嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

如真心考慮緊TS(變性)の香港網友可inbox我嘗試提供幫助: ) (但不能假扮想TS!)

如真心考慮緊TS(變性)の香港網友可inbox我嘗試提供幫助: ) (但不能假扮想TS!)

我睇ing沙田威爾斯医院のGID(Gender Identity Disorder/性別認同障礙)科/ L$ Z: T# _) Y0 R* B

) l8 ^% h0 n2 ^( Q% c[ 本帖最後由 潼潼 於 2016-12-11 04:42 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~
welcome to my fb : )

fb.com/ChanTszTungTung

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
但不能假扮想TS <<樓主講呢d? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

cos if not 真のTS,我就無法幫助到

TS好友求一齊行這一條路

YES!!

my ma 堅不接受me SRS!!! my ba 就都唔賛成但話可包融
2 X4 Y: ^' \) A0 _4 D1 F# x& K5 B: n: e% ^
P.S. “SRS”即“Sex Reassignment Surgury/性別重置手術(俗称:変性手術)”2 i2 J% {  I* M- w- C

5 W) l7 n# n: g4 N& o0 b6 i. C[ 本帖最後由 潼潼 於 2016-12-15 20:17 編輯 ]

但TSの初心者未知如何途徑可睇到GID
6 X1 q8 j+ L* Z+ t1 R, m. d4 `% \1 O& B( e- \) J, a0 X+ T3 T% B
P.S. 連普通科医生都唔係個々都知
* F! @" _0 R+ p* d0 A8 h9 |1 M
/ j1 s- Y* N6 h. i. j& B[ 本帖最後由 潼潼 於 2016-12-11 21:34 編輯 ]

引用:
原帖由 adam5354 於 2016-12-11 21:18 發表   ' b* l0 m. V/ ]
任何人如果有需要都可去看GID並不是你決定人家!!!4 t% \. d$ p: M  k% E5 ^
最終決定的是當時人和醫生的專業判斷!再者要看GID不需要任何人幫助也能去看的!!!
. _0 U3 {! j, G. r% x) \
" L- {% R# [, O* X可以每次睇醫生幫手俾錢
: ^) j, Z2 c7 ^+ s/ s' Z6 C; T1 k9 `0 Y9 T# |5 l$ |

引用:
原帖由 Nanase 於 2016-12-12 01:01 發表   1 a0 }* X( L: d0 B' p" J

7 l7 ~( b' s5 W& _7 r/ W可以每次睇醫生幫手俾錢
# e( G9 _! y# H  _- I
6 ^) X7 t& V2 R3 |( L
/ N( J3 w5 U' ^& s6 H- q% O" D" h8 _
" p1 r3 {* L$ @: `+ U順手傷風咳都全包

引用:
原帖由 Joesphine 於 2016-12-12 01:30 發表   ( k, |4 Q+ V$ |' q* r+ }- W1 v9 ]
% S" n4 R3 I& f9 e, Y# B7 d

/ p: h; n" i9 W8 p+ h- u( C順手傷風咳都全包
  P  ?6 z6 A  b# U. B
# F' v" g) r4 _: W如果可以包埋專車接送就更好啦7 z* a3 m6 o. d7 l! F0 _- [
好多Sis去威爾斯都係山長水遠2 o0 P+ S6 S% ]. b
3樓部Lift又要行咁遠...& m. n/ V! w3 |1 X3 {
走就陣就變左水貨客...拎住成個紙皮箱咁走- Q& \4 u" N# f

& M; x& X! `, Y0 g/ d9 l( W" ^7 z0 M! o' `/ c3 u
! O& Q/ Y: o3 D' w6 [( E# y! }; s

抱歉冇此服務提供

咁多位TS Sis要加油╮(卅▽卅"")╭

but 依度可能冇乜TS?!, M0 Y( [4 k6 n. f: n# a6 k
$ j0 X0 K; }% O' P. D* w! |

一個真正想變性的人不會常常掛口唇邊我係TS我係TS!他們會改變自己以自己想做的性別融入社會不會自我標籤!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

另外,好似通常変完性の人都会淡出跨界転而融入大眾社会??

潼潼 咪on9啦,咁睇gid 黎把鬼,唔融入社會生活, 唔通係成日講比全世界人知,我係TS ,唔該專重我咁呀,咁個2 年"現實生活體驗" 做咩,就係要融入社會生活,做完變性手術還要心理準備充足面對好多不同境況;你就on77 咁扮"女生生活體驗",你唔好睇gid,浪費社會資源。

依位唔似姊妹,cos 咁粗口成個男人咁!!
. Q7 [. B, S& Y3 B2 q# t% F, ]  T6 ~

其實如果真係GID,去普通睇E生都可以有轉介信拎到。你咁樣幫人,可能好多CD得比較多嘅姐妹唔知自己唔係GID會搵你幫忙,可能你地一齊去睇E生,會鼓勵左雙方促成左錯誤。要知道有啲姐妹可能比較有經濟能力,佢未必會政府醫院做,去左泰國自己搞掂嘅話,就麻煩啦。

其實樓主都只係一個精神病患者: i  ~$ j+ W0 o& }$ L$ P- Q
除左治療既經驗分享同經濟支援
5 T* c  O/ n* k4 d你有咩專業資格可以幫到手?
( [6 A0 ?: M' }/ v$ c係唔係TS / GID , 呢D請交由專業人仕評估
4 x* g! ]' ~: z& r8 _) w你唔自己話係就係...話扮就扮到
- P) [. f# }- h- V5 W3 k9 H+ p- |別外樓上都講左...唔係人人都鐘意標籤自己的7 \5 _7 X3 @* f- }: |/ a
* z5 C  j' ~- K: o% T! v

TS要真正融進女性圈子中仍然是有困難的。