嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
* r% C! c" z( a* o3 ~3 ?8 m首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑/ C, q& e2 ^7 ^: \; }3 G. a$ _* s
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
  C* e4 D8 v, Z' E& ^1 g8 N
0 }$ x% ]% Y- |! V8 a1 S; P我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
2 ~: u' K/ T7 A, u, p' ]1 ]
+ |9 d/ L& m7 k5 K課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排4 J$ n( C+ o) M4 G7 X4 r0 j6 k
6 h) Q7 w& ~# x8 `: J2 V' ^- p' s; Q9 W- M0 `
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手. R, b5 H5 E6 r1 ]  M. `
0 G! N( Q; j7 g! ^
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚/ b, H* D, _* c% C) Y/ c& r+ X
$ q5 p7 F3 V0 H" S
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
- i' }0 j; z# V" _5 i7 ]8 U
3 q; G& x" p5 M) V2 V% W0 i[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎* |2 P4 C1 o. q  Z: `8 ~
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相8 F/ E6 R' ?# C# n& @! w8 s
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ) L; T9 p# a' z- `1 m" O$ O
突然又無聲走人,妳要對我負責% _/ Z( ]* n8 a' \9 x  x
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
& K! _$ U4 r$ A# t1 J' X8 x9 M5 H1 ^7 I
PS.上文提及erica女神不是我2 m" p+ V' W- Y! {: Z
9 V9 {3 `- g& d1 s" M

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。; Z' A4 }4 K  H8 ]0 _- q# g

9 P3 h& ?$ j- @- ?加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
! `1 ?( C" W( L0 s% N 心儀姐姐終於出返黎
3 h' y/ c& V, H心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
- s$ O; c9 Y# m* I+ O! l, R想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 5 h( P- l" \& I4 J% S# m
突然又無聲走人,妳要對我負責5 E2 G1 P4 O8 z0 j3 l6 ?& Z
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
9 k; T7 O3 S4 L7 r$ r
終於能正式在這跟erica對話! [& Q* s; C) r, V: Z& p) C8 g! [
之前都一直私下交流, \" X0 _2 R5 q5 h, o. V
Erica女神不是你是誰
  \) a& y4 `& a# h我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   * f+ `- S: J! S, Q
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
& ], z+ z) w- H5 z& F
9 P! U  ^. e6 C2 h* D加油呀!
' i$ \, D; ], }4 `9 v& H
會有人記得好開心8 W4 p8 m- D! ]0 e' ^
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…2 Z% Z) o( E5 W+ M5 Z
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
, e6 f; D7 a7 Y) g之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
/ j/ Q0 h$ F1 x" |! T# J但都唔係我想要既淡妝6 ]  g: b# `8 c0 Q0 G& n
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   : U# ]6 P+ f+ E; A6 `* ~
我有興趣學下丫…: x5 L! K1 d' p* X3 w2 B
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
5 n$ l2 }: v$ s: c" n之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
8 y; }0 i' p/ F3 C4 N- {* u5 x但都唔係我想要既淡妝- `1 Y( j. L, }4 k% S  {
好困擾丫…
" y* Q" k5 E* f' F- b, ^如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
- U4 u; _7 z! q/ f! t想知你想淡到咩程度) B, D9 _/ @! Z7 V( X
我本身都用超重粉底先勉強遮到5 A" I( Z) b/ i0 j) ]5 w( e8 n2 u: c
你可以PM我留你TG
7 Q0 y2 ], ]6 j$ L$ V1 k7 o9 d4 U
+ g* e) `0 X% m4 N6 R1 U% w0 t[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
; Q9 m2 q- b, G" L' D& k( y* k, i% u5 K% M

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
1 T5 g1 k. v2 `2 a) O& }1 T我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
4 }0 L$ y' {6 Z( H6 ]* z) C9 J
7 Q) {) y" s( P% @你唔好攪我偶像個場好喎
' d) e! Z8 E1 p) q- S6 u1 V7 p( {4 |! w6 y
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
6 M- y  y  h% z( v9 ]4 q
! F  L" t5 M) i: A8 K# ?唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路- H: R8 b3 E" c4 C# S
' q' O7 N* o1 ^2 o" Q
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
, @2 _8 X* e. I
4 Q% f0 ^0 w* E0 Z( ?6 w

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
# U/ A$ [2 ^6 ~9 S2 U1 ~0 j4 Y6 u9 R識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
( Y( |9 N6 P- p7 M' {我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
- |# B0 _$ |0 M2 m& I最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   0 a# K# K6 i3 x0 o1 `& j" T' r- k
想學想學9 ]- `- M2 P' B( L! c5 L
! N( [' Y8 O" ?' e% @# R- B3 P
% f4 D1 v" ]% t( {0 S0 A1 D1 l. A
能偽街的程度還要學嗎?' p9 h% V/ `# w+ o9 m4 J* j% Q3 z6 c
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
3 \  L3 l% H/ r1 `
6 I* W. j" M. K# x[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
* B% ], K# s8 R$ r$ P9 p  f$ B3 W' E

3 v# U3 y$ S5 _2 C% e6 v你唔好攪我偶像個場好喎
4 Y* D, D8 q6 W" U
  Y. l2 U2 W/ _3 p0 {: _起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
" s% i/ H6 A+ o) @- e
1 w6 D7 J$ N  i1 B1 f1 L, X) `# L唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路0 k! I& x/ ^( G3 k
5 i/ i7 |, v- U* H+ f7 Y* e  G
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
7 ^* t& v5 z$ N
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD: k8 Q. Y( z. w% ^5 f% H
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD" R2 U0 E0 b; i7 B. g. V+ n
: C# r8 t7 E" g7 Z3 Z: L
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
8 k: T. s. H4 i6 l4 {& t$ V$ z# S$ N" d  y2 K
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! % G' b; t5 Z& s  M
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   6 s, V1 ?1 i2 B( R! W; G0 W
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD) h  a4 H% I1 u, `
( D  X5 S5 K& n" N) E5 e" r
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
9 y* b* @% T3 Z3 u; {+ D小R還是心儀的小R不會老XD; F  {# e/ p0 e
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   ' w; r6 s# n" p+ ]" b
4 s  n) _, y5 U8 N( i
小R還是心儀的小R不會老XD3 D) R1 _4 Q; @) s0 I, o% h: E' c& U
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
8 _  l, u6 }0 J: y8 o% MTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多1 l8 \$ a& A4 f6 x$ J

2 J4 U# ^) `2 T$ \7 x+ jTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
, N* E, V( W. A; E2 J歡迎心儀姐再度歸來! & }- u5 J; R1 J7 ^
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
& Y7 H. F% L4 C, t# A+ l: T
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?+ i( N; w; _/ s/ }( w% z9 D
要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊