即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   9 f  |- F& O/ N7 E: E- K
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
% B. z+ A6 Y6 D0 @9 q5 w4 y

8 t$ {* U' N1 M6 O; T% f其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!' \) R" l; F/ D" v7 v
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
; Z  m+ e: T, e& ]/ h  m0 p" z5 h8 Q1 M6 f3 k6 j
, k  J, Y1 {+ M0 c) H4 Z4 ~! H2 C
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!* \0 Q! g6 O/ ^) y$ k
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
' h, O7 h8 u0 }8 C; z9 x9 W+ V2:為發問而發問,機會一半半
" L4 v3 d  d1 C- {, G) x$ G: m3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   3 n3 S- z& x, n( q
1:認真唔識,但機會極細8 t* K# X. G& k
2:為發問而發問,機會一半半3 G$ l3 G! }  L$ p, P3 z2 `
3:只為呃分,機會較細
1 F9 {$ i- T" s5 u

1 A) j9 w0 J% L5 @3 c! }1 Io依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
# `7 p8 @/ ^+ r; y由細到大好多o野我都係靠自己解決,
  h; b9 j, X& G/ [雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
4 D; P6 f- e) [: h  J* k其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),& {9 w5 d% m0 V1 }! N# J
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
. X! }6 B: x9 c/ t" A& H) [3 w9 D. ~" C  {& h' J# c% p
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
7 G2 }  a/ b* r: m( |4 z我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
$ R; o0 x  J) K# q
: l( a# K/ }' I" J
* T: _" U5 Z7 i" p; \+ mo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 3 T8 y+ j9 w& H/ `: f& |
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
- K& d1 N( P+ s# W雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
2 [7 T4 K- i2 d0 o+ ?* J其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
1 a. ?/ Y9 Z+ p" s: m% X! l  B+ l2 b只要用心回帖 ...
有某d舊會員
* G8 w" M7 {  K. Q就算未達標4 ]; Y9 X+ U, M  i) b2 Q% k9 w
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
- I* F* v% k* O我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
% ]* R$ C; Q9 W# p% K
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   3 x3 E6 @/ I2 [9 c* g  x
有某d舊會員, U; o% z, K& X# i+ k1 ]! D
就算未達標
% T2 U! {$ i7 i/ H都唔使過期
/ H5 \# Y2 o6 u8 d
) V5 Y/ _, _9 f* }: `& c; k但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   + I. E) }+ T1 p

, N9 W. Z, U1 i4 l3 Y/ Y+ v$ g4 V) _
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
3 \& C8 K% v* C  D7 R5 }* g  _  F: }依個要問 大佬闆 先知啦
: a" Q' Q, _& w' f
' i. C8 t: l3 e& ^大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~: ~( y6 }5 a! Z3 g# A/ y

9 @8 p& @. I) M- f  K壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
* Z$ a0 S* C. I4 u2 P6 X3 ]5 _6 n/ w3 J$ k7 A5 C

7 f9 g! F& e$ `$ ^: d. D; l大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
$ m- N* h# X2 M3 Z9 {3 D; h* [$ r! p4 V! c
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
9 u' I4 l$ A) p& X0 n- I- s
6 V( [7 V3 y3 N% a# B$ {7 A! H
不便透露
0 Z1 p  ^$ p0 }, |& v# z0 |2 ?$ F總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
$ C, G9 p. H, c$ ]或者 n 年都唔上黎一次
# s$ i4 m% m3 t, j5 ~  e5 g2 R個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   0 w% m! ^9 P3 q# \/ Q

5 k- _+ h* \( {' G4 j7 ^$ o" c! v8 s$ h5 S# [% m. g
不便透露
/ {: Y6 O* V. b8 K1 `+ x總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分* w% y0 J  m8 ^+ D' T! H0 e; T9 z
或者 n 年都唔上黎一次- [  V( j+ ]2 i  [* e
個 acc 就有機會突然之間冇左
* }% h7 a; r3 Z1 E3 L" \. {
3 e3 Z, p1 C. z咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
; I$ y+ }3 o& A( f1 N, ~. a好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
! y4 z0 M  E9 P$ h) h2 ^
7 `0 r* ]2 k4 R1 d6 E; `; `
4 k5 G1 ]* Q4 ]# W' \5 _咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 2 c* T* I$ q2 j  S# u7 |& h
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
9 R8 Y1 e( r2 p) p* c9 a

" J8 v, y* C$ N1 U2 s. D$ w4 H3 f9 v
咁都係論壇之福呀+ R7 X6 o6 K5 m" C6 b% B
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 1 F4 ]6 X: x3 ]
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   2 b% j* s& r4 i8 Q  L
$ V) k6 K0 |) |7 @2 y& y% q5 e

( G9 x7 s9 l+ `8 j0 P  Z0 ~3 D5 g% S% D8 w$ J! D1 e+ g% r$ W
咁都係論壇之福呀" [: l+ p7 W, R. {' w+ p5 n
唔係咪損失左你呢個校服達人
" j8 S% x) G' t- u/ u' _% l0 j7 i. I# X
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
. U2 [4 \# P0 r# Q3 ]5 |1 l% A我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~: F$ l- K# n' l( \; e
- D5 y" L$ x  g8 K7 X
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   % G8 Y3 ~' O0 `5 m) r+ x" \
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, # y- |* `2 X& P" _/ z' K
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
3 J$ L! s& l( I3 C3 s/ n8 [

+ _/ y. z. ~! G1 u8 x" Z" @套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
/ c, T- o/ K9 n/ x
; x2 P8 N  t2 R9 g6 C- L' X, P" h5 W* u4 ]' Q# ~3 q7 W5 q# n
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
& Z2 x6 F/ p. R( Y
# F5 i8 G/ P  h  g8 F冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   3 R1 g% x! b' n3 T0 f1 p# e$ ^
- T3 Z. ~; I* r/ ?& z! F

' t" V. b7 u6 {" t. `' M2 T& x冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
. ]( s! t# ^& U  u

$ d6 a; p% z- o4 v- d, z) ]; X死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
- e8 {# `! H& @- @5 \0 ^
8 @4 n# d5 L: i1 X  c. I但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, $ a4 u" ~! R7 x& F
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   # Y; E( X/ k0 l" n

. ], n! g3 r' ^; i( c# X; v; U
; D9 s9 r8 `  [; p/ {冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
  o: E, u" ]% g5 m' D$ q恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
! q+ t: _6 ]- F! h
$ i# y& ?6 W  L5 z! u恭喜成為真正既CD
( g1 Y* w7 f- I! y% `2 i* d
( r$ b9 A2 X2 ^" r
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~