嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
, {7 d8 [. t" L# V1 o7 u6 N% j我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看1 Q9 B! a/ h6 T1 u6 N
有條橫線實在很難看
, ?9 c. e: W# o% Y* `大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   " n& Y# ~$ G6 ~2 _! p- L9 w/ |
不知大家喜愛那款呢?' h: m  ?" K4 g% I" [' G& e$ ?
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
  u/ D1 C$ O+ x! B' Q" [( H' W: G; p有條橫線實在很難看
& {6 g. i! c. L5 w/ E8 Q# P! H8 D大家又點睇呢?
. M* }: r( ^7 Y

2 [2 ]9 M. |6 e& W8 D女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   7 A. M! N3 O" k

8 j3 ?6 A6 N+ t5 I8 X$ y, C  c8 T- s3 s9 _
女人衫少會有橫線
2 w* o. v+ @2 x/ ~7 p0 a
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表     Y5 O* Q/ m. K
女人衫少會有橫線
' T" ^5 [/ P& R$ K/ u  _2 |
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   / ?) r+ y3 y$ \) [6 t' ~: B: f' A
不知大家喜愛那款呢?
2 l3 _$ n+ |( L, [# T' W. l4 e: P我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看& V3 H- _, |% `3 u6 }6 x8 V
有條橫線實在很難看0 |! ~% ^( g" Z% E* v2 I
大家又點睇呢?
' L- i. R1 F; o) f我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   # G$ x3 K/ P( k; \  I  v, f
! {, H$ P2 V7 g! T. w" Q
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
7 ^/ [0 \2 `; X2 V1 p. m+ L+ P
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
4 c; ]. k$ }: ~6 q+ y, \  X男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
6 y" p# [; `# C1 S: k8 _
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
% u/ f. m0 G- r* }所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝1 R) _! l& W+ L& w% \( D

+ ~/ f+ z* ]$ Z4 z$ K$ T- b[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
' F* z5 I2 C- t  g& D/ N女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
7 ?7 f( k( {9 v3 \! T" d% s男恤衫就唔會0 E+ n: P' o0 l# Y) d! s! U

- w! [/ I9 T% q$ ~同埋扣紐方向都唔同
: B7 J/ q2 d0 e4 M; G6 ^% w3 ]0 d' g
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料/ d' m/ x& v$ K, Q' z

2 g6 c* w0 e+ u8 @5 w# L[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的) v4 ?- C  G# O; s4 g1 X
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
" r  l' H0 h( A* h加厚也提供保溫作用
. i  q, u4 v6 A, d肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
7 C  w9 e9 \  {* j& N7 Y* f7 S0 i. P這線同樣地也出現在前肩位置但較高
6 B; k* x5 `) k7 W. H. S位置剛好被西裝外套遮蔽
  t' R# T( A0 `% W) ]1 L以免影響觀瞻
& _1 H0 `0 w3 O! n$ v% q. Q+ Y  Z* \% }3 ^; [: \+ W

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
4 T; ~( A3 H7 u8 a8 d4 S男女恤衫大不同啊2 r7 X. }3 r+ e) r0 V4 h
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
5 c/ w( x9 F" I. H5 @; h男恤衫就唔會
8 J, \7 e! n- E% K/ ^; B* V; u% J$ m2 m" K
同埋扣紐方向都唔同
: q1 O) @: J9 l4 U; Q4 y
" m! q$ r. R3 l: b$ ^& F恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
0 e) H4 P5 W% c9 o
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
& n* m7 N$ f+ a- y5 d但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   ) k' m3 @- |1 `
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
3 N4 y7 w$ e0 G0 V* B& J6 o8 v因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
7 r/ \( R+ O: \% o0 P( T' z加厚也提供保溫作用
( v6 W8 y0 q7 r* D1 T肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
0 U( \; P: J/ E* c1 b+ W這線同樣地也出現在前肩位置但較高$ r& x* l, p0 h$ z% \
位置剛好被西裝外套遮蔽5 B1 L( `! n6 E, H9 I1 i( @. ?
以免影響觀瞻
) U' `7 G0 E+ g很詳細7 H! ~+ ]7 ?1 E* o
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   + z3 C! [  g: k4 J4 B
. p9 {# C7 C- O6 z+ F' Q3 }
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
- T* y9 ~# S% }2 Q8 q1 I8 R( I
1 t. I" P. H2 F- ]3 I) N3 ~; l特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   4 c6 R  @/ W. u, Q1 U% t

! k4 s2 w5 j* ~8 y1 E! f
5 G( d9 h$ m/ ~8 e特現 , 男仔橫的身材 ?
" a0 c  h1 l; y/ X# \我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   - Y' t- d" ]6 Y3 B2 O

( m( G2 ]7 v: @我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣$ ^& U3 I$ h, P9 X; b& M
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
: [3 U4 p7 W. W* G( \+ Z5 F+ G; D# ^9 e9 \3 |7 o% W- T
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   9 b. f- K+ g8 T6 T

J9 @( M, n( |4 W! O
6 M; q* q) t# B; ~7 v7 `  ]咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
( V- p0 [- F1 I  p0 o( u/ J' l
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意; Z% X0 i* g* s$ L& z! l
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
! z+ e8 _6 k* W2 u# q+ b- a. Y5 q$ Z0 L$ B7 ^/ f7 ]
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
( N$ z- _8 _! B9 j$ `- @: C$ d背後拉鏈就ok
7 Z! p0 @. f/ G' z$ `; ?  |$ v
. q$ J# R0 ~8 S# z2 P) ~背後拉鍊引來暇想