嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買内衣褲一問

買内衣褲一問

姊妹除左上網買bra同底褲,會唔會以男性身份去街邊買?如女人街或廟街
覺得好的就按一下感謝吧~~
soyi

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-4 00:27 發表   
) Q  ^+ D2 a4 ~0 `7 g  {" h! j姊妹除左上網買bra同底褲,會唔會以男性身份去街邊買?如女人街或廟街
/ A  Z# `0 H: _9 W  `& u% g% I  V% i) t6 x* h- Z* O- n
花園街試過,百貨公司試過,街市試過,細商場嘅內衣店試過

D人見一個男人買,應該都唔會諗係買黎自己著,而係買比女友或老婆
soyi

買野,關鍵是比錢。' i! I5 u' j0 ?5 P
誰人著的,就是買野以外的問題。

尋日先係女人街買左對NUDE BRA~
晴晴是一個Part-time女生,游走於兩性之間去看性別世界。期望自己可以成為向日葵,永遠散發正能量。

男装去買?
soyi

我次次買bra,買絲襪都係男裝去專門店買

回復 7# Yoshihk 的帖子

仲要係專門店,我就唔敢了,d sales會唔會問你想要咩款,咩size?
soyi

回復 5# fanbellayuki 的帖子

男装去買?
soyi

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-4 15:18 發表   
/ C) S$ Z! @- ~' @仲要係專門店,我就唔敢了,d sales會唔會問你想要咩款,咩size?
( U: g0 m( z" D" p1 }當然會問,呢啲係大公司標準對答。你答話 “[佢]穿著xx size,身型肥瘦同我差不多,平時喜歡xx 類型內衣”就得,有啲野心照就算,無必要直接講埋出黎話係自用。
( O. A. J4 b5 s( n# N' e另外呢,拜託拜託,唔好揀人多旺場時間走入去,做你一單生意而嚇走現場幾個女顧客的話,我係sales我都唔會俾好面色你睇啦,仲有呢,試身請俾錢後行去商場洗手間,大公司唔洗問都知係一定唔會俾男客單獨進入試身室,問埋啲唔得通氣的問題就盞令人地難做。

回復 10# mac02 的帖子

我唔識分bra ge size,咩cup果D,你係點答?
soyi

男裝、女裝購物冇難度
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-4 15:18 發表   
! M, f& b7 L- P8 d9 I  E4 J4 S- {仲要係專門店,我就唔敢了,d sales會唔會問你想要咩款,咩size?
0 q1 N2 j: i. `  r: ^8 J; x7 U7 T* b; O- j- W
其實正常買野遮,當然知道自己買咩,要咩size.同埋都會揀非繁忙時段去,自己,店員同其他顧客都舒服d,又唔太影響到人地.' ?$ D! z; o7 U" e5 _
好多年前同一間專門店sales熟左傾開,其實好多男性去買的.( ^% R% L* r9 E* D( X' p
Size就自己研究自己量,宜家網上咁多資料,老實講,bra size,就算同牌子同size都因為cutting唔同有分別的,但一定會戴到,只係係咪完全fit.開頭通常try and error. 所以之後只買死一隻牌子多.絲襪就唔同牌子既size都有機會唔同,所以我都係買死幾隻牌子.
  ]9 Z: p' v+ t" @/ y+ f! t7 V# V) U" [# D2 l

正正,經經,買,看" R1 t3 ~% {! |$ n# Y( S
7 [/ k9 D6 S& |# O! d3 Q/ O
冇難度
2 {% C  i7 s- \# Z* f" D) v6 V- F# Z; v# F! o. |
(o^^o)
享受 一分一秒的 CD

我多數去d細內衣店買胸圍同底褲,外面著tee同貼身褲,內裡胸圍,女裝底褲,絲襪同M巾,加一個背包。d女sales知係我用但都冇歧視我,對我同其他女人一樣招待。

引用:
原帖由 soyi 於 2021-9-4 16:50 發表   
# @+ n4 s$ d6 z8 u: y我唔識分bra ge size,咩cup果D,你係點答?
$ S, J% r% e' m) D! ncup 係前面個杯有幾大,A or B cup軟杯冬天著件褸就唔太現眼,而數字就係下面打橫扣至扣的長度,即係你用軟尺自己响心口前胸至後背圍一圈就知,台灣牌子多數要再加多5cm,有啲大陸品牌就直接睇軟尺量身量出黎個數字就夠,網上亦有量度尺碼的圖例說明可以參考。4 a# y" m6 w( ?0 O
其實都唔洗太擔心,你買果時佢實同你講 “無洗過無剪牌無污漬,可以3天內憑單更換一次”,即係假如試穿36果時箍得太緊,拎返去換同款38應該差不多。

回復 16# mac02 的帖子

原來係咁,thanks
soyi

回復 15# Yukafu 的帖子

好好喎,我就唔敢了
soyi

回復 13# Yoshihk 的帖子

希望有日都好似你咁,已經習慣,可以好自然,唔怕啦
soyi

回復 12# zz67098 的帖子

你咁似女仔又咁自信,緊係啦
soyi