嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Heels 聲明 : 大家留意

唔~~高人大會,不過人怕出名豬怕肥呢過係硬道理,announcement都無咩問題既
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:34 發表   + X- ]' [; N0 a" \6 |( g8 T
佢唔會再有機會貼圖 7 j7 j2 L8 y1 N1 Q  v8 O9 T
除非......
! ]* c  T. b0 k9 ^  H& l' I

5 ~1 S( U  E% }1 U! m0 L! }除非乜呢
6 ^3 V3 E: {  L0 a5 N/ y3 K" R
* s/ N  d5 A7 `你乜嘢咗佢呀, 雷霆手段呀, 多謝多謝, 感激感激
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

這年頭啥樣的人都有

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-24 12:42 AM 發表   4 H1 g% x% R6 C  o
+ N/ A. j# a4 y" a5 G8 ]; R
; H  [& N/ f" k
除非乜呢
: [& W- E) D* C, O+ D& g' y1 t* ~# H; g- U) {5 t& s8 J0 F  F% _# h
你乜嘢咗佢呀, 雷霆手段呀, 多謝多謝, 感激感激
無野既
  i: u9 z3 U! p$ x5 M見佢咁俾面
2 S0 J% L  F" N, f/ ~& i" z$ C我咪禮上往來+ e1 k9 g' e, y/ T  z7 E
請佢食1000個鐘皇家飯
* ^! B7 A3 ^4 a  e* X咁囉
YV3S1E117XC050141

人都有A貨5 [8 T: I  R: p& O/ b( i

8 W$ D3 \* H; S9 F; o7 p; x' r真係第一次聽到

依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢
9 t" S, E7 r% S6 c各位點睇?

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:58 發表   
6 v5 c, F) b* e7 ^8 U& h  }# }依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢
: T6 V+ c# [: z: N2 K7 s& C" v) R各位點睇?
9 z& f0 i% @# h" a0 A. w% r' q6 [
. e; v1 Y6 ~3 D3 M' N3 e7 q
論壇管理我唔熟, 你哋作主啦, 點都支持, 感激感激.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 00:58 發表   
- K* p1 v5 r2 D! T" |3 [9 D* R) O依家諗緊好唔好向佢開刀了結佢
& w2 c# i; ~4 I# P9 P# ]各位點睇?
) {* P3 |8 k3 H9 U6 H! Z5 N; v5 D* V6 C  Z  L3 c8 I
偷圖係嚴重罪行, 但是否先警告 再犯才一刀會好dd呢?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:16 AM 發表   
) I/ S; F4 O( k" G* Z9 s& }" j4 C8 g
7 Y; v# b5 s' W
本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
2 E6 A8 y5 c& k+ H) O4 `

1 R+ ]4 K5 N0 ]9 I% z7 f' X[ 本帖最後由 JG5446 於 2010-9-24 01:26 編輯 ]

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:16 發表   4 e# i& f7 {* b. ~

: `& E) A, l7 c. E8 P, v* a7 n2 W8 l- ^0 o1 W
1 e& v+ }8 ^! ^$ `
- d, S3 c  P9 w" S
佢無係到偷我啲圖, 主要係 set 到個 account 同我似層層, 無論user名, email, 頭像.
, i& L- H0 k  B8 E' U
) a5 A9 ]8 M; L' F. V我唔想有人上當入我數, 所以一定要澄清.

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-24 01:24 發表   3 c* N- Z3 u- M6 S& Y, i# \* |

. b) C! K+ B) o1 k+ ?8 A3 P+ k5 H- t" F% G: Z; P" a% e
佢無係到偷我啲圖, 主要係 set 到個 account 同我似層層, 無論user名, email, 頭像.% e) Y: W7 I2 ?% n+ @9 Q
( R" [, z) s" j& Q
我唔想有人上當入我數, 所以一定要澄清.
6 |; ]! Y% _  ^: |; ^
* g& @9 T4 x/ x. J% w
個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!
  E; n6 ?  u& N5 U. @1 @# B

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-9-24 01:24 發表   + s' B. f1 K* |2 e+ P' M
**** 本內容被作者隱藏 *****
. W1 y  @, l& F  \
' x7 E- f9 o0 \  }既然...証據確鑿手起刀落! 推出午門吧!.........阿門

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:30 發表   
, v2 b) r+ T9 r# K
( g3 L" {" ^, F) j8 a, U* r  C
9 h+ V0 Y8 f0 \個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!
6 J: l# A  D  P; E1 i
- G' ?- n8 N7 R& c$ \8 c' e
/ @. a- r$ n0 {: {) k我有xocat/timway account, 又係iamonheel, 佢又係 ...2010, ( M# R/ G' t, I8 Z
係xocat/timway 同佢打過招呼, 舉報過版主, 當然無反應,
& e/ e' \' b' h6 A點知踩到過嚟 CDTV, 當呢道係散仔館, 無規無矩.3 _. o+ ^, D% Q$ D

% K4 d& f5 ]; c* ]* O4 u[ 本帖最後由 iamonheel 於 2010-9-24 01:43 編輯 ]

1 @4 a/ [# G$ ^9 M& M+ O" X% p9 D- j5 i+ p1 e9 _- M
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 CECI 於 2010-9-24 01:30 發表   
' H% b) C, A& n- [5 m" w
; i0 P# t4 H1 y8 M: Q) j  F' j3 B9 F2 ^1 I
個人覺得如果連E-Mail都一樣這是有心的呢! 但是否惡意, 定抑或慕名而來, 還是了解一0下吧! 澄清當然有這必要! 但同樣喜歡High Heel亦有其權利, 看看可不請他改名吧!
" J* b- w5 i9 {  |
5 ~& G4 m9 A( S& ?2 @+ ~) h/ i! M! U5 k  s, Q3 L, G2 n
“E-Mail都一樣這是有心的呢!”- x. e6 H7 ^, f' h3 N4 I& X
, ?! |- n+ m/ ?) `: K
要入人以罪 , 必須要有確切証據 , 估唔到, 現在也有 “莫須有” 罪名
8 J  [: a. D" u0 S5 V( U5 R, 何嘗不是很多人同名 ,# }' o  _4 ^/ Q
emal account 會以Monica_001, 002 , 或_xxx 等
2 ~+ }2 E$ }2 W3 R7 M+ w唔通有人叫 Monica, 之後所有人也不可用此名作為名稱或E-Mail
3 a; y. x& Q- w" ]何嘗不是很多人同名* D6 j2 ]6 Q: M. ?4 q
特首叫曾蔭權 , 唔通叫人改名, 唔可以叫做曾蔭權 ,
7 K: {  A+ k& R( r! |8 i因為名字類似 , 容易引起誤導(misleading)
* |* Z0 b( g; v: `/ t$ R5 i3 D+ O# t& q  p* ?- c0 H
有罪 - 罪犯何條 , 要通告天下 , 否則會變成一言堂 ,
+ `7 @5 R, H/ ~8 i        這跟極權統治有何分別 ???3 P: a; S1 x6 W0 Q2 W  b# W
        這跟23條有何分別

同名要看情況啊,
# o$ g8 }7 N) ?: n像Monica是很通俗的名字,很多人會用,
3 k2 B: J# J1 s* y但是樓主的名子,一看就知道它的意思(組合而來),就算喜歡這個意思,也可以改一些並用不同的組合方式,而且id本來就是先註冊的人有權利,也許此人也是如此構思id的組合方式,但後到本來就該尊重前者,不可混淆,這在商標官司也常見到,
" t8 _  b* o6 G* J$ M( M例如我的id(ameifule),前面的amei大家一看就知道,應該也很多人使用,但是後面的fule就只有我知道它的意思,別人可能會用****amei或amei****,但是如果ameifule****,我也會和樓主有一樣的想法,
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

但是樓主的名子,一看就知道它的意思(組合而來),就算喜歡這個意思,也可以改一些並用不同的組合方式,而且id本來就是先註冊的人有權利,也許此人也是如此構思id的組合方式,但後到本來就該尊重前者,不可混淆,這在商標官司也常見到8 m3 n# g, p- q' e7 ?8 I. y

; e# N2 O& j- k- h現在香港id 製度下, 所有人也可同名同姓 , 姓是由父或母傳下 , 0 U7 t' V/ Y! R0 w$ z" a9 u$ y
名是由父或母改的 , 只是身份証上加上(xx)作記錄與其他人不同
' c% J7 @' k* e5 E; N, x這是不關尊重前者或其他人,
* O3 K2 X; \# x3 X5 Y: \
9 V" Q, H: k0 L, H4 a* O唔通特首叫曾蔭權 , 唔通叫人改名, 唔可以叫做曾蔭+ G) e% I$ Y8 O2 Y% x
難道可說叫曾蔭權就是先註冊的人獨有權利
+ h& j- }0 l/ T7 D% ~邊個名先  , 邊個名後 , 唔重要7 j0 W# x3 d% z3 F3 n- v( x* t
因為先後不是問題
9 H7 \9 ^) ]) O4 k1 z2 d: r7 I8 T1 U) G