不想每次都著suit黑絲
  l. t0 C0 ^4 ]5 N6 x搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"6 l' o$ A2 t- H4 a
! n+ j9 X9 q$ l% \

5 Q9 }0 k* c/ ?+ e) q; e" r$ j但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲% l: Q8 H! V$ |& A4 F
尤其係肉絲" W( K  G4 V5 a( {0 u
所以而家市面上多咗肉絲女仔9 q7 U3 ?  n2 r7 ?4 l
我出街衣著就多咗變化容易咗' G' r( l" J, e4 P

) y: I/ R2 {" O, J9 S4 J4 n[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係
4 A! B3 w+ K3 m3 W& h現時酒店房價在穩步上升
& O$ O; W# Z% O5 e/ ^我的CD開支也越來越大+ }4 E) L2 D$ [' x0 k/ E  E

你有壓力, 我都有壓力.
5 W/ q0 {3 c1 [: d4 c- k: H會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
  R" U+ p" t) N) [' Y你有壓力, 我都有壓力.
+ o/ Y- T. t9 p- K會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
) y9 f7 r* b- m1 y
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
2 M7 f; Q6 F- k# h你有壓力, 我都有壓力.
& h% i7 f2 s' E0 A, ?0 W會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
, O$ Q3 y! P2 {& G3 I! A9 R( ^! F唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
/ j3 u4 Y! `' e) H$ }) p- U) a! C' D- F
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
% u- r1 m0 G& Q  t. E, f8 p' ]- ~. M' b6 }, i. e. m6 F
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
- c+ G  \0 L" p' K, |如題- d9 C5 W# y9 P1 A

; E* U' z% J! _1 P: T9 b雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
/ r" \! K7 |! x) T
% ^3 c+ W& s& o( P, ~! i各位CD認為對妳有什麼影響?5 d+ G$ o0 K! C

; E7 q) A$ L5 F# M  F: P3 y5 X: y/ n< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
, s( A" J6 R& ]3 _7 N' g

) M) l* {* B  D. G% o' Z我国的女生,
! x4 p2 L  _$ \3 y9 S( Y- Q! r8 Z  Q比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   + N4 ?! B" s! }9 l
村姑望都費事
0 I% i8 `7 H* _! u& j$ g' W

' P0 }$ |, R( X! R% g$ |我有時都係著肉絲啊   1 |( {7 b6 L; j- Q; z
# q2 X+ T9 \  L2 f" {
不過0 G2 Y8 R9 N; k8 L2 G; p1 H, y
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。( H0 `: p! c# o& }
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外0 z, Z( p5 y4 D
其實我都幾明白女性感覺. c% v, X, h- O! Q, `$ T
) w' R3 W  q- z9 F" o7 i
夏天穿絲確係熱
, a/ O* z3 R* k對於多汗女生來說
: ^2 y% t1 ]) x大腿出汗後皮膚黏黏的* }* Q0 m/ q- e" w) b7 z- A
坐下時很不舒服
' _- l* O# v! O3 e  b0 @& u* _3 y離開椅子皮膚又會被黏住6 x1 M3 D' j: d/ x5 {, J+ O. |
同樣地皮膚也會黏住裙/褲' @) F9 X& K# @- ]' V0 s# X
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表     g! L3 `" T+ L( a5 p( r* D$ v& U
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
- N7 x# W, u, g7 f5 V$ ^

0 K3 d) Z" d7 N
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   $ ^+ u% B: O: P- E/ R: Z
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。  w/ a4 E" }0 H3 o
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
4 `& ^: ?( y! ?0 v$ E4 E0 b2 J' V' s問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
( s% e# @' [; z, K: p唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表     `/ Z8 o7 x$ q
返工已經著2 b7 [4 B1 _+ K
唔通weekend放假都著咩
7 q+ n1 r+ ^; ~1 `0 M( z4 X5 l9 x9 ~5 T- H' J* c1 j2 Y
返工的
% Y5 [$ H5 Z( U6 U8 \0 v除咗接待員或銀行的著黑絲
# E' t) w# p4 o7 x/ @真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
; P  m& q2 U4 n' Y- [6 s# @* |6 r- Z% H. D) H

' z# W4 b  t. f, @: `% k; u返工的
: U$ k, f' V; w) ?除咗接待員或銀行的著黑絲
$ `3 O% |: L9 g真係甚少其他穿絲返工啊
( T1 }( y! s' z6 V
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   & ^2 b% m; Q: R0 k2 |0 J
; p3 I& z, x0 X( C' B, e: ^8 Q
穿套裝的, 女強人
5 X) I! n  w% c! I0 g* w+ g9 E

# j7 h* J0 l4 j: U0 y女強人只係少數0 g2 K% F% a- z, b! [* Z
而且佢地出入高級場所
' p- K' s. [& b: e' z甚少見於街上哩- k& F% e: E' W7 M8 ?+ Z; Z

+ }+ L% h5 t" n6 A5 k/ `近排我經常去中環
4 j( |. ~. u  l4 G- t8 F8 OOL們甚少穿絲
/ W  _' q8 k& A5 P& t穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
" E1 V" p; g" x2 j: ^+ O- A; U1 ]

' H2 S5 t5 y9 O# c; N. H女強人只係少數4 i( `1 C3 u7 f7 l
而且佢地出入高級場所/ L2 u/ J! I" m: ^$ [$ _
甚少見於街上哩
( _8 C# R" t4 K, ]% J  c' \! l- R淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲