嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題! ^9 v: x# _0 p" N. Q6 {

# R" C* w# p2 X8 E雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。" Y, y( {4 b# |/ s  r+ v
- j1 ]8 J* l- q+ o
各位CD認為對妳有什麼影響?
2 T6 G/ }( _3 s  u8 M$ p9 _" k5 m. Y0 b! j/ e
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

6 {0 p$ X) a* W7 }2 H
( _- c  ~* U( _5 S$ C[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
& t* U3 W8 B) ]- y# J3 r# t但香港女仕普遍不穿; z9 A2 y$ Z/ `8 |/ Y( q
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
' P- I# n/ r0 k) v因不想每次都著suit黑絲
  c, T# q$ _6 X( K% I; k) s搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
! E: Z0 w% t1 P, L# c. G( ]" T& z/ e4 N* U7 p$ R, K8 {1 F
) O, T( h5 S) k* t8 K5 w
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
( G  I5 m! h# i( E8 P$ Y* l尤其係肉絲
" O2 W3 \1 A7 Q9 \+ Y所以而家市面上多咗肉絲女仔$ v6 Y" ], Q1 s6 j+ v
我出街衣著就多咗變化容易咗, l- k8 c8 j8 L8 l2 G; o( M/ U

- v8 j: d; m. G' l[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係0 F6 |1 S; d# l* K0 V# Q& P
現時酒店房價在穩步上升
6 U4 U7 [# g" m5 i3 T我的CD開支也越來越大
3 ^9 d+ e6 d* A( d' x) {

你有壓力, 我都有壓力.
% k0 u# a: b! ~3 n8 `6 d會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
( X: l3 \/ n! H9 d1 f你有壓力, 我都有壓力.
" A' u9 e$ f0 }3 H4 d會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
1 o- V6 }3 v0 E! w& R/ n0 {" z
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   , R8 Y5 ?# @2 `9 ~$ P. n- k# _
你有壓力, 我都有壓力.0 J! @. }! Y. j* B: x, q
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
. R- ]! C9 I. Z! Y7 U% N
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.0 U" a. s; F4 W( \" w7 v
6 W& N' R- E+ u( \+ W) b# ]
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表     S1 |% i8 ]( L7 E# q/ Y# W% K

4 M; U* u, U2 t! X, }3 C1 x唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   ! W1 b( U8 B& i/ v
如題, J/ P# }4 j& o7 W$ B" j

1 ~4 ~3 h! B5 b9 M% e& @2 r雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
7 a- B0 {5 O8 x# x
* A+ B9 m: G& P5 d, K+ @' l% G* d各位CD認為對妳有什麼影響?
3 X3 B  ]8 l8 J! A  p* }: Q3 W6 E- W. m, f
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
3 W7 t7 i& p% ]' \8 ~

/ _" g8 B+ a; Q# t4 m* }我国的女生,
6 a3 C; t6 g& b  u+ {比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
) l  X2 [' {4 `6 [村姑望都費事
  N  J5 k2 {# o9 c, u9 T1 p

" _: W2 B+ n( [" N: q; n! N7 P; Z我有時都係著肉絲啊   & l: A# w' F* c; `4 I
' K* W) m: g: P8 m5 j: l
不過
1 }8 ^  `  h; K& z6 t: q' r; _佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。% R' |" L0 V# c, L8 g% X
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
$ y8 B) y! A/ z; B1 e4 ^其實我都幾明白女性感覺
, |5 j" X. @# ?
- Z+ T/ W! h- U: z( D夏天穿絲確係熱) ^4 R: ?& Y* \0 `
對於多汗女生來說: O, \! t: m$ [4 h) {
大腿出汗後皮膚黏黏的# S9 C- C2 m) O& o# i3 F
坐下時很不舒服5 f# y8 v% A" y7 F; o  _
離開椅子皮膚又會被黏住
# f2 \; ?( I. X% `' N5 V1 J同樣地皮膚也會黏住裙/褲
' F& g$ |- E9 G/ t只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   7 z  ~8 b) U  p: W+ k' \
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
2 k, j: i( S" W9 s. c! m) g9 V; o/ U
9 n3 ~* q4 h0 X5 S' G
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
' m. J' _6 D3 U/ @我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
* a1 q6 Q4 u1 w, ~, R0 j- G5 x我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
& A# O8 }9 y: u8 o$ l" `6 t- ^
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
  F; [: n5 O# ^+ w唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   4 d; V/ ?: C% U; B* L% b0 y+ y$ M
返工已經著
1 S: b4 g; H5 [# m! w唔通weekend放假都著咩
9 K& J2 u4 D1 z- j

) f' |8 A# d  {2 ]4 Z返工的5 R0 }4 t. w  y9 U; ^
除咗接待員或銀行的著黑絲
+ M+ D5 Z9 n4 v8 v; U4 Y' g0 Q真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   * j  J7 c9 T' e2 v8 _

% L' n) a) |* d  U4 z; K+ ]. H
2 U6 m# A, _6 A2 _$ a: }/ }返工的4 z. _+ K+ ~) s0 H" B8 ^$ H
除咗接待員或銀行的著黑絲
5 I$ ~- @- v  p1 ], E真係甚少其他穿絲返工啊
" d$ h1 n; U" ?' T# r9 K- D2 t" c穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   , j  I" H, F6 ~- a/ C
: T+ ~9 b6 j7 Z3 t
穿套裝的, 女強人
$ E2 x* G# u  X. }/ N# K0 x1 O8 S* H
女強人只係少數. j6 ^" g7 S: p% S) y/ c
而且佢地出入高級場所2 I$ b9 Z! N; C: G
甚少見於街上哩+ `0 d2 I. j; J+ F
9 D. m5 w0 m1 w" P  \9 A! z
近排我經常去中環
7 A/ H. P% P1 h/ ~5 z# pOL們甚少穿絲 ( M6 m; p- _" ^2 u% ]
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
/ G1 O( M: e" a: E8 Y
. H$ f; @/ {: B: f
! E; ^! \% Q, x" R2 I女強人只係少數
3 ~( {9 D( E( g% T% n2 K而且佢地出入高級場所
" Z6 `0 I0 \/ Y; T甚少見於街上哩
) p  _9 }. Y( H3 t3 n
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲