即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
. K* Z3 u% _/ A! p& t: t我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
6 J! U/ F( h0 H6 g! \
0 p  u2 W& I4 C/ e% q
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!3 d. g1 ?) }1 J/ i( F0 Z6 f
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   0 R9 a2 r7 b: a' z7 G
9 `3 O9 X, w0 H2 k9 V4 E
/ _, q( k6 `' {. x7 v$ t  ?5 z( d, J
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!$ v+ K5 M, O" c& |% B8 o" r
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
9 \) }( g& s2 W4 u7 ?8 v! H2:為發問而發問,機會一半半
2 J& ]5 M4 M* U7 v; t9 [3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
, m+ u- B: d1 v7 {8 }1:認真唔識,但機會極細
, ^1 t- |$ v" p5 q& C  a2:為發問而發問,機會一半半. j5 U7 V9 U1 D% M
3:只為呃分,機會較細
# w) r) y( [+ ?- x+ {4 @2 ]
8 c& t& s8 y/ o0 M& D2 {$ \
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, $ I2 @" g( z! n: b: n6 o& v
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
2 g7 ?3 ?1 [5 S# P: e雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
8 J4 [3 A. r+ l% v2 d! p其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
0 }+ q3 p* T8 W, ~- ]' Q只要用心回帖/發帖就ok啦~~' j4 E5 k2 p/ X

4 @' w, C. i4 ^7 q+ }P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,4 A; D, o1 M9 v
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   6 |' Q2 x6 J$ i# l; e# A

) m7 O- Z0 l6 x# k- }& z" Z
0 n5 R8 C5 J& K1 Bo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
% m" _. t( g3 Q# T# U  Z由細到大好多o野我都係靠自己解決,
9 j; O! C. f( c: G$ S* B1 ]8 j雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
: [0 S5 W8 R8 ^: D$ J4 t3 z其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
8 j' |0 {& ?4 q* F# r* I3 c只要用心回帖 ...
有某d舊會員& L- x: g$ M$ q4 h
就算未達標
8 @9 X" U  T" {% q1 w; {都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
" K% Z# [- c: K/ i我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
6 D7 W/ h+ E, k2 R9 C
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
' a" Y! a0 f& N  h  X有某d舊會員) X2 s1 E& i5 A' i. J/ Z
就算未達標" ~* A. H! [# a- X
都唔使過期
# F1 h% `( ~1 n4 o8 [- q( X% v) S4 k/ q/ g. b' c
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
+ ^8 @% ~. y8 m) i* v+ w4 m2 {. ]. n2 x

6 {/ J( y+ g% y# ~但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
0 L+ F& Z. |5 f0 z; _4 G4 [依個要問 大佬闆 先知啦
0 w9 ]: J, h# @& |6 |+ \3 f
$ U' z, f2 o2 h大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
. m2 A' j1 g" [& l; ^7 q
  ~) }% W& S5 s# m  D' @) G( l1 j, m壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
: b8 k# s+ l3 p8 l" c' d
2 K' w( m! d, Q5 t" }$ S
3 q. |+ t9 i2 Q- k大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
8 X8 l) h: Q4 f
; `6 J2 v/ L- h4 U6 d) C壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
# L! f; B/ L7 i) n% v- O  }* H

& @& ?3 I4 g2 D- u8 e不便透露
+ J( p" S! Z8 p* c% z  {& w* u總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分+ L' Z* c/ ?5 s
或者 n 年都唔上黎一次
8 `7 ~+ ~5 c% J" N" J個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   ) X) X  A0 C# D# O) x

. g- x5 P: w8 g* N5 ], j0 N; s+ G' F* w; M
不便透露: j+ ^8 `" x2 B
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分/ T4 i/ N8 e+ G7 M1 J& o+ L8 k3 ^
或者 n 年都唔上黎一次- o) M9 x& u. O% c6 x# c
個 acc 就有機會突然之間冇左
# Y+ B$ W; v5 |/ N( \
% [' s* D5 l- E7 z! x
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 0 g* s* ?1 O' q% l: i
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
( k; Z( g4 L7 r# R  X' d- U+ G$ Y9 K/ l2 L

! f2 r- w2 W6 u* ]& ]/ ~9 h咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
6 B) [! X* ^. ]* a: b* e好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
  y4 Q- D+ m) H3 F

; B6 E0 N& I& A. h$ w5 \0 l* H+ ~! e1 e8 z9 c
咁都係論壇之福呀
0 M$ U0 r0 u7 c2 C! B唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, / i8 t  I1 i/ a8 x
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
$ s# {% M0 o: z9 O+ o1 f( Z6 N
7 i: L- l% ^  G- T) C: x8 j
/ ]* S- Y/ a/ Z8 h; S0 b1 |
6 n+ ~: a6 O% ?咁都係論壇之福呀  U: q! m3 a6 h
唔係咪損失左你呢個校服達人
. s9 K7 h) B3 M2 p; m7 J+ V1 k- r
3 U) X, b* _7 d/ q% Y我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
: q1 p4 M- H6 d我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~2 e- l1 `3 M/ c6 L; @+ F5 p
2 e9 Q6 o7 ?/ D3 Q9 B1 v$ s0 F
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   % L5 m& S9 z; m% s* m+ J
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 0 s5 h+ l' z, `# h+ ]( K
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
& ~. u2 t9 F1 L  k. C9 C  F

5 @) q* c: W! h; ]( p套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
4 @* R' x) I4 T( V
! ^( [: c, V" u+ H3 y$ h, `$ c2 l5 p! a! z
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
* ]+ p4 ^: K# T! b: e8 L: Y% S+ D$ B8 b% p
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
5 }7 j( @! w- V2 N2 T  \9 s9 O, b

' J: n1 f; L( {- H' R. i冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
7 S! O9 y" q+ n2 u' P

' D3 q& x# w0 F7 M死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!2 B2 V! a( ?3 k3 C& n! z# P

' a4 s( y2 p) x8 q* Z( p但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 9 n, G3 ^4 ?) C/ u0 K
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
% i( c+ y; b0 i6 I# i4 @+ ~# z; p8 C) c1 M/ S  \

0 ?& i5 T# ~3 j/ }冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
, I; ~* F& _8 {5 }* A6 n恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   ; K" y- ]2 Q: M

7 q8 C' u, v$ c# i0 m恭喜成為真正既CD
, D4 C3 j" J: q7 e5 W
6 p; e% ?* m3 J' U8 S/ ^
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~