嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
8 N' Z1 y% O4 [3 E
$ b& [' q8 d- h9 G1 k2 Z雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
) O3 F7 d6 O* L3 T# j- d9 N; F$ D. Y3 `* {2 ^
各位CD認為對妳有什麼影響?
. _4 x+ N4 U& O
  m# n! z& D( v9 m< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

9 H% S6 I2 K8 e" s: T
4 ~+ c7 g9 z' [8 y( Y5 V[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
: j) N% y5 ?8 z但香港女仕普遍不穿
, |" M* J( R$ c* f6 A7 J* W通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲' M+ x1 y% f, A0 f7 n7 E6 i2 s5 D
因不想每次都著suit黑絲$ B  f& b4 o  J% a, j- v
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
4 \0 q4 L9 V  z8 O  c1 w4 {3 n6 a1 Q* {6 q
/ F2 f  g( n: W6 I) h& v4 v
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲; ^; a. z& C* s$ T5 |6 o. e
尤其係肉絲
, V$ @( n- f& i% H所以而家市面上多咗肉絲女仔
9 y! {( u6 K4 K1 n5 G( L我出街衣著就多咗變化容易咗! I* B! M1 @  m1 f' ]! W

) _' h! t8 Y  i[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係& b/ I' }2 G# G$ S2 n& V: x
現時酒店房價在穩步上升0 r$ l0 N; x2 o+ K$ l
我的CD開支也越來越大
9 w  r; `! P4 {3 |' U

你有壓力, 我都有壓力.
, V! h; c; g# ?: h" V會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
# {, @/ L$ W! u( S8 V# x& b2 @2 `' \你有壓力, 我都有壓力.; I. y# J- L; {( F- i  j
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
/ j6 q5 J: m& P! G, S或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   2 B8 W* t& c9 A8 ?5 M* O, L9 p
你有壓力, 我都有壓力.$ _4 d( C$ e% F' t4 @6 ^
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
9 M% k4 L  S5 n/ @. d5 ^唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
; D6 V) W* c; H$ }# F! ^# Q& t8 L% t
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   7 I* v* g9 A" \3 U
& I+ U# R  m" K5 `4 [
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
6 [+ P1 X2 ?1 z1 n3 R; L如題
6 b" C6 y. |! O3 }3 A; {. j% c' ~8 R7 ^% K, f3 \
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。2 |4 k# s0 U- j2 R# b

/ e' j+ m7 \. W$ x& q各位CD認為對妳有什麼影響?
* ~5 }6 k2 |% y; s( f9 Z6 |9 k
& _3 A" \1 N2 h# U" b; w< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
7 b- u$ K4 }0 s& w' ^( s0 l, X& d1 u
我国的女生,* b/ W$ K$ {1 t6 {* _$ w
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
5 D+ r8 N7 o' [村姑望都費事
8 a0 ~! x7 ]1 M! A1 j) _1 `2 @5 C
我有時都係著肉絲啊   0 H7 b, f8 `$ {! T+ a+ `) o* q% @
' R2 f9 V3 `( L
不過& K3 F+ S. _+ g8 M: V) }' }
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
# s' h* k' F' Y! n2 z我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外, B: T& a3 c: i' u
其實我都幾明白女性感覺
. a4 b6 m6 q  v/ A6 m6 @9 h  q: ]
. i/ G# ?, u8 F! _, l7 x7 [夏天穿絲確係熱
5 P; g# X7 q) s& ~對於多汗女生來說
+ x8 u  X+ \4 G" B4 {大腿出汗後皮膚黏黏的, K2 R( t6 H% V) _8 R
坐下時很不舒服
1 O, D. ~7 X, y7 [離開椅子皮膚又會被黏住
+ u2 q" O+ c5 I$ c4 J2 m同樣地皮膚也會黏住裙/褲3 ^* y  @  |9 p1 n- c
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
" ~# ^$ \. W& x& \- S7 U; P近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
4 ^1 {! w, ~& w; G
' J& _# x; p- q( o7 v; `& i" m  X
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   / e# I! f7 b! q% S6 o
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
' `6 u& a& S4 i% }  r3 {; [我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
, A! t" j  ^9 |問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著; j: i3 c, U- J( E
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   % r. n- W3 z: }( [7 b% R9 @
返工已經著
9 t- [: ]' N! Z8 W5 N唔通weekend放假都著咩
. {" m5 F, k% u1 {9 \  L$ X0 ]$ M: |
返工的
6 }0 T- ~6 o7 z$ x1 [+ v: Q除咗接待員或銀行的著黑絲
4 r' V! D# T9 [0 {# d6 A% g, U真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   7 ~% s6 x% P" Z( a  D8 f
' L$ V* F! W" t) V( M. w1 M

9 A! A! A5 v2 V: [3 D返工的
3 T% r7 S  r" x5 ]7 M除咗接待員或銀行的著黑絲! N* c  C, l9 L6 ?. v& g
真係甚少其他穿絲返工啊
) z) ~( _4 Z0 q- U  Z" [7 Z穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
/ I7 }. {) H: p' m0 }5 ^* {; a# [' V
穿套裝的, 女強人
* @! u# n- K: L, x1 n: t0 T' d) V9 _& f7 o1 c
女強人只係少數
/ z2 i* @& m( h) D* \而且佢地出入高級場所$ s" z" C7 {! Z5 _
甚少見於街上哩
! O% N% X* y* c9 Q- c5 W5 T. x, Q0 U% e
近排我經常去中環
2 W6 h  f( h1 H! c+ MOL們甚少穿絲
0 j; D- t( z* f$ D/ f穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   : W/ J- ^0 y0 ?. d( |) x  v
! d7 W# L0 ?% D8 c4 @

9 O8 y" C, G3 N2 `* C女強人只係少數
8 U& L/ o0 s7 o- P" f$ w而且佢地出入高級場所; |* \+ o8 R: v% L. K/ I% Z1 X
甚少見於街上哩
! w% z0 \6 v* R; X淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲