嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
2 D/ `" ]4 B$ X0 Z. b+ Z首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑+ o% a. S4 B/ R- U4 R: D: K' T% T! Q' K
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?+ D& A: J% p! V' v
" c0 l9 k# V' F! ?, R
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
5 Y  H' c+ J5 _& M' Q1 T, k1 R8 Z' N# V, G" k; a0 `$ S
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排2 y9 x1 B+ \8 ^. i
/ r9 T% `6 u" R/ G% b
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手+ N% p# p' n' D+ ^  Y, ~

: D& k4 s, v( c% T' ]不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚7 l  ^  r+ G7 |! r* d+ N, Y) a+ _5 a0 x4 C

, Y6 b% \9 @: s4 m( ^當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
) U4 `5 @. D5 C( n3 e' H) i9 g( l! [8 ?$ }& V
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
" z1 j/ b! I$ H心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
, L- w/ }$ ]1 _! {( S* |想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
, m. N3 [' W/ s7 O; S  e- A突然又無聲走人,妳要對我負責
" M% u: n5 _; g' {" t! }5 V3 H5 k祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗8 p$ I3 B1 D/ b! F9 O  {1 G
7 @+ r& H# P9 K  c: E* s3 r1 ]1 W
PS.上文提及erica女神不是我# G$ \8 R4 d8 f4 Z2 X2 _( v" R, @; R

, @9 R  R7 c! l; W2 ~9 ~[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
/ h1 T: k1 v$ F# d& P+ _1 Z2 c( w$ X$ @  Z) F! m( B0 ]
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
) {6 j" ]: S7 B% P0 H5 _  G  e8 v 心儀姐姐終於出返黎  ?. {' m' S* V
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
% M% g. U3 e3 w想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復   @+ |3 g7 r5 J7 t7 @
突然又無聲走人,妳要對我負責
4 S' |; l. c5 e, X祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
+ n( ~$ g& z2 F; }# p% P終於能正式在這跟erica對話2 s5 c& _5 i  d4 J8 Q
之前都一直私下交流
' E4 A# Z/ f% `$ m3 \Erica女神不是你是誰
9 k3 j5 s! T. Q, Z" c' h& ~. |7 w, v: V我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
- C4 T+ u" z1 a( R心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
6 \' b: I2 c9 \9 w. U/ X! q6 P- K- a8 ]8 x
加油呀!
4 m+ c  b8 E9 g' @
會有人記得好開心; T" x  ?" v5 P( k, g5 s0 h8 A7 _
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
$ A4 {/ Q# u3 L  `- u' ?* }  ?2 O* q自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
5 f. n4 ]6 B. C0 Z; \之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
4 }0 @& W. e( T2 Q2 k但都唔係我想要既淡妝6 y6 e, m, i4 [3 g1 q0 M
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   / g" d" I! R$ {1 m: i9 j: |7 D; S
我有興趣學下丫…
: f, @/ t5 \: k' p4 m自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
; l' h* h" t+ t# s/ e  ^. R  |2 h7 q之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
- n# W) H" X3 J/ r但都唔係我想要既淡妝
; D8 P: P+ I- `7 D# n# R$ V好困擾丫…
) x, l" j  ]2 x. E如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質# L7 l7 W: s( S& X  z
想知你想淡到咩程度0 ?) q7 e6 |2 @, ^' X
我本身都用超重粉底先勉強遮到$ u# U+ x- D  j5 z
你可以PM我留你TG; e' t" X7 Z1 @  w/ T' Q+ @0 `

1 \( `1 w& ?0 a7 C" o8 K[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉1 K/ C& F3 c7 Z; `

$ G' F) L& J- l7 j: W[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
# P2 H2 G, z! z7 [: ?5 K/ \我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
( u7 w7 w( [$ d6 z+ V& P2 F) q! m6 a% ]
你唔好攪我偶像個場好喎
  ?3 u' U0 d. V$ t8 I5 W$ n; o+ i% l7 W( N; D/ V# s
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
5 U7 s& N' C8 H- b. S% o' r. y" z8 ]) x" p. c
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
3 J3 `6 P; z! q' N( d7 a
( ?1 f2 c% m6 ~$ V2 `8 h唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學0 @8 l3 h$ u2 q- {
6 G" D  {" y9 n; t" h& |( u

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   3 p& d2 [' g: {! C8 A
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
3 L2 r7 D2 r+ t  m我都預左會有人咁講,我都覺得好正常# p/ b% ]+ j. ]: a, Q) _
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   ( q' Z3 x4 n/ t8 V5 S: F  `
想學想學; g# w, s  K: z% h& ~
9 u3 d# {) c) `$ G  A
* G3 l0 V5 U9 j6 ~8 ~& R' h  g" e
能偽街的程度還要學嗎?
: V4 S8 P5 i' \9 r+ v應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
4 p7 F0 Y* F6 m7 G0 }& y) ^8 A! r* S) l/ f

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   : `9 `. W+ b) `# Y- w4 Q- E

+ E" |1 I2 l! s8 P/ ~' {  X$ K& ~- _
你唔好攪我偶像個場好喎 / L; X: ?4 \! h  N. T# |8 X; M$ f* z

/ v3 g; b" S3 c5 e4 i8 J  d起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我7 v; P1 T( y6 {- m5 Z- O
* \( ?& v; f( o7 |% z. ^, h! x: h
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路; {' ^# a1 J$ J% H! w, X

( F8 \; J  B! m7 [3 U* @唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
  x0 T. h0 U9 L4 O/ Q6 P7 TErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
$ z; b% P+ G  v我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD' o; @6 I) U5 o; G0 t3 K. k
7 d2 w: B- B# C8 o) ]4 z7 {
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
, z3 Q2 f! g- |$ T, n
$ |, _: ^% ^5 V+ `[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! , W" z1 ^, Q* {$ A
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   , T4 A$ D0 t* O8 u
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD  _1 U" m6 s3 u9 Z6 ~6 f) E$ M0 j$ F

3 L0 z( K0 n( h0 [3 M. d我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
( m) ^3 b9 [( }0 l( b
小R還是心儀的小R不會老XD6 B: C( B* g0 l% R  r+ m' J  b
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
, X$ _+ i  b9 I7 ^5 {; \7 P; j' g" h  }, N/ u
小R還是心儀的小R不會老XD
7 p0 Q$ T5 H+ Y. \( k8 Y. ^0 DTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
; s6 X- w4 p; n2 _THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多9 g$ O1 A, _2 S% o

, z! E  Q0 Y! S4 wTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
% d) v9 q# o, H+ h% }歡迎心儀姐再度歸來!
2 Z' L/ Z9 P. y! x想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
  V* q( ]; j: z+ R* T2 B( a
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?9 Q" ?8 j5 @- N) w
要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊