嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題3 i1 y1 Y- R/ d

4 b! B- t; Y/ b) M" R雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
8 d% o% B: D$ ?1 T
) a' d  D: ^, a: x" {7 D6 N( Y各位CD認為對妳有什麼影響?8 n. v# O' e7 C3 F
) w( f8 R/ a0 q5 x: {9 e: S
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

: c: i; l$ p4 j
% G& I3 c8 y5 n- r0 L3 T5 t: l[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪" b' g% a* u1 d0 o/ L. d/ o
但香港女仕普遍不穿
+ |. o! y; i/ B) V9 {/ t, w通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲* ?% V- [5 j" |
因不想每次都著suit黑絲
$ k( r. d0 N0 `6 G5 ?. B7 G$ E- Z搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
+ C) j4 [+ ]! M( Z! }! X( ]% }2 [1 z0 G) ?+ s/ X
  t, b+ S! r4 k2 ~
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
9 y7 I* B! F+ l- z8 p2 O& N尤其係肉絲
/ f' K0 q) L* ^% ?  j! x所以而家市面上多咗肉絲女仔8 m  S) |4 m* O5 U3 |1 [4 W
我出街衣著就多咗變化容易咗
5 D8 e( A' d+ U5 B
1 ^* T" |; i$ Q  y[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係+ O4 _- W( Z) s% p& K6 H
現時酒店房價在穩步上升( h/ P; J' p9 h! X# q& @$ F9 B
我的CD開支也越來越大
8 t* @3 m- o7 \, G

你有壓力, 我都有壓力.
. F" `; t. h; G4 M: D6 j會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
. }/ K+ j4 |% V4 Z; c你有壓力, 我都有壓力.  r5 j; z8 F/ k+ r* h" t, f
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
/ F$ @, s; w3 f! e: H% Q或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
. w( R2 ?. R5 x, P你有壓力, 我都有壓力.
- q! C& s% F" P: U會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
, k( J5 a8 ^+ {' H
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
: D6 }: x, R. J: ?2 N  O8 X: i& [' s
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
; h% z5 N+ n. G; W  r) P# H  q9 Y' d4 ~9 D
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   4 z) ^( ~& }2 L# x
如題
% Y/ Y' N- t& ?( f* F) Z& _
7 x* L5 P+ L8 E9 _: x, r雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
* e4 F' `7 ]% a/ X
, j: k! H) J! n2 `% u* ]3 c% b各位CD認為對妳有什麼影響?
. u, T' l8 D" F- l) b* U& m0 f0 d0 ]2 T  Z
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
& P7 E" H$ f; B4 |: H9 ~' _+ F
. \7 a- V6 Q. u6 A3 v2 d; m3 F
我国的女生,
$ {1 e2 p- @1 T$ ?' g5 T比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
" a+ f. s; H0 }- B/ S# C村姑望都費事
/ i/ {/ X, X" C( a0 [6 k# o, l& U

" E& f1 s# V8 c. j, [* I我有時都係著肉絲啊  
9 h8 S% l7 d" N0 z; j; U
. F0 s5 p3 a, A* v0 `. Q% H2 D不過, k7 W: U3 H( F6 t" D
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。2 C) I- R4 `9 C4 _; @6 m
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外! M* a. |, }' x! x5 g! ]$ G
其實我都幾明白女性感覺3 r. E7 C6 x% O- ]: ~( l3 E  J/ F

, y2 u5 z5 J- a+ U, z夏天穿絲確係熱
8 s1 r" J( U/ c& G: E對於多汗女生來說
0 P, l. y+ n# Z% x: y* h大腿出汗後皮膚黏黏的( L$ C2 I7 ], ?# H- G! G
坐下時很不舒服
5 @( W* G+ e) m. c離開椅子皮膚又會被黏住
7 x; T. {. T: C5 @同樣地皮膚也會黏住裙/褲
9 J9 b1 E- t5 n& T0 \- k" ~只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   " o& O" g. E. Z$ H7 I. U$ ^
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
% g- z7 F% ?2 W4 \' K

; J( j8 ]2 B3 P2 z% u; T2 \- ~
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   - m: ^4 u) ^! U; }$ }
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。2 n' E6 s# X  B6 j( f
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
7 U0 z0 t! M! ]& _  U, V4 C問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
) q; ~2 R  H. p) z2 ~$ `唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
/ ?+ V' a4 H9 k( u; R返工已經著: F& m( r# Z8 u
唔通weekend放假都著咩
* ]0 ~, W7 H1 n1 {' z1 Z

! A/ D& d6 D9 J( h+ q% V0 X2 v返工的
% X  ?: N# H& U; D除咗接待員或銀行的著黑絲2 B5 r" O1 @# |: a
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
3 ^8 s  k& J7 F2 X. W' s- J) v6 f7 U3 N" n) P( \* B1 k& g# a8 }

; m* F" Z2 w4 c" {9 T) z- k返工的
+ a  Z* S! Z, v6 Q/ v除咗接待員或銀行的著黑絲
, v& Y6 x; c1 d5 C( v  U2 d  H真係甚少其他穿絲返工啊
# K5 T, D7 S( s/ w穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
7 V$ q0 B0 O$ K. K* \
4 D' ?; x3 `; S, V2 l6 ?穿套裝的, 女強人
6 w. i+ y( k9 P. U0 p- i

: x8 U! A7 A: q女強人只係少數
4 _8 ?. z( q) o2 ?' E而且佢地出入高級場所. c2 t: C8 K; w" A$ F4 T
甚少見於街上哩/ l" A( ^& u6 b+ f7 O. }9 }* N1 R: E" g
6 K# f' E0 k- f% X6 P
近排我經常去中環
4 {% R' }$ E7 S0 j- hOL們甚少穿絲
+ j) U2 u; k; j( N) k# P穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
1 k7 d- K4 b% Z5 c8 @: W" z4 Y$ M) A2 c, {2 @. w$ K1 G
: r/ L1 u' k2 b) c8 O, Q, @; e# V
女強人只係少數7 q5 q' O1 \) o& s+ g1 Q9 X8 ?  X
而且佢地出入高級場所
/ f5 c( l) D. a- O甚少見於街上哩
! q; L( B# J% c3 O, E/ ~+ m( M
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲