嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
% v: F( f2 I, ~$ q9 l* u- G: t  [! }6 |) o, p, }; p

1 r; G7 M! x$ p/ x0 c是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
8 t4 L  G4 O( ]) y, S7 p( f( @7 {' w你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
  A$ m( K, v; ]3 t
) V/ k) g% n& B! |: O/ `% l) P你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
0 u0 f; d* ^' G, f( U
* P, f7 v8 G! Z# E& W$ z! r4 o屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,) V: e4 d8 h* d, `! w; c3 p: b* J- s
朝早同臨收池時基本上可以無人。 6 V! @! I) m1 W
- H, {+ i( Y4 O' L5 N
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
2 g0 h1 h2 K$ ^6 q/ {, P話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   
3 }& s1 }2 n& {! q
+ R, u9 h- ?, h' ^9 B1 d
, q1 w( M. C1 N  @0 l5 J屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
6 l* \! Z" P) U: v* S' S3 |朝早同臨收池時基本上可以無人。 % a! l/ i, b( `

W( Q* h% v% K8 t2 \荃灣有個係街市上面,聽講好少人,5 Z1 c' |) R* ~/ m8 j9 h
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
* T% R: L+ Z; {$ c呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   1 {- F  [/ S7 x) D. [
2 s! V! v, i- U) c0 P
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
9 t. Y& n- W1 F( ]
. s; i5 G1 K/ M% Q# ~3 N
是啦,會穿在裡面先,
0 V. r0 s- A  s) ^  |) t+ l換衫時除衫就可以啦,' d7 K1 b; D0 a9 E
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   
1 {) Y" X1 ]% x) W; T. ?" c
' a1 K: }+ o7 `8 O. z  r5 _
; s3 f( q: b6 m" L( p* i; n1 ?' Q7 w5 q# ?是啦,會穿在裡面先,$ t8 _- T# b& v, ]6 {% ~2 `
換衫時除衫就可以啦,
, _/ v9 U0 W( b雖然更衣室也是沒人
0 v0 ~  k, M3 i係換衫/沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   ! B6 h1 V- n/ L9 H2 s# u$ _

- }$ O  c0 {8 p; h5 i: @  l係換衫/沖涼格入面換?
( t% f1 x! _5 u1 [% f4 D7 g' @3 m* U, O/ V: o
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
. ?9 ?  r: F) K- [; l* ^! w去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   ( l1 z, ]' s" E( x

0 |! }5 k! s4 ]+ J
' |/ R0 |3 l% \" [6 @6 k5 `事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。6 C& }4 Y4 O) B: r4 L/ t& A
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
% ^. ~! x" ]6 dspcs有游水堂
6 ^6 k0 D7 X: I) ^9 k2 c2 M- E著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   
& i$ q' t1 W# K1 K; ~- {% p& m+ t7 Y* p. p9 w2 K7 c- P0 u& K
spcs有游水堂
3 G1 \9 y4 R4 e著咩款泳衣比較難比人發現?
  w  \7 e# K1 N/ D  Q0 X. b" J! l( X) z$ V- [
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,% l1 s6 C& v4 l" [; w
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。9 _* O+ y" P8 Y! _2 V
7 v: o, @) ^" E; d7 i" A
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   3 Y8 j( w7 x# K9 w8 l/ l

Y' ~1 g  ~- G6 I' ]0 ^' j2 s) D% T3 e$ P$ y
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
& \. y# r9 T$ P4 ^% R平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
# y5 n# S4 _# [% |- {0 V# B! r
5 w* U3 k6 }1 j2 Z" ^不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
/ e4 F8 b- ?9 y只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服" ~( K3 {/ t8 X0 K0 C9 x

6 u9 a! P  n* p/ U6 _. y[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:20 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   7 [' y) ^5 ?- ^: Q* i. q
' j. w$ [, y6 p# f' v# l
只係因為香港淨係買比賽
0 ]4 p$ v: {# i, k! b+ L: S5 E$ q+ B; ~) E
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。
* c) K3 N( T9 y$ e! j真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
5 P! [% ^: j( D; ?8 B  t* n% G) ?& q
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
, G) W6 s8 |, j/ _) w* ~
: Q% p" ]! O( P# x8 h. N3 @/ M
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
) i! Y% C2 \' h8 H. T) t; ^6 G4 I1 _# F( s6 }

9 Y% ]1 u: G1 h8 s3 _這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
0 H! \& _. D# s同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別' E9 o% T! _0 [" o1 L
比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)  F( ~: n) k5 B4 q3 n1 Z$ z
訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
$ F) T/ b) X! h, C' r& u6 U# U7 E, C9 [% I) i/ A! n+ A8 ~! y7 |) D1 V7 |

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   
+ a1 K; ^; `2 Q, L  K7 _; q* E5 \% b' ^1 f( Y1 x4 t
同比賽款大同小異,只不過係物料上
4 R+ M4 I! V4 u" ]0 R. K8 m: m

1 r$ [: a9 z; V' Y& Y$ y, M想看看啊,算時兒童款式嗎?+ g+ O1 D" B7 }, s% z
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   9 q2 G( d  B: m1 |
5 I" Q" K) R9 l6 A3 [9 U

' f: f5 ?2 s& x7 ^, R$ ~想看看啊,算時兒童款式嗎?; g# F% t4 I) Q1 O
如果是3000円以內真的不貴吧。
; q' t5 V/ R/ b( P" h# d8 d是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   
8 c, H( p9 K' D3 @7 K( x" ^# A7 C' c' M9 Z2 L+ Q1 Q8 W
是成人款,不過是舊款所以有特價
+ A, g' n( l, i  P1 W4 [! i1 c

2 l% A' ~8 b/ b% ]3 M) O1 v! T新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   1 a. a$ H$ U5 \6 [
  h# |& u% I7 F' r+ I9 e

. M9 v5 I# z+ g  P6 ]5 x新舊款不重要啦。
) d9 L- E2 Y( |' x8 r' l
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   % Z! p& G+ y, v' D, j5 N

$ C6 u: h. n4 P& ]' I0 s3 w4 d  j, q但同一style的新款貴百幾蚊。。
* ?+ G2 P; ^* q+ v. I) ?8 j

3 O( a7 h& m2 R那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   1 X+ k! L- P2 ]+ Y1 U! Z

* d' x2 z9 K% f' g' P: U" h. z* j: {' u& Y# S0 |
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
. a. U- D+ P5 w* g& i
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   # \) C/ _* y+ Y; s

5 i' Y2 a1 k4 C我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
3 N& B' P) T& R8 m3 U

! X7 M$ v7 t) w  K7 e竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?3 ]2 {- v4 N/ M: Y8 b+ t( l" W
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
( c; p0 s9 W/ d1 _1 _$ [. ?  z2 i* c, p

) v0 \9 e, p3 Z! ?! i. g9 j& ~2 m  h# P9 q竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
/ `8 f7 ]1 A; ]雖然應該沒機會去就是了啦。
% f* P3 d; i9 q7 M8 f  Lhttps://maps.app.goo.gl/4n2yH
, h1 P& L4 u3 ^  s; T" TSports Juen Ameyoko Kan
, q, z& k3 _7 m" a" O: @5 ^& i3 h4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本