嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
0 Y+ ]/ F' z' @3 b- s5 L# B$ f) V* j
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。& o3 G. g- O( r7 N3 U
. V6 T& r" c/ o  x
各位CD認為對妳有什麼影響?* F' _: ^( B( K

) s! Q! U& @9 x. N6 X  `6 i- O1 U$ G< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

% W% v% o1 _! b0 v) j8 O9 F8 l# z7 {/ v
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
! m$ Y  p1 f; @( @( c5 p" ?, T8 D但香港女仕普遍不穿
( B3 o" d: h. J, t通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
6 B( T+ l/ R% v3 {$ b因不想每次都著suit黑絲1 B) s( ?) X, Q7 m2 o
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"6 }' j8 s6 `9 {9 j% l

0 a  G/ F% D: W" n7 l8 b9 m/ g( _2 o( l) K& t! a
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
: G, R" M2 I3 p' ^尤其係肉絲
" U* N- L3 A  N& s所以而家市面上多咗肉絲女仔
) j! F% B: J  z0 }  ]我出街衣著就多咗變化容易咗
: Q$ }- h% J' T% ?" q; P# A2 Y6 ~/ [. d0 t, O

第二就係
; g2 V0 [; B' {1 b; `- X$ C! Y現時酒店房價在穩步上升
+ ]5 c! }' l0 f$ W) M2 l我的CD開支也越來越大
# o0 U2 Y& U3 P% e+ M. K2 a

你有壓力, 我都有壓力.
0 m* D9 Y9 q9 h2 X5 F" J- b) J會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
* z6 J) J+ [0 P- e8 T你有壓力, 我都有壓力.
0 i: }: V6 ?1 P9 Y6 P. A' K會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
  y6 W: h/ b' C9 o" X" S# k或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   ; L' B- ]" d7 d3 U. H- }
你有壓力, 我都有壓力.
4 h; T/ C2 K' Z. t. ?7 _$ {會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
) z% P+ C! \! n0 s( I
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.6 W3 Y. E( F$ H3 F2 ~" n7 X5 R) Z6 J
7 O+ n: ]0 l, x, S3 c# g4 S
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   ! V+ k( C* b9 j1 h6 B3 f
/ d. R* i5 v& {7 w
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
$ v+ G6 H" Z1 ?" U8 |如題6 ?* L9 S) V. |: J5 Z
" k  ^( \6 e% X" c7 O- \6 Q3 a# G
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
& N: c- d  j7 e3 }
  c5 g& ~0 `, h( f* T各位CD認為對妳有什麼影響?
& n0 E5 I1 F) C1 `: l3 T
- \* K/ S, W  o< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
! ~* N' |, K- [& T7 ~
6 w2 z9 e% k0 K1 F8 L  K% {7 L
我国的女生,
/ O4 z4 o4 M, f9 K0 l9 Q7 [4 c比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   3 }5 P. {; Y' z# {2 `* J
村姑望都費事
; |+ A" e9 v* a- \: `8 {
+ M6 m) C/ N. U$ \9 T8 f! h我有時都係著肉絲啊  
/ i# Y8 m% ?" C7 ?: Y- {4 @: j
! O$ G6 F: N0 I; ~& |/ C" ?不過
: l4 b( b3 m; t3 A5 r) d" J佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
. E3 p4 b8 l$ Q3 @2 H+ `3 T: O7 B我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外( s5 |8 q( T. x& ~: Q
其實我都幾明白女性感覺
' Q1 k! }1 i: M# b( }" ]+ y- m& _# B( l! K+ l( g
夏天穿絲確係熱3 p2 z4 R, X4 i: [3 {
對於多汗女生來說) d' O; g( y, V" u8 @
大腿出汗後皮膚黏黏的
7 V8 A$ L, g1 ^9 O4 k坐下時很不舒服/ q; f" Q! @; S1 {" `' c" o+ Q: V* s
離開椅子皮膚又會被黏住
- a# s# t2 j, w& n) I+ @& `8 L1 u同樣地皮膚也會黏住裙/褲( l* W8 v- V( G7 Z( T
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   % ^& Q* K' J0 J% `7 F) x$ k7 n
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
, W& p3 Y$ h; k4 ^5 E& t: Z! q

7 U5 U7 z  U' S* y) b0 K" |
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
, b- u0 ^9 [$ ~, Q2 A" }! T我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
# e0 P, M! U: o" x, Z我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
6 ^, e4 @2 z3 o# R9 V問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著+ k! s" E6 {% b1 {
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   . u4 L6 i0 N6 J6 _$ z
返工已經著2 m! q0 u, }& Z7 t0 A
唔通weekend放假都著咩
, g+ I  \2 C6 _7 m7 y" |

- s5 G% z5 ]; @2 U. w# x返工的5 O! p, V7 I& `& N  N
除咗接待員或銀行的著黑絲
7 o# q+ s1 t7 Q真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   % `9 G% n- @$ b

" L  }- y. p1 S" y  v3 z9 h6 o
5 {" P# Z" y; ?8 {% s# p# e返工的* g9 z  x3 L3 ~% {* ]9 v: V
除咗接待員或銀行的著黑絲/ t  g" d& t* R  \1 L* R. b8 p; m
真係甚少其他穿絲返工啊
* f0 h* n5 \5 E
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
1 D7 H. U6 n9 _
6 g5 b( o* C4 X9 y$ P% Q3 S+ D2 {穿套裝的, 女強人
% G/ ~; j7 z4 u

9 h  B# g7 C  u5 t女強人只係少數* r' i& H: V2 F' Z6 S( m# G
而且佢地出入高級場所+ L' i) ?- Z  T( C. P$ }1 K6 r
甚少見於街上哩5 f( i( g) B& h' O+ Q& J
: E. w# u( Y( b; x
近排我經常去中環
* y, r4 Y3 f# B. K( g7 ^OL們甚少穿絲 ' o/ o# h/ r& g: I: `' N6 W
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   / V3 n1 r0 T: K/ M
( r. z- x8 h% Q+ ^/ W5 b
7 B9 o) e- ^. _, T7 _
女強人只係少數* |2 Y+ [) T4 L' i" ]
而且佢地出入高級場所
5 W8 ]  Q) L/ @甚少見於街上哩
! e0 y4 v1 Q: _' }3 y$ e
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲