嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題5 L" I/ E' |. u1 A, I" |, V1 T  C

6 |6 k3 n1 k) Z6 y- C5 h雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。( a" Y8 L4 G4 s* n; _& ~
  K. q. P/ s2 s" d+ W
各位CD認為對妳有什麼影響?6 v3 i0 N: i5 R: N) b2 M! x  A/ ]

" e  ]4 O$ U% T4 {. p1 d: c< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
6 F( j6 g8 @& h3 s
% b9 k( Q5 D) s. S
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
1 r& l4 j6 s. P+ K; D/ P& q5 A5 ]但香港女仕普遍不穿$ q9 P, d& j; I' t4 a& [6 ^
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
: x/ X  T  o4 K- m  s" [# V因不想每次都著suit黑絲  u& p% B  h7 E
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
& E  m+ b9 e0 `1 Y, }4 t% c5 a" N. Q( ~! X* Q( i6 u7 @5 s/ h. A
: x8 z- \  O! X
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲8 C! [; y4 g3 M7 y2 `8 i
尤其係肉絲
$ V7 ^  [; I) j1 p' [所以而家市面上多咗肉絲女仔0 G3 e. F7 b' Y! b, X7 `! ]
我出街衣著就多咗變化容易咗
' a. f  j$ s; M6 W9 x
* [( H3 o  e- p+ h" m  Q( Z[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係: \' U* W9 _2 g% j3 F: N
現時酒店房價在穩步上升
0 b! I. l2 ]# R# @$ Y3 _5 _: [我的CD開支也越來越大
5 W) \$ q' P" L6 s7 m, z

你有壓力, 我都有壓力.) M' Y% x$ r1 {- H6 }
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
8 t% K' `' k: g* z  t: G你有壓力, 我都有壓力.# A$ N; c( ^" f* [' Y; H
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
5 t+ R0 l- k6 D; w或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
% G- J9 v% M$ d& U/ }你有壓力, 我都有壓力.
" e3 i' ^$ S7 @4 D會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
, E( Z6 [8 Z, n0 w唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
% A6 f6 n# w5 f$ {8 o- J- t8 t( R5 |; L7 L+ S- x
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
* x. i( o5 S2 b) Q9 F1 `2 l! c9 R2 \
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
$ L# b. i  u/ Z如題1 [; t  u8 G/ o- J
9 e9 x/ @+ p2 {, m% C6 {
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
- I! Z9 {' F$ g6 }
1 g( ?6 \  ^4 W各位CD認為對妳有什麼影響?
1 r- C9 ?- x, }: b% V% N
' J$ ~8 R+ U+ W* U  Z- F% e< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
7 Q: c4 v) V/ n" x& ~1 s
" @" J& t+ S1 `* D; t% v
我国的女生,
# q% L( z: ?' W比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   6 y8 e2 E; p% _% w1 e' W5 M
村姑望都費事
7 h6 u" i+ Q' X- e' ~1 `4 ]
0 ^( f- _5 E  |
我有時都係著肉絲啊  
! y2 u- V, ~, h9 D' p+ j7 C) X4 T& c4 b6 e6 \7 l
不過
8 f  a% e6 H: e2 K( j3 M佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。6 H9 d3 d4 s5 u" n  R! _
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
  v: q7 W* R4 U( k/ O6 b' N' A0 w0 _, |其實我都幾明白女性感覺
! }& \! D6 U9 h1 k1 @6 m$ ~! v  Q4 I1 Q5 |9 }7 l0 d! x6 [8 f
夏天穿絲確係熱
1 c- o4 V: Y8 w對於多汗女生來說( M1 r: R+ Y4 r) }1 F
大腿出汗後皮膚黏黏的2 }9 }# \" E: @( D# u4 p
坐下時很不舒服
8 ?6 M. h7 a! O7 R" x! i離開椅子皮膚又會被黏住
# l+ D, G1 @( F, S+ h同樣地皮膚也會黏住裙/褲2 U$ g8 |! ^2 S( z
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
9 `& a) ~, H& w$ q; r. P+ W$ K7 V近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
' Y! M" _: q- a+ P$ [* V
+ g8 ]" L1 H* y2 F$ e% ]
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
( Q7 I4 u& L4 T0 ?# u- ^1 l! p我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。" U. C; U( K3 B; n% K
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
' u/ t' N) y0 D# T, |2 ?) `- l
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
8 r3 C$ R- D2 S1 h  v; ~( r唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   4 y1 X! B9 y# L# e2 {6 x; ~
返工已經著& C0 B4 [- _$ d; u
唔通weekend放假都著咩
! m* |5 Y" T& w1 t
: v( F: i, t8 _" H2 J8 W8 r
返工的
/ u- ~+ J* y# ~& _* W; J* E. @5 ~除咗接待員或銀行的著黑絲
. V$ x2 H% r0 V, {- ^( ]真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
  B3 c, i6 `" C7 q: f
  L. O( w: G4 G0 _8 X6 a2 L( _  e6 l+ K: I  ?
返工的' X9 `, w2 O8 Y1 @' ]& m( i
除咗接待員或銀行的著黑絲
) n" h9 x: K6 h; z/ Z- z真係甚少其他穿絲返工啊
+ H5 Y5 X5 f, i' Y4 d穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   . D2 Z! D3 F! \$ f$ h3 x& j  R( ~. u
2 r- A' i' V) R6 m
穿套裝的, 女強人
, E7 h2 p! G( t, p2 M1 F4 `. l! l
7 d3 y; V! E3 h# `/ s7 H1 H/ F
女強人只係少數
" l3 A- ]: ]* H( r& B: E6 b而且佢地出入高級場所
; f' z9 [- f) [1 ?甚少見於街上哩
' f9 B$ j+ Q) Y/ g1 l6 i  ?/ z
+ x9 V2 i  n! y- ]8 n# B) ]# K近排我經常去中環2 @9 ?! l3 Z3 l# I' B
OL們甚少穿絲 . L% u9 Q0 _, F- x+ M# P  L
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   " I* }1 T' G  h4 p8 O
3 G9 K+ q6 }* p; ^7 V+ l
+ E/ B/ r( c7 o" o
女強人只係少數* L8 b7 _) {1 T4 u& H# O" `
而且佢地出入高級場所
- T) j. Y. ]; A4 K5 J* x甚少見於街上哩
  B1 q& b: z/ D( ^淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲