嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有 % |* D' i- w( r+ q' s$ ?
衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,<

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 butterflies 於 2011-4-10 23:26 發表   , b2 Z: Q; X5 Z# f4 H) L
哈哈...嚟左呢度咁耐, 終於有人同我有一樣困難
% X( V7 A; I' K' r9 l% \: v  o( a$ h" }! D- i4 p# _
蝴蝶姐姐~你多高阿? @@

引用:
原帖由 怯~~ 於 2011-4-11 09:28 發表   - q, Q, q) Y; L# M. G+ b
其實高唔會太難買衫掛..
5 u4 ]8 y/ d$ L6 H# ?# c真羨慕你可以咁幼條腰..9 G) h  u' m7 P7 ], X0 q' V

: J, F- p3 @/ {2 d8 S5 u  r反而想問一下邊樹有d 大碼短裙仔買...
$ m) I2 `2 t  x5 D- C% H! M因為我仲大你十幾吋 成...4... . @3 ~' x% A: @6 O+ n
成日覺得會無我碼
- ~7 N# x# H) U1 w
( c. V) n3 I* _- E1 m+ z' m8 X  u上身Free size的衣服通常都不太合穿~"~
7 Q6 f) R1 P- o* \- \要買有size的才穿得舒服......9 h+ {+ e! f( G% W% @5 @; L& X

; w7 p) ^3 W: ~4 W- Q% t6 g大碼短裙我看過網拍的有很多~
: ^4 f5 v) }4 y你可以去看一下呢=)

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-11 14:58 發表   ! F7 n5 d) K5 Q, o
我仲高...183, 44碼鞋...
* q3 |8 T- J# |1 e3 v8 O' ^4 }' \7 l
你都去那買鞋的呢? @@

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-4-11 23:18 發表   
$ K6 C% A" b! J0 T* R2 T
" e( F' B* V5 s  f
3 f  l+ p$ Q: q$ w7 ^2 z係呀,高很難配女裝
5 e- P" Z+ ?, S6 j! A' C3 x
2 J* @8 R. Q; S! ~8 @0 ?. V
的確是...不過我只有52kg3 y( ?" {; v. h+ E9 w
free size的上衣有時也勉強穿得下...5 ^0 v" z3 Y1 q4 H7 j
不過穿得不怎舒服就是了~"~

引用:
原帖由 bbkululu 於 2011-4-12 01:31 發表   
1 B+ _1 P( o; ?3 e5 Z" m咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
' t7 F3 p8 j- [. Q: {! _衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,
1 |2 F6 |% h" p0 w) j, l

$ T" u; e( l# a/ Q4 {7 o+ y; G- `! D: c我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已

我 172, 比較橫, 腰 32, 去年興嘅到腳眼長裙都多數著到, 主要呢啲係背面一大塊橡筋, 打晒褶, 乜人都著到
6 p0 P; X; {7 f, W
9 @5 s  u- |. f! p5 j而OL suits 或者連身裙, 我可以著Viola 最大嘅 40碼, 半截裙就 38, Wanko就 38-40, 視乎款式.
% K3 N5 r/ p( c% N2 L- ]
0 }' s* ?. W. q. A0 @' A鞋我US Woman 39, 歐洲或者中國大陸 就 40-41, 算好容易買- i8 X! U* Y$ Q7 t# i& r2 i- \/ n
1 H. o! K/ H5 {/ r" ?# `
不過鞋真係要試, 例如近來買嘅 BCBGeneration 啲鞋就偏大, 標39其實接近 40 US Woman.: @3 M6 s6 K. N2 [. X8 V

+ v9 v" b4 |% E' a/ Z3 i- H' ]2 v[ 本帖最後由 iamonheel 於 2011-4-12 14:37 編輯 ]
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

那就買加大碼吧
; n! X0 @8 x" Z+ P還是買的到的

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><( c% @0 F$ J! |. S" z1 {3 S& Z

: x1 `: ~& n& }鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><
8 x/ R1 |  S* [1 i
, E/ K: L. Y4 h: k; J+ ^* @) L鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

玲玲都係183, 好彩膊頭唔算橫, 不過都試過好多時買衫變左露臍.....
5 k, k9 a7 Q  n0 S: M' U1 M( a0 b* j
6 _- b3 m- N1 G% ]2 f' c/ ?2 a  H. E有一排好想著長tee, 不過買左好多件, 最長o個件先勉強遮到patpat, 變左迷你版長tee.....(晒左好多$$$  )' s; s( u# `6 _' p* \

8 ~" r: I& Q& d- ~5 p買鞋之前見到靚就買, 結果9成都係唔啱size, 上網買size 就ok, 不過d 款真係太少.....

不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....

我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈

回復 33# sakuyi 的帖子

高妹party

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   . j! ^7 ], [6 `( i  T

$ B0 J9 _0 B+ x# E2 }4 Z$ X2 r
我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
0 {" g+ j/ Q9 V* ]# F- z( O
我遲D返工就冇問題喇">~<"

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:32 發表   * d: G8 o6 \! k# A$ P$ D# m

8 T% A0 _8 F0 w. d% P% q+ c
0 ]! T$ P) }( u" B4 v! K6 N- k) c我的衣服多數都在拍賣網買的...- |' l3 z: d/ ?" {
因為都不知道應該在那買...而感覺上亦比較便宜
# `6 W" b6 K7 s2 v- K4 e- k5 Z' ~, }! A3 J" g) o2 B. h0 ~+ p
上衣的話...肩闊至少要38cm才合適4 ?1 H" g8 L' r  a1 [: f
現在盡量找一些可以修肩的衣服來穿~
- @" @& N. P, `4 f5 O深身的衣服看上去沒那麼闊
1 z& Q2 ?& `1 d! P4 E( n' O
, d% \1 N& @' W& }不過夏天要來了...都不理 ...
. G7 f1 [6 B9 K' M& s) t我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...7 i% T6 b2 W6 s* s- W
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...

隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..: _3 q6 f  m# N$ \8 A/ \' j* s
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
( t5 D3 n; y2 F& ^/ c* l% |. r
7 V! h1 e$ X! Y2 \$ E* e! D+ F8 G
5 }2 S; n  N6 g% w我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
: B0 Z, f2 h+ }3 k! ^$ ?+ s* z5 S; K

: @& G: e: s( o; V& |  P我覺得你身材好正丫
, T: j$ f+ f6 i$ G" ^" }176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! 0 Q, d5 {' m5 S( H4 }! s
26腰差唔多啦,你有返咁高
3 A( [- a: Q/ p& S& s38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以4 J& H% H$ }: O' w2 I1 M) ^

3 U( y$ g: C* c+ S6 u你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
2 S  Y) A- q$ g0 b) v都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經放棄左網購好耐
9 d; H4 }1 U1 Jtaobao/yahoo都係,而家只係網購有牌子既衫

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   7 ?- b+ z+ V9 R# V5 V* b

9 h1 c9 z9 N# n9 N
  _9 k" o& Y: |, b7 W) I我覺得你身材好正丫 ( [6 L7 f4 ~* A" |* S
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
# m: x# f/ A1 |# `7 K1 b26腰差唔多啦,你有返咁高
3 A4 s# Y% @0 p38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
4 n  B' Q4 m/ c% E
! m6 B: }1 P# P% v: P! k6 F" W$ {你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
- ~6 t" ^  _- D7 V都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
& M+ K# R5 k  I
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...
4 u1 R9 c2 Q0 L" P& w3 K通常model或者外國女仔先有咁高
9 e0 X1 G3 E3 J1 O女仔一般都係15x至16x cm
; Y" Q7 @6 [$ c5 y8 N* Wfree size的衣服適合呢個高度的人著
7 p% Y( z6 h# R) \  J同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...) s) i7 z, u0 q4 Q/ e6 U! o2 `
6 N2 b7 _! L4 F+ s" S2 z) E

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-4-14 12:57 發表   
/ U# H( r2 z+ L' h* U, D3 s2 x不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....
7 J* \! [6 F5 |! p2 D* }1 ?6 _# l, g% M
現在27腰了... ) Q' c  r5 v. a
希望可以減回來吧><"