嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
! v2 U4 P6 s: T1 r5 `! z首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
2 W4 r9 O3 t0 A9 J先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
' N8 t6 R4 R0 N! }" {2 p$ K
1 Z$ x8 \5 G9 p: F7 d我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?! A  p& G8 Q" U1 F# [+ d

: @7 c! x& ^& f& @, a+ E課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排& E' T+ c  f: K/ j6 D4 ~* T+ N

1 N( ]2 P7 w: y0 V7 r當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
1 J7 ?& O7 j' }. S$ h* D1 H6 |3 X' w% S, ^; b* C, P; j
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚* ]$ y4 E6 i4 E; Q' W* ]5 k: A* r
' m8 A- R7 a/ a! w0 i" W/ B: u" c
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天; ~0 J# H- p7 w+ k4 I
' b' q% u: l- R$ P4 I9 H) C
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
: f( f7 f7 a5 D  M' K心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
+ ~! Z6 F. D4 Y" B7 i想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
( F/ g0 s" o! n7 P+ V- \突然又無聲走人,妳要對我負責
% |+ e' x; W5 c: _6 {3 B祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗. w, r. t1 b/ B9 q4 c
6 V; J% C8 z3 i( |' S: M* {
PS.上文提及erica女神不是我
7 k  V0 b: x, `5 t% t1 X  y- g. i8 m5 i
8 \  t4 _8 N& o" e) p[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。2 |: \( c; S9 Y; `

$ l: O& r" W5 ^3 |2 M$ [加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
) o: ?- H0 }( q+ [ 心儀姐姐終於出返黎
1 I! c! ?3 F; f2 ~心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
" d8 `3 D& |9 _0 r" k3 ]! r想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
* x1 u3 D/ \4 L' a突然又無聲走人,妳要對我負責4 r6 W" D( }, w6 R7 m: P8 a  u& Z
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
- f1 p3 ^( Z" n
終於能正式在這跟erica對話' v- R; ^4 [9 |0 j
之前都一直私下交流
4 H0 S1 r+ F0 c2 \- iErica女神不是你是誰
* K' K1 T2 ^! W& s我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   1 @$ r% i) Q3 d1 \3 f& G: `' p
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
$ k+ G, u4 `- o( `( ^5 P
1 t5 P& N' j8 \2 {/ C加油呀!
# _5 ]* t' c9 H9 F% y- a會有人記得好開心
# _8 u. f# Z3 v; {0 ]. J不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
* z9 U( r* g3 j5 G自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
7 {9 R$ U/ _0 a0 L( E之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
1 u  R1 y) _# |1 p但都唔係我想要既淡妝
) I; C: G2 U- {; b" x" Q3 e# b好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   - \6 L2 A1 z& h- ?9 X7 q* R
我有興趣學下丫…
8 B$ Y7 A2 k7 m4 j* h3 d4 Y自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
0 `$ U7 C, d3 J5 y7 A之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…( e% {4 C, D2 N0 v7 |
但都唔係我想要既淡妝
# h* m# T7 n" C; t7 x1 Z( x好困擾丫…
- L  ?# _( F1 ]% \( ?* F: e/ k
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
3 H- I% B) G% u想知你想淡到咩程度
/ w2 y) P5 e8 }; P, }, Y' D& K我本身都用超重粉底先勉強遮到: h- B1 g* T1 U
你可以PM我留你TG
6 B! M$ h4 o1 k. ~% ?) g2 ^
8 \% k9 k* D/ r/ d/ g# r[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
9 r# ^, G' q- C8 q% i! \9 A% ]. U/ {# m- W! o# ^2 j

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
8 E" }6 [  ]* l9 n. Q& n" R; F我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
5 F6 q' q0 |0 P: B0 W

5 I, j" K# ~1 r* [9 y# G% N你唔好攪我偶像個場好喎
9 K7 A1 Y/ u* {# s& T' {1 p7 q/ [( U1 w, {4 i
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我6 k- `- X7 k* P: V- M) D! n/ ]! d
* ?$ y& u& n" ^% o$ c+ Y3 X
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路6 S% B3 D4 r0 N$ p5 o
' t% E( o% J3 ]8 u# @: D) B
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
% k! i) D7 c  {3 G& p$ Y  ]2 I/ H3 j" Y4 V

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   $ s2 m! G. b; ^8 L- R
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
2 d# K- @2 W7 _1 d9 E2 ?我都預左會有人咁講,我都覺得好正常' i2 E, A3 Q& h( [
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
- M- q8 |9 v1 _8 w$ Z想學想學* C9 D$ ]. R- p
# H: P; Z/ i" E( h8 S
  e$ S- Z! u9 G. V& p2 g! H2 O$ B/ N
能偽街的程度還要學嗎?; u; G% X) f+ p4 {- W
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
3 D9 e, F. o3 ?+ E! O# |& y
/ L0 _( S6 F8 }/ |" e* D  f[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   6 q/ D0 K) ]% F0 u
3 o, k6 p& g( a' k0 L2 B2 S0 z
7 w' s7 f9 a$ ?8 I6 ]" m  b
你唔好攪我偶像個場好喎
. ~/ `: _) w) \% u" {# n# r8 N) D% g; i2 @3 x5 n% E/ G
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
" J4 L, p6 a6 \# _
& s) ]1 T6 F& A3 f唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路+ K' z- p' E# [; E* Q4 S
4 u7 D( C. N$ z8 v; L% V
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
/ ^% k$ _* C3 e. W4 W" SErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD( V9 h. u: I6 b# J/ e) b7 ~% `
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD, W3 Y. b% N& E5 A% I

- p  m: @5 h+ p6 K我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
  }- m/ u  @6 Z  m/ j
8 e. N7 A$ q& j5 }' V$ V5 r' m[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
9 `: i1 |9 m+ U- B4 M想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   / x7 O6 X4 B$ ?
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD3 q4 T' c; n% c  R( a! w! m

& f5 T$ g% E6 I我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
  n& b. M/ l0 \; e# a
小R還是心儀的小R不會老XD$ b! j" Z# I/ C" J# c* ~
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   ' k! O! m; z/ K; I

# v! d5 J. S9 k小R還是心儀的小R不會老XD3 ]0 y, F) x1 x6 s) @
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
/ v1 u$ r0 L! I+ G3 S. M  {* WTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多9 R2 V/ A4 i: A6 C

8 z" g; g9 i/ a% c% vTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   / S- d# ~2 v0 V. r
歡迎心儀姐再度歸來!
- l" e( z- l  d8 `想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
! t$ d3 S' W; s2 L同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
4 K4 M6 \5 \* r; Y7 M2 u* P要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊