嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
- r$ l1 G1 q- A% Z/ P! p; r
7 N! }( V# ]1 X( z0 \5 T+ ~& h雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。1 }4 G" {6 c' A
# a7 J7 s' {9 t% Z" i, L
各位CD認為對妳有什麼影響?
) U) `, A% D3 n4 I; b
9 x* U; |$ w% O  h' _! l3 @< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

9 _  B7 [- c6 n% J* O8 Q0 x
2 A& S, h$ E' t[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
) p3 E. h' y7 g但香港女仕普遍不穿. G; J( h" m; K7 B5 q4 p
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲  b' F, ]8 R1 \7 |
因不想每次都著suit黑絲. z4 w$ P; q2 R0 ~
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
$ D- U# I1 y$ `+ X
6 i, r9 p1 d& V" J/ ]; m) u3 f5 w  [% n9 G$ Q3 O$ g$ g& k
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
6 o# F% G3 @' o& N/ V2 S尤其係肉絲& y8 T8 t  v4 [& Y* k7 q8 a
所以而家市面上多咗肉絲女仔2 @) h1 z. A6 r7 h' ~+ K
我出街衣著就多咗變化容易咗
8 N. M$ f- g4 x- w: O6 p, c+ z. e& p- A9 L+ `

第二就係
9 l/ x7 @8 d1 T  }& L現時酒店房價在穩步上升# J  a* H. L1 L8 F5 E3 U+ j
我的CD開支也越來越大2 \/ v# y; V# D9 p% \* i

你有壓力, 我都有壓力.6 s2 C) K9 S" y- n" P
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   - K2 d5 \. @! \/ A
你有壓力, 我都有壓力.  e2 [+ K- e5 {
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
& a1 C/ k+ s& _# j; P' |
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
( r9 |( @: q3 R8 z: @, Q  x你有壓力, 我都有壓力.
' b! q  X8 v4 [( i2 @8 u會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
6 A5 P& k2 Y0 o6 V! ^* a% u唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
$ d5 x$ X; }' ]3 x4 Q
. ~+ K! [0 J2 _) ]/ b' ^( c+ W
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
3 ^! {9 n7 M8 r- N' M
! M* B$ a$ z- m% W4 E) D唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   1 ?. w% L; I2 R" \5 ^- j# q7 ]
如題
2 i  z5 [( Z" ?: v. ^/ x/ B
3 }- ]$ f8 d) t( ~3 ^5 |' n雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。! T( i6 Q2 _: V

0 {% l7 ~# M& r/ A! _5 P# D各位CD認為對妳有什麼影響?
6 q; z) I" p$ i6 o
: I  R1 B) Y  P- O: |1 L< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
" H! y& f6 e8 B: @9 g& c- O5 b7 F3 n  P6 M  B2 v
我国的女生,
: d! r- j/ D! r, Z( M2 D& V比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   ' U  q) Z( l& V! p9 Q- ]! E
村姑望都費事
8 g# f- x9 z% A8 B
) i3 R; M" o0 @) J
我有時都係著肉絲啊  
  q2 k$ \/ e" B! e9 Z5 v9 U
) @3 J% R; g% ^" g. b; R7 u不過4 K+ p% x* ?  G' d2 g
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。' a, [: s' m. E3 Y0 {) c
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
8 u" Y$ B+ `) _1 F6 ?, C, Z其實我都幾明白女性感覺4 E& B" T' x( m( \/ G
0 s- C( ?! ]  h% R
夏天穿絲確係熱1 T1 e5 T& K- a% G
對於多汗女生來說
4 t) `9 V/ p- f: }* I5 B8 t大腿出汗後皮膚黏黏的
3 l& r! f( ?+ i' D4 g7 P坐下時很不舒服9 _; y8 |+ M# i/ V9 k
離開椅子皮膚又會被黏住* B+ P% k5 X: g+ J5 a1 r7 ~
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
7 Z5 b! p: |* ^$ R% P$ O& p只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   % h7 V4 |) a( J$ m
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
* U3 d% w/ T7 n. e/ L& L* w. R. D1 b9 G% `, P4 }1 @
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   % ~. S1 K6 Z3 d% u+ D
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。8 c/ B4 K1 F- _
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
, ^& F& T3 f. m
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著& t4 f% u) c) A
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   8 L$ _/ v$ m, x2 A: N8 ?$ l
返工已經著
* l- N* W: F; j: N3 q1 n7 W! i唔通weekend放假都著咩
, f& K- l. I3 f* N. Q, }

R/ u1 v% G2 t* H) a# P返工的
3 X+ z+ o8 k0 K( T0 x除咗接待員或銀行的著黑絲, ]  J; p. k) Z, x+ D: O6 z
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   - j/ m$ E  O- @) T
8 L. P) c8 F! |% _" R, _
2 U+ o2 J. [" Z9 R
返工的/ ~* j) W/ E. M1 c: `
除咗接待員或銀行的著黑絲# q( E" `1 C& W. u& [# H+ Q$ E
真係甚少其他穿絲返工啊
5 h  V+ E; F- R% w) n. ]. H' e6 F穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   / j- m" ]- J6 {; ?  n

. q: S$ v4 @$ b1 I1 a! E穿套裝的, 女強人
: b/ X8 v+ I( Y* g

: _/ I8 Z5 Q% y: K2 j. J3 o女強人只係少數; w7 s  s1 @1 o# P8 y: d. `# [3 z- E
而且佢地出入高級場所
  g- [8 W/ x& n% _7 a1 u) N! K甚少見於街上哩
/ E+ a( U4 c$ N
( d0 e2 s$ Y5 @- D1 q% |. q" q近排我經常去中環
8 q1 v. _6 ?3 C" d1 ]OL們甚少穿絲
9 B0 E; G" p4 c% u# M9 v穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
  u' F) t* ]: {  k: U: w
" X0 s6 n3 {, ^  |" V1 r& V3 \" l6 G0 r
女強人只係少數0 F. R) X! a: G% _7 N
而且佢地出入高級場所
+ h; d% T/ |; h- ]* g& u& q2 a甚少見於街上哩
7 h4 K) O9 B$ J( C; v淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲