嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-14 15:29 發表   ; G7 V' k) H* G( G8 q
我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈
' y7 R5 x9 i0 h( {" e- k6 ?' a
6 P/ \& k1 l% OGood idea^^
! ?3 {  e( ]2 n0 k8 P& y我一定會去

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:35 發表   
3 c( M8 _0 A, Z$ H  e
; j& p( X& B2 [, {我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢.../ k2 X% k0 b' b2 u
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...
. a# H: Y! \' p# Q$ }1 Z! Z2 L' Q( j! t/ b% b, A/ D% t4 f( G1 y
我覺得膊頭橫不太適合穿蝙蝠袖...
( _' \0 T# F' p. A4 q' N9 }因為視覺上看起來看起來會更橫(囧
) i! u5 U" s+ ~$ o' S$ I" y多穿一點V領 大U領的衣服比較好~~~

其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-15 22:39 發表   0 x- R+ y% p4 F! }3 `+ i0 n, u) a. O
隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..4 {. C" z: j8 i0 R# C3 J7 l
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...
6 S5 V! C+ g9 G" M+ Y! L" J

( |0 L6 }) `' e, e3 `0 Q不能同意更多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
: L9 y0 F8 J. P1 B9 b
6 F3 P6 A9 `3 E
9 c: M2 I& d: j" P" W我覺得你身材好正丫
, q) N5 r7 f( X) ?. p/ T4 \7 V0 \  R176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
( y2 }' [$ c# o% h26腰差唔多啦,你有返咁高
9 Q- N5 w" F& v. y38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以" ~) g6 Z9 C9 R0 ^; ]
5 r5 h# {6 q4 G4 h9 J
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫* j! V! R3 g) s
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
9 g0 e  M, ^. i8 K+ o

2 p6 ]! L6 M4 h; p: M5 K過獎了...
. g- A/ J$ N( {. k( ~8 G: p  x9 x高過170的女生在HK絕對很少見 - E! v. ]. a% Y. u
腰圍方面...我想減到25吋就剛剛好了0 V; f1 A* d* D$ Y) D. m
膊頭橫才是我的致命傷 ' D7 f/ \  I# X
因為沒有方法可以令膊頭變窄的 Orz( Z  ?+ j! z  @' r: Q; k
唯有從衣服的配搭方面下點工夫~"~/ z3 u; ^: z  P

3 ?9 ^$ v9 W) x) U# I; _: U" L不過有些衣服的F size我還是穿得下..." L" `5 X& m5 d: J( [2 L# F/ l0 o* g( P
只是看起來很像衣架子而已(囧

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 01:38 發表   ' B2 x  W9 d! w% _, M* @
9 b( Q  H9 R% v  k7 K
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...: U) E. K5 \0 Y% o, b9 N' S& G
通常model或者外國女仔先有咁高9 y9 A6 j& Y# H& P8 n5 F
女仔一般都係15x至16x cm+ F8 a/ g1 M. N2 r
free size的衣服適合呢個高度的人著5 x& y8 c! B7 H
同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
% P/ ?% y& M& V6 z

) d) k' m9 R- M. o) h+ Z對呀...我走在街上看到大部分人都比自己矮小
0 Y, N' K4 p# C' e- O; }感覺自己好像變了巨人似的

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-16 21:51 發表   , Q- u. Q7 o. m
其實戴一個合適的假髮可唔可以令膊頭望落去窄少少呢?
0 C9 f2 _& i% S3 b- N+ t: C, X

. \4 d+ \* R) t1 L應該都有一點幫助的.../ v* a! Y* n5 }" C
所以目前在留長髮中~

我...180, 43~44碼鞋.

以我個人經驗, 難買到合身衣服可能是因為在網上買衣服的問題, 我曾經在網上買過二手的女裝, 有牌子, 不是現是一般網店賣的那些, 呎吋是沒那麼小的, 38碼(大約係細碼)的穿上雖然可能短了一點, 但不至窄, 我想以我身型, 40碼甚至42碼會好一點,
2 B6 [6 L5 _/ R+ T! D/ S  m通常網拍(不論淘寶還是雅虎, 其實大部份還是內地貨)買到的那些都是所謂既free size, 很多時呎吋實在是太小了, 正如樓上有位姊妹講, 簡直就像是童裝, 如果穿不下就要跳到那些所謂肥人碼, 但那些衫碼...也好不了多少, 可以有超過100的腰圍卻只有38肩,   我很瘦也要40肩...        總之要就無左中間個D既呎吋
) g" G  n( G( s+ {! t" c+ y不過要到街上買衫, 勇氣同預算都需要, 前者唔講, 後者嘛, 在網上買的通常很便宜, 而且可以隨時隨地在網上慢慢揀. Z: w; X5 f$ B

+ [* Y4 l/ [- P& o  u. q/ B我的身型嘛...     身高178, 腰大約是28/29, 不過27的褲/裙也可以穿得下, 倒是鞋, 很惱人: 45碼 , x. M/ n0 @' K4 N
) @8 ^# `+ S3 `: A6 q# {
PS: 其實而家香港越嚟越多高既女仔, 170都好多時見到, 睇你係邊區搵啦

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:34 發表   7 G+ v+ Q9 Z% t3 [+ |; t

5 H3 g. e  f; N' H7 F% X. X2 D& A' f; b  D# Q. B9 G
我跟你交換高度吧~
$ s2 o6 q: ]& q1 j

" N$ v: ^* p1 [/ M) R- M. ^3 @: R. m$ h3 X
  你會後悔的~

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-17 13:48 發表   + z! d/ D/ k/ l2 N

6 ]# V# W+ d6 R
" h$ F" B0 O; L6 ]  B0 |1 u應該都有一點幫助的...
% n8 L6 [5 c5 Z$ s/ l0 j4 Q3 \3 y所以目前在留長髮中~
# I; {( V4 I7 m  U" W唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?6 J0 i: O' i4 E4 J
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?

引用:
原帖由 tteeaa 於 2011-4-19 01:52 發表   
, K' d/ z" P4 Z" P
8 \) _+ c3 P& W% B" [6 k唔知直髮定係曲髮的效果會比較好呢?3 ]& m, Z5 Z! V) J2 p9 I
係唔係頭髮遮到愈多膊頭就愈好?
0 \2 b) O& s/ p- p3 G* R; K
% n- v- z! x8 ?: c5 F0 e" P遮到太多膊頭會好似長掃把
( r, a+ }* U: u+ J& T% s3 C留長頭髮后前面兩邊垂向中間,搭到A型衫、裙就可以中和膊頭寬所構成的正V身型,膊頭位用公主袖就遮到+ [# r( E) R6 q% i

) W- `, T9 D% K) J: C, a或披肩款都可以考慮,總之將你身上所有焦點移向前中偏下,就膊頭感覺無甘橫  r% b0 t2 ]) c# D2 q
5 k% J" h1 M2 F4 t7 ~) N/ g

. R6 V  h: n0 r! r3 H1 ]6 a[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-4-19 04:11 編輯 ]
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

好高丫

我買one piece內衣件野短而我身長,著5到.
+ l( `: o% L; {我183mm高

引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-4-19 01:18 發表   & b  @6 C: r$ }: k
) ?/ ~1 F8 H) T
4 i# M3 h7 v5 U5 L" {4 R+ i

( w1 b/ L% f7 E& v# u/ A: ~0 b9 d* l  你會後悔的~
0 x- G2 R& h# j' F& C
: p% i/ D! w% `! D  u
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點><

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-19 22:34 發表   - O' I5 l( P$ Z( U  k
5 y0 a3 K3 Z  Z( v- E0 W0 u8 p
- q8 z2 X5 f5 [# a$ i8 ?
我寧願可以矮一點...長得高很容易成為焦點>
2 M, B# |" e! z4 ]& [

m5 V* l# r/ ~. J1 P我焦點落在你腰
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

向各位學習中~~~~~~~~~~~

我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.

引用:
原帖由 NikkiWong 於 2011-5-7 01:47 發表   
. t- `/ r) C3 o% J6 Y我都176cm高,但膊比你橫很多哩.成40cm.仲可埋44-45碼鞋..比你更難買女裝啦.你仲有26-28腰,超羨慕哩.
- g5 c3 }. p. G% c3 E6 p
5 F/ Q' F1 Y0 J5 ]
我應該跟你差不多吧@__@0 b$ E8 }- I  f3 H) |' }
只是38cm的我穿得下而已

還可有穿連身式的長裙嘛?不是嗎?