嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題: `( W4 N2 L( j1 H: o; n
: o( I- _$ _) O  C/ T
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。7 f" Q7 g, s7 Q5 P: v7 A$ b
! ]/ B5 x% q5 e% ?% k$ a, h# n& l' o7 G
各位CD認為對妳有什麼影響?( \% ^7 h! p3 V' L
; q5 Q9 O% [  S0 I
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

" @' X, t# d5 ]& F7 o6 n
+ }3 L' C! ~& b[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪7 ~1 s8 k7 D  f6 ~. l) q
但香港女仕普遍不穿
1 Y0 q! x) n( C7 f: R1 `通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
2 l  n: E% t5 M" }! G. D因不想每次都著suit黑絲4 I0 P% z+ G- o) Y! \4 I% Q( g
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"* R3 d0 @% ~% n
+ j5 b2 G* X: ~) o
7 o. a" L4 f* t% {- Q, _, V% y
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲( x- |7 W( K! s$ `! t2 Q" s
尤其係肉絲6 Q9 S; [- D9 }1 W0 @% j. r
所以而家市面上多咗肉絲女仔
  K- E2 y" e9 s! {' l- C! p7 w7 z( c我出街衣著就多咗變化容易咗& Z$ m5 `6 {* v9 G1 {

z4 g. U9 h* d) n[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係/ @, i7 Q* A9 n. N2 H1 a& N2 [1 ]
現時酒店房價在穩步上升
8 O$ n2 g9 S& k2 e/ @* Y. T# ^我的CD開支也越來越大
: n3 {, p% J& L, T

你有壓力, 我都有壓力.( L. [5 S* E* W8 d) G
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
9 `5 X. p" s3 v7 k: ?/ d* B$ Y你有壓力, 我都有壓力.
0 O2 F% x+ Y2 s/ \8 R0 o會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
' t. A' P. t' Z" d( w
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
; f8 u9 ?  t+ T3 o你有壓力, 我都有壓力.1 T+ j9 g6 M6 I
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
4 t: e  C+ s1 w# Y8 ^唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.* [: r. r% ~7 D: l* S
. B* B: W5 m/ Y' W0 V+ k% v
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
* s0 K, X: S" o' Z7 x' V
- d3 O6 K; u" M- Z唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
, L$ r+ l" l  E$ T& K# a如題" \: Y* D& m% o& K

$ o7 s6 h& y2 G$ F# R雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
  @8 a! P4 H+ K/ r3 Y* L5 `; I/ V
6 I1 |2 ^8 x- f8 P$ @1 a  g' c' @各位CD認為對妳有什麼影響?9 n  B: ~& P" Z  ^, x# X6 T
6 I. e" H! Y: o* O# d
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
$ Q$ o" f7 G' G' L7 q) l: G9 n
我国的女生,
* Q  ?# W$ ~% Y. |1 y/ a比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   7 \. c& O; i+ a" `7 I. y
村姑望都費事
% m1 p  @; Y) E" m0 `/ b
# I5 W6 \$ X; k我有時都係著肉絲啊  
0 y* E& S# S1 D% H. |- P$ y
- D; z  I7 c' T" L" m不過4 K) q# J0 n( ]' T% ^) W+ m
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
$ B; j2 C  r( m* G) V& e我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外$ \  C' d/ i/ q- E" E
其實我都幾明白女性感覺
% I) \7 s1 }* D9 {# |6 n0 i" \& w5 |( T4 @
夏天穿絲確係熱
2 l& c% p' _4 S3 n: x8 Y$ t" E$ [$ H對於多汗女生來說
$ s7 `7 G# z8 I" |; L$ T  u9 l& |0 A大腿出汗後皮膚黏黏的
! P- R( k4 W" W# z- @坐下時很不舒服
- `) R8 v# Z4 p, ^1 g6 @離開椅子皮膚又會被黏住1 Q4 t  i  s! \* G
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
! x% ]1 |; q$ K. r  I: c只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   " x- l4 r7 w6 K# m0 Z4 \. h8 W
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
! p5 K# S" I6 |# n
9 T1 B6 \) ~0 y
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
; B; P8 O3 G. j& N1 p我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。4 ]6 q6 M2 ], q( `  d9 L' n5 Q* `
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
+ u3 _, M, t. Z' A" ^5 g: w4 S
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
5 ~- z% n: Y+ z& y唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   . _8 S4 ~; T9 z3 o$ p
返工已經著
1 J0 |: @1 c. [: {唔通weekend放假都著咩
7 n- H, M' i2 s' N  _! r: j* x6 o$ m* l' }% G/ U! `
返工的# ^( |7 w. V" A8 A& I4 E
除咗接待員或銀行的著黑絲% T% C3 z$ N! j; j
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
# T, \7 Q& `1 m
% i8 F# G) B9 i. a/ G# _
8 E" n7 V+ G; L) Z8 F' q+ u7 f/ ~返工的/ t* g& P4 u3 @$ {8 _$ j
除咗接待員或銀行的著黑絲
! T5 E7 P1 l: L* o4 ~- m( E( h+ h( ~真係甚少其他穿絲返工啊
% x1 U' S  [3 x+ k/ Q/ S: w
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   4 M/ O8 j' [7 n4 {
( F' ]0 [' m1 y0 r* W
穿套裝的, 女強人
, h3 S) r, l) j! q! f

4 |; q) _9 y8 O- T女強人只係少數( J0 R) o3 g3 e6 A
而且佢地出入高級場所7 I7 q& P1 y# J2 n. x
甚少見於街上哩
: e+ X! A3 E9 E6 a0 T6 `  c% b  L$ J
近排我經常去中環- J- a' T( _2 U/ x* w$ w. ]
OL們甚少穿絲
- N5 s1 W1 s& g1 K2 n# h" ^, ]& |穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
# a2 F- l, f! U% J/ i2 _7 D% k2 \$ p9 ]1 ?" j

' ]3 y- i$ x: b) B5 w( P$ Q女強人只係少數
) E. r+ Q! e- Z. {" i而且佢地出入高級場所
6 w) ^/ ^$ i* n0 x6 V: F! F' W甚少見於街上哩
8 h0 I+ P6 q8 G/ }$ a; S5 G
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲