嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題0 d) g! Z3 m7 t% c$ V/ A+ G
3 b7 w0 b! g% _1 V" w$ p# G( ?
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
0 m: N) l; X7 z. W/ Y- Z! M: L0 n5 ~' P7 L/ @
各位CD認為對妳有什麼影響?0 P8 d! G3 e, Z

0 M, Z3 I+ S) n/ P( c, [< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

8 v; y, S- x0 F. E3 @7 R1 e
8 a6 T% Y' i1 R9 V' Y  e/ e3 u3 s[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
1 k6 q! u/ F! q0 W8 s但香港女仕普遍不穿4 U" o. u' T* Q$ _
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲+ L- [6 h5 z4 v' H
因不想每次都著suit黑絲
( h7 ^+ m: w3 y+ y" C/ V) M搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"7 Q. V; I8 A( h. o

8 B* \; u3 w, D7 H. E9 g+ o7 j8 Y* F' `; P4 w# N
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
) {' c5 P" U0 J尤其係肉絲
0 q+ Q, T# y3 H5 ~所以而家市面上多咗肉絲女仔
1 h) R0 a" x( O  E我出街衣著就多咗變化容易咗6 t; T: E# C$ g7 D

6 N% M. t  r8 m+ {) k[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係: ?6 X- h, U# H% N6 q" H5 ~# p
現時酒店房價在穩步上升
, ~& G, w  O9 L$ }我的CD開支也越來越大
* \7 r& D; L( v9 B9 z# M% H8 W! `

你有壓力, 我都有壓力.( X9 v0 U% [. [- Q
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
/ S- _5 `: ]6 k. e( k你有壓力, 我都有壓力.
& x, `. M. }/ Y# ?6 F* n' Q會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
% d6 y, p) d+ `" `或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
/ k/ W. d* o. |  }% |9 e1 y+ p你有壓力, 我都有壓力.
4 I9 g; {& `( d3 D+ d會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
5 Y2 s$ d6 D& i6 N" [唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
5 N7 P( V9 r; ~4 H2 J
  P% J9 V# F5 m: I
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
% a: [) _- u# v- A% x, K: T  D4 {$ I+ w; w& H1 k
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   5 U( G8 e" ~! _# o& d! F
如題( h. p8 b. P1 Y7 ^

1 s( l+ Y  H2 \, E, f- W. w: h雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。% _; |3 j! S5 q0 M* a" ^9 J

* i4 Z. W9 m  j7 v0 f3 L: k各位CD認為對妳有什麼影響?
$ p# g( l8 d- b8 c& l6 \
& ?# |& x$ @; ^7 t: X< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
! t! }: h, H9 C( s, R( L- T

1 T8 e* ?* P) }5 W( d& q我国的女生,
$ A; s: N1 P* C4 t- j比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
6 o# w: R$ o. @/ n$ M9 q村姑望都費事
9 C4 x& R3 k" v7 A
: Z6 C) S" k. n+ P3 m+ M; |我有時都係著肉絲啊   / R! q2 j$ h' g  o
) v: _/ u1 X" @4 x7 Z" d/ l  c7 w
不過
  e2 k# h3 e. _# y/ z佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。! r0 ^3 t2 g+ V# t" m. z
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外6 e* B3 K) W9 |2 r9 R) M
其實我都幾明白女性感覺7 [1 T+ T+ k7 J/ ]# G

% @% ~- h! i  i) z, }  |夏天穿絲確係熱2 K5 J! a' s) \: _
對於多汗女生來說$ R. U6 ]4 H6 ]' M: a
大腿出汗後皮膚黏黏的& k- f( }1 X: P0 i2 `# A
坐下時很不舒服
) }8 y! ^0 `* x3 m離開椅子皮膚又會被黏住9 ]9 s/ x8 ?. }0 U3 h
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
' K" e. D) @% H  b) B  @9 Z8 q只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
' C4 A* R% D4 W( m" [4 |* c0 v7 _近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
# R/ Z: V  H2 z2 ?; z
2 d, ?9 f- A; }1 v$ _( g
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
$ q$ G0 P1 ~& L* a我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
  t& K( u' T" }2 ^+ d! a& k我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
) |% l9 y' ^; P) x9 J. H* L# D; c$ |, _問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著, S: [% I5 j1 ^$ r7 W$ P: L, O
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   9 t2 W8 c/ t5 S( [* I: i, E& O2 I! q' H
返工已經著
" k! v5 t8 ?* ?8 x1 I. T唔通weekend放假都著咩
8 J  q5 V8 q6 v, o' u

% x5 Q, g& j8 d. u( [+ s返工的% b" M- {# Y9 i- \
除咗接待員或銀行的著黑絲
4 q; e" P# E) I' O+ a4 w9 E6 [5 ?真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
( s( F# ]( w7 F! P4 L0 S# N# x- A$ P( X4 z7 d. V
3 V3 y" S' {, x  g+ c6 d! ~
返工的: ^  m2 D5 X% g3 {* n' {) a
除咗接待員或銀行的著黑絲* R4 ]& ]! |9 P& t$ m
真係甚少其他穿絲返工啊
8 ]1 n2 ]( _: ?. j! S穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
& z: F- T8 d/ j$ K1 v6 F( c& ^& ]( I1 x1 ^3 }* D0 D: t' v9 @/ A  X
穿套裝的, 女強人
4 U& k* q; v( q
$ o+ @: w3 S9 i. D" ~3 l
女強人只係少數6 N  _: W" Y2 k! p
而且佢地出入高級場所
, d) x. Q5 |% |, {甚少見於街上哩2 J# l! k% M  N/ n1 a  k( j9 j

8 ~& I0 d/ H4 Y4 b6 O# q近排我經常去中環$ T! ?* N  t2 c/ a9 q3 [) s( A
OL們甚少穿絲
5 s" L+ t3 v" W# c; a5 W穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   5 e# @3 T  I3 V' j% Z: @

, j2 a# e9 i2 @4 M: _
( [4 r7 }% J( A女強人只係少數
' E8 O$ ?7 X% N. H0 Y5 r( y/ P而且佢地出入高級場所. ~8 y* l8 c( F
甚少見於街上哩
, F  B( b( ]; y5 P: s8 e1 `
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲