嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

跨性別獨立短片徵求演員

跨性別獨立短片徵求演員

各位,
- j+ R. j3 ~3 \& B$ b1 S0 }8 ^, _. r% S8 |7 p0 J% }; M
你們好! 我是一個獨立短片製作人, 現正籌劃拍攝一段有關跨性別的獨立短片。
. m, q5 a/ G' {. h2 y: |% |) N務求令短片逹到反映真實這原則,我希望可以找 Trans/CD 來當演員,以呈現出主角
! Z3 p6 I8 v8 f0 ?; f8 o5 n' [最真切深刻的情感。因此,希望各位可幫忙參予演出,令這個作品更具實感、更具9 k. _& l# Y  D+ R$ ?% P' A
感染人的力量。我盡量不希望找演員來演這個角色,因為我衷心相信,沒有人比你們: Q$ w: x* E; q/ b  C
自己更有資格為妳們代言、發聲。: X, e) a8 ]" A0 S) L

0 n" f: Y" i; [, i以下為本片一些初步資料:
9 m" u5 [! p9 a% P) b類型: 愛情' B1 P; }: o( b. ]" F
主旨: 真愛足以越過任何界限,包括男女的分界
, J+ l8 a) o* n% D片長: 20 - 30 分鐘( S' Y2 F4 r+ i* H3 I8 @
角色: 1 X 跨性別女子 (MTF, ops/pre-ops, non-ops, CD 也可以) 8 r( M$ g% m5 ~: Y/ u
拍攝日期: 11 月底至 12 月, b: s0 M9 |' y

) E5 K! E2 M# q  Z如有興趣 casting / 想查詢更多,請 PM 我, 感激不盡。
5 q+ o6 {0 h, y1 k( E- E. O
9 x7 q+ x5 H7 ^) E[ 本帖最後由 Ruka 於 2010-9-30 18:13 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!
5 o# w1 f6 X+ k7 ^( r, [1 r* K我平時已經係用女仔嘅身份生活!
, K. U6 ^7 b3 Y2 _6 q& ?1 m難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!
5 q8 k& o; Y& |" E唔知符唔符合你嘅要求呢?

小心點好,

如果唔係環境問題我都想試,我既人生太複雜,2方面既愛情都有,矛盾都唔少,亦有自己既問題,希望樓主成功制作
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 4# ahbee9603 的帖子

完全理解。無論如何謝謝妳的回覆。希望妳活出美滿人生。如有機會,希望可以和你傾吓偈,深化吓我嘅劇本。

好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,  h0 v7 E. v2 \9 O% ^8 O
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ ) R( i# ?& |! H  ]& J( t+ f
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。, H" ~5 ?+ Z+ {
或許我地可以見面/ msn 聊聊。" U& o1 z# k, \& c4 |7 z1 d
% w+ L1 b& d% s/ a0 j. `5 i
再次謝謝!
5 i4 `, t4 R% Y$ p1 @' j
引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-1 00:35 發表   3 `1 t9 e0 y( Q9 }
我係一個想做女仔嘅男仔, 姐係有性別認同障礙!
0 @8 }) `! h' A$ V" v6 a& a, v我平時已經係用女仔嘅身份生活!& M3 o2 s1 [9 L, e, F2 G+ T& Q7 x
難得有人用呢個題材黎拍片, 我好想出一分力!; N- a5 V3 G+ l& y# o' K# r; d
唔知符唔符合你嘅要求呢?

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-1 13:56 發表   6 O4 x; Q  K; E; [* x* y# J
好感激妳嘅信任!基本上妳符合我故事的主角,細節要再要了解一下,' ?- v" r0 v6 @7 S! k2 Z- z$ F
看看妳對這個角色是否有情感上的認同及演得“舒服“ % V/ P, M: l1 V; L& V. n3 A* T
我的劇本仍在修改第二版,我會將故事嘅簡介同聯絡方法 PM 給妳。7 V! Y6 H. }- T7 f) O
或許我地可以 ...
" R$ ]9 U, t6 f; T. j+ f

6 V  W+ t& {* |" vok! 如果有消息你再pm我啦!

我可以幫忙呀
' }% L+ `( }9 {
( _0 x9 ~3 Q1 _6 V2 N9 D你幾時拍?

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-3 23:36 發表   
' ?3 q; O5 y* {! G6 x, W我可以幫忙呀& ~" {& Y* [2 x1 M( V7 }! j$ l

8 i' }+ m/ \0 k( G. z6 g你幾時拍?
9 h; w$ L; Z) x. w4 o# O3 [
6 `  o' S5 Z! j' S! f- K/ r
你係cd定gid?

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-4 23:51 發表   
' L7 q6 D; W, v+ M4 y
! X: W3 }3 l# D3 g
/ r. c& i4 {! M你係cd定gid?
( U* I7 q: _. f- P, l2 C* q
& p% o  x: D! \
# C- c7 z5 `/ {) `, V7 s
CD3 v, [. O9 o$ S' N: n

$ P; h7 [2 z5 f3 P! P4 L我唔係gid

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   ; F. H3 l$ N3 ]6 k& ~1 E

. f9 E: g, d" v  r) ]; s: a: a0 U7 H/ ]1 w4 P; `9 S
  x0 B+ ^9 b$ v- z) i
CD2 Y2 A% M, z3 T7 V

$ q" c4 K( E* U* g4 \我唔係gid
# G, L- S( ]$ j7 Y+ @! s4 }, s% a1 c
咁你可能會好難代入主角嘅感情喎!

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-5 01:05 發表   
  o7 e1 r6 h% }: \! [, f% j, E2 L8 E
5 x0 _6 i7 ]* c" i. f. C( h4 i# v, F* o: A, |: O

3 x/ o8 ^5 J1 _$ ?CD
( g, H7 n$ z* S9 E$ n3 `# `4 s
& g. @, u! v% q我唔係gid
% J: z2 o1 Y/ O, J5 i4 h
4 q9 B2 m+ y7 V
謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。2 R+ _- u# T- [6 Q& K2 i
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。
' q1 u0 C" g9 w- {  e8 L1 ~但無論如何謝謝你。

引用:
原帖由 Ruka 於 2010-10-7 21:10 發表   
9 |* R& B' I  V: |4 l, J5 L( H% D4 h. f- ^" l
( \& L' Y  {: p
謝謝你回覆。我的角色會是GID, 所以其實是GID 會比較合適。寫 CD 的意思相對是指沒有 OPS/ HRT 。( x' S) X: ?: i* ^' h( L+ J
如果完全沒有做返女仔的心態,演出可能有點困難。. E7 E$ {$ {/ H- l
但無論如何謝謝你。
3 q/ w1 T6 G* P/ q  y3 J; H
: p- t' m8 @/ O  e) D7 Z& {cd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!

拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/

引用:
原帖由 zaki 於 2010-10-10 00:42 發表   / _. P8 z9 O+ t! a
拍短片玩好耶喔~拍拍拍~:)/
+ e4 o; K: R' H, d& i
. i1 p6 j3 F9 b1 `5 z我諗你應該比我更適合!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-10 00:02 發表   
2 t, _$ B' j& Q, r3 P  t2 j% w& q: ]! |) ]  L* @0 J+ y9 }' W6 r7 d

8 _: D, ]. y5 _- h) I$ [cd唔係唔得, 但係可能會好難代入女仔嘅感覺!
# i" p, w6 S" u9 J
" V1 x; {3 o) i
3 J1 w* P) _. }; u' w3 A
可能啦4 ?1 U. v. X+ O6 S+ s* p8 n. a

% F4 p: @9 j  W% O可以的話,我想睇睇劇本先4 k4 n$ s5 |# d+ ]

) Y7 h( y8 c! k. t. ?" x因為我己係讀電影
6 P- n# a% C4 y& m  |- n3 B/ r/ P
1 t! ^. T9 q& k# J我有演技的導師$ t/ P# k0 D7 l- K" H- U
; S$ Q5 `  [7 @, ]5 x  n! g2 B
佢同我約左下個禮拜見面7 M& h4 r- k1 \5 p3 N& U8 @- `1 B
, K" Q: g4 G2 P/ N
如果有劇本可以研究就最好# K$ C$ e. c! i( r3 Q

6 K" R! }( y7 E  z; I* V4 @冇的話7 Z( Q7 \# ~. E1 f2 v

5 c. d' h  O' L+ w  k( R給我故事大網都可以

引用:
原帖由 vivalive01 於 2010-10-13 07:37 發表   ( |' `8 v+ @9 u' j/ ~

/ u. |1 T% [2 C7 G
3 B) v/ g8 A$ \, O' l8 K# Q/ W
可能啦
1 s0 A" c' q, r& m5 H( t4 e
# }& E4 T, a8 ]可以的話,我想睇睇劇本先
. y# V/ w4 o6 [( P, J5 i$ v  r' X8 T
因為我己係讀電影) u( j1 \( E4 X, q
6 _) o9 G' o1 p7 w7 W
我有演技的導師2 \) F0 \* O8 [$ q$ r

- e0 ]+ b6 H/ R3 v* s佢同我約左下個禮拜見面
/ s& j8 c( N$ Y* b
5 \$ d" k# c# V如果有劇本可以研究就最好
) q% i1 _3 u6 p: \- M$ @! _' k/ @& V6 X; O
冇的話
% C; F& K+ c2 F. R8 v  c5 `) m  b0 D. {; ^" D, |
給我故事大網都可以
, C0 M4 \( Q' @5 r
9 a* H0 |2 L6 `) B0 _你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-10-14 02:12 發表   4 a4 ~5 f. v- e! f. }: G5 s: R
1 F6 Y; N( q- N( l1 W
0 Q8 x6 p' O$ j7 s" r- B2 t
你pm樓主啦! 你問佢可唔可以比份劇本你睇啦!
5 a) g" g. A% W
* i8 j4 V0 c6 e7 [; Z4 h  b# u# r: p

9 D4 |" i4 t1 {0 c7 P好呀~我去問下佢

回復 18# vivalive01 的帖子

謝謝妳回覆。我劇本的第二稿尚在修改,而且要看投資的老闆意見怎樣才能算定稿。稍後可以 send 給妳看。

由於本人十月尾到十一月中要離港工作,有關 casting 的事宜要到十一月中才可繼續。謝謝各位姐妹耐心等待!9 T+ z: H6 D* z7 t! i8 u& k( `
0 p& O8 L7 |/ v0 E$ {4 d' v* o% ^